«قربانی طهران» داستان مردم در مقطع غبارآلود مشروطیت است
حامد اشتری در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، درباره رمان تازه منتشر شده خود «قربانی طهران» گفت: فضای این کتاب تاریخی است و در زمان اواخر سلطنت قاجار و بحث مشروطه و در آن زمان رخ میدهد که دو داستان موازی دارد که در تهران قدیم و پاریس اتفاق میافتد و این دو داستان در یک نقطه باهم تلاقی دارند و به هم میرسد که بیشتر نمیشود داستان را توضیح داد.
وی با اشاره به این نکته که این کتاب اولین رمان بلندی است که منتشر شده، افزود: در بخش رمان بلند اولین کار من است ولی پیش از این معمولاً در بازنویسی یک سری رمانها فعالیت داشتهام و تعدادی هم داستان کوتاه داشتهام که جوایزی برد؛ این کار هم در داستان انقلاب نامزد جایزه نهایی شد و چاپ اول آن به نمایشگاه رسیده است که مجوز آن را 9 روز قبل از نمایشگاه گرفتیم و در تیراژ 2 هزار و 500 نسخه توسط نشر معارف به بازار کتاب عرضه شد.
نویسنده «قربانی طهران» درباره فعالیتهای جدید نشر معارف در شاخه رمان اظهار کرد: نشر معارف از امسال تصمیم دارد که بهصورت جدی وارد فضای رمان شود؛ مجموعهای را تحت عنوان قفسه فیروزه درحال کار دارد، که آثار نویسندههای مانند محمد سرشار، مظفر سالاری و مسلم ناصری در بین آنهاست که در غرفه نشر معارف عرضه میشود.
اشتری درباره دغدغههایی که باعث نوشتن این رمان شد نیز تشریح کرد: ما یک فضایی در تاریخ داریم و آن فضا وقتی علمی و با تحلیل ارائه میشود و بعضی از مخاطبها سختتر با آن ارتباط برقرار میکند اما اگر شما همین دوربین را که به این واقعه به صورت علمی نگاه میکند، نزدیک کنید به شخصیتهای آن زمان و اصطلاحاً دراماتیزهاش کنید و ماجرایی به آن بدهید و در ضمن آن ماجرا اتفاقات را پیش ببرید و آن مسائل را روایت کنید برای مخاطب جذابتر خواهد بود.
نویسنده کتاب «قربانی طهران» اضافه کرد: یکی از چیزهایی که بارها شنیدهایم این است که در تاریخ مشروطه پیچیدگیهایی است که متوجه نمیشویم. امیدوارم این اثر از کتابهایی باشد که بتواند به شناخت مقطع غبارآلود مشروطیت و آن پیچ تاریخی ایران در زمینه ورود به دنیای مدرن و تجدد کمک کند.
وی با اشاره به تأثیرات عمیق ورود مدرنیته در ایران تصریح کرد: ورود تکنولوژی به ایران تغییرات عمیق سیاسی فرهنگی و اقتصادی به همراه داشت که زیست جهان مردم ایران را هم تحت تأثیر قرار داد. من در رمان سعی کردم به این بپردازم که چه چیزهایی اتفاق افتاده و چطور این مسائل به بطن زندگی مردم وارد شد.
اشتری گفت: من دغدغهام این بود که در قالب داستان به مواضع مشروعهطلبها و مشروطهطلبها و سلطنتطلبها بپردازم که هر کدامشان منادی چه حرفی بودن، دنبال چه چیز بودن و خط و ربط آنها چه بود که سعی کردیم در این رمان به آن بپردازیم.
انتهای پیام/4072/4028/
انتهای پیام/