دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 ارديبهشت 1398 - 02:00
دانشجویان مکتب شهادت/10؛

پزشک شهید که دوشادوش پدرش کشاورزی می‌کرد

با آن که دانشجوی پزشکی بود، اما با افتخار به مزرعه می‌رفت تا در کار کشاورزی به خانواده کمک کند.
کد خبر : 377758
thumb_1416758057_Dr.MehrGhorbani.Mozaffar.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا - میعاد بادپا؛ دانشجویان مکتب شهادت، به‌عنوان علمداران جبهه علم، فرهنگ و مقاومت، اسطوره‌هایی هستند که تنها به عصر خود اختصاص نداشتند. در سنگر علم با سلاح قلم، در سنگر فرهنگ با سلاح اخلاق، عقیده و ایمان و در سنگر مقاومت با سلاح جنگ، جهاد کردند تا عاقبت خالصانه به دیدار معبود شتافتند؛ جبهه‌های جنگ، فقط تیر و ترکش نبود؛ جبهه‌های جنگ، دانشگاه اخلاق بود؛ دانشگاهی انسان‌ساز، دانشگاهی که در مدت کوتاهی یک سرباز صفر را به استراتژیست بزرگ جنگی تبدیل کرد؛ دانشگاهی بود که شناسنامه دانشجویانش قرآن بود؛ دانشگاهی که دانشجویانش رفتند تا خط امام بماند؛ دانشگاهی که برخی فارغ‌التحصیلانش پس از ۲۸ سال به خانه برگشتند و بسیاری هم بازنگشتند؛ آری، دانشجویان مکتب شهادت تا ابد الگوی جوانان آزاداندیش در هر کجای جهان خواهند بود.


متن حاضر، دهمین شماره از مجموعه دانشجویان مکتب شهادت است و خلاصه‌ای است از زندگی‌نامه دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی است که بی ریا به پدر و مادر در کار باغداری و کشاورزی کمک می‌کرد.


زندگینامه شهید


شهید دکتر مظفر مهر‌قربانی در سال 1334 در خانواده‌ای معتقد و متوسط در شهرستان هشتپر تالش به دنیا آمد. دبیرستان را با موفقیت و نمرات عالی گذراند. پس از اخذ دیپلم دبیرستان در کنکور سراسری دانشگاه‌ها شرکت کرد و در رشته پزشکی دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد. در دوران دانشجویی، در فعالیت‌های ضد رژیم شاهنشاهی شرکت کرده و نیز در راهپیمایی‌ها و تظاهرات حضور فعال داشت.


با آن که دانشجوی پزشکی بود اما با افتخار به مزرعه می‌رفت تا در کار کشاروزی به خانواده کمک کند. هر چقدر پدر و مادرش اصرار می‌کردند که تو برای خودت کسی شده‌ای! وی در جواب می‌گفت: درخت هر چقدر پر بارتر شود باید سر به زیرتر باشد و من نیز باید تکبر را از خود دور کنم تا بتوانم همان مظفری که همه دوست دارند، باشم.


در سال 1361 با نمرات عالی دکترای خود را گرفت. پس از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه به خدمت سربازی رفت و به جبهه دهلران اعزام شد، یکی از بارزترین خصوصیات او خدمت به محرومین بود. به کشور خود عشق می‌ورزید و از هیچ‌گونه تلاش و فداکاری در راه به ثمر رسیدن اهداف انقلاب دریغ نمی‌کرد. خدمت در جبهه‌های نبرد حق علیه باطل و دفاع از این سرزمین اسلامی را ادای وظیفه به این ملت می‌دانست. به اینکه در بیمارستان صحرایی بماند و در آنجا به مداوای مجروحین و رزمندگان رسیدگی کند بسنده نمی‌کرد و به همراه دیگر رزمندگان در خط مقدم حاضر می‌شد.


دکتر مهر‌قربانی به دلیل تخصصش در گردان بهداری تیپ ‌40 سراب در منطقه مهران مشغول به خدمت و مبارزه با دشمن بعثی شد و در تاریخ 7 اردیبهشت 62 که به جهت پاک‌سازی میدان مین رفته بودند به درجه رفیع شهادت نائل آمد. آرامگاه او در گلزار شهدای هشتپر تالش قرار دارد.


فرازی از بیانات شهید


امروز که دشمن به خدا و مرزوبوم کشور عزیزمان حمله‌ور شده است، بر هر مسلمانی واجب است تا به تکلیف خود عمل کرده و از کیان، آرمان و ارزش‌های دینی و اعتقادی خود دفاع کند.


شاید هرگز چنین فرصتی پیش نیاید تا توفیق خدمت به اسلام و انقلاب حاصل شود پس خوشا به حال کسانی که این روزها را قدر دانسته و با تمام داشته‌های خود حاضر می‌شوند در مقابل دشمن زبون ایستادگی کنند و نگذارند خدشه‌ای بر پیکر اسلام وارد شود.


انتهای پیام/4126/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
صحرايي
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۹:۲۶
۰
روحت شاد ويادت گرامي از شهيد والامقام
قالیشویی ادیب