دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 ارديبهشت 1398 - 02:29

تجمع دانشجویی هم تأثیری در پاسخگویی وزارت اقتصاد نداشت

تجمع دانشجویی در اعتراض به روند خصوصی‌سازی افسارگسیخته بدون تأثیر در پاسخگویی وزارت امور اقتصادی و دارایی و صدور بیانیه پایانی انجام شد.
کد خبر : 375961
photo_2019-04-23_12-39-28.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا – محسن محمدی، روند واگذاری‌های شرکت‌های دولتی توسط سازمان خصوصی‌سازی در سال‌های اخیر محل سوال و ابهام برای دانشجویان بوده است. از واگذاری یکی از شرکت‌های دولتی به شرکتی خصوصی که رئیس سازمان خصوصی‌سازی مدیرعامل آن است، تا واگذاری شرکت آلومینیوم المهدی و نیشکر هفت‌تپه همگی شبهات پیرامون رئیس سازمان خصوصی‌سازی را بیش‌ازپیش می‌کند.


از زمانی‌که دانشجویان به موضوع روند خصوصی‌سازی ورود پیدا کردند تاکنون سازمان خصوصی‌سازی و وزارت امور اقتصادی و دارایی پاسخ شفافی به سوالات و مطالبات دانشجویان ارائه نکرده است.


 تجمع دانشجویان عدالت‌خواه مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی در اعتراض به عملکرد سازمان خصوصی‌سازی


محمدحسین صبوری درباره تجمع دانشجویان عدالت‌خواه مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی در اعتراض به عملکرد سازمان خصوصی‌سازی به خبرنگار آنا گفت: با وجود آنکه طبق قانون، سازمان خصوصی‌سازی موظف به شفاف‌سازی تمام قراردادهای واگذاری شرکت‌های دولتی است، متأسفانه از همان ابتدا چنین رویه‌ای نسبت به هیچ‌یک از واگذاری‌ها نداشتند.


وی در ادامه افزود: در چند مدت اخیر نیز واگذاری شرکت‌های دولتی نظیر نیشکر هفت‌تپه مشکلاتی در سطح کشور به‌وجود آمده. این مطالبه به‌صورت جدی‌تر صورت گرفت، اما بهتر بود که سازمان خصوصی‌سازی از همان ابتدا شفافیت را جدی می‌گرفت و عزم و اراده‌ای داشتند تا از اتفاقات افتاده و عواقب آن پیشگیری می‌شد.


دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشجویی بیان کرد: در بحث واگذاری شرکت‌های دولتی چندین اشکال و سؤال وجود دارد. یکی از آنها روند واگذاری‌ها است. باید شفاف شود که سازوکار واگذاری‌ها به چه شکلی است و تا چه میزان موازین و شرایط واگذاری‌ها رعایت شده است. باید شفاف شود که چقدر اهلیت خریداران بررسی شده است. میزان دخالت واقعی جریانات سیاسی در این واگذاری‌ها چقدر بوده است.


صبوری ادامه داد: مسئله دیگر درباره واگذاری شرکت‌های دولتی، مفاسد و تخلف‌های واگذاری‌ها است. بعضی از این تخلفات اثبات شده اما پیگیری و دنبال نشده است.


وی تصریح کرد: شتاب‌زدگی و افسارگسیختگی واگذاری کارخانجات به بخش ظاهراً خصوصی و تخلف‌های این حوزه سبب شد تا از وزارت اقتصاد به‌عنوان نهاد بالادستی نظارت بر واگذاری‌ها درخواست پاسخ‌گویی کنیم. چندین بار نیز خواهان پاسخ‌گویی و شفاف‌سازی بودیم اما این امر محقق نشد و وزیر فعلی اقتصاد هم عزمی برای پاسخ‌گویی نشان نداده است.


دبیر جنبش عدالت‌خواه دانشجویی اعلام کرد: تجمع اعتراضی فردا توسط دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف در اعتراض به خصوصی‌سازی افسارگسیخته ساعت ۱۱، دیروز ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی شکل گرفت.


تجمع دانشجویی بدون پاسخگویی وزارت اقتصاد انجام شد


دبیر جنبش عدالتخواه دانشجویی در تشریح تجمع دانشجویان مقابل ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارایی به خبرنگار آنا گفت: صبح دیروز تجمعی مقابل ساختمان وزارت امور اقتصادی و دارائی با حضور جمعی از دانشجویان، طلاب و اقشار مردم انجام شد؛ تجمع دانشجویی در اعتراض به روند خصوصی‌سازی افسار گسیخته بدون تاثیر در پاسخگویی وزارت اقتصاد و صدور بیانیه پایانی برگزار شد.


صبوری ادامه داد: منتظر نتیجه بررسی‌های پرونده واگذاری مجتمع گوشت اردبیل و حکم رئیس سازمان خصوصی‌سازی در این رابطه هستیم.


6 مطالبه دانشجویان تجمع کنندگان معترض به روند خصوصی‌سازی‌ها


تجمع‌کنندگان معترض به روند خصوصی‌سازی‌ها افسار در پایان تجمع خود بیانیه‌ای صادر کردند؛ در این بیانیه آمده است: با توجه به اینکه واگذاری‌های رانتی صورت گرفته توسط وزارت اقتصاد و شخص وزیر به عنوان رئیس هیئت واگذاری تاکنون چیزی جز از بین رفتن تولید ملی، بیکاری کارگران و افزایش شکاف طبقاتی را منجر نشده، جنبش عدالتخواه دانشجویی طی نامه‌هایی از وزیر اقتصاد و رئیس سازمان خصوصی‌سازی خواستار پاسخگویی آن‌ها در دانشگاه بود که با بی توجهی آقایان روبرو شد و نشان داد که آقایان دفاعی از عملکرد خود ندارند.


در ادمه این بیانیه آمده است: دانشجویان، طلاب و اقشار مختلف مردم با تجمع در مقابل وزارت اقتصاد بر آن شدند که جلوی این رویه فاجعه‌بار را بگیرند و نگذارند که بی‌مسئولیتی و بی‌تدبیری آقایان منجر به آن شود که مابقی ثروت‌های ملت نیز برباد رود.


تجمع‌کنندگان مقابل وزارت امور اقتصادی و دارایی مطالبات خود را در قالب 6 بند برای پیگیری اعلام کردند؛ بر اساس بیانیه این افراد، عزل و محاکمه رئیس متخلف و نااهل سازمان خصوصی‌سازی، شفافیت قراردادهای واگذاری شرکت‌ها، باز پس‌گیری شرکت‌هایی که به صورت رانتی به افراد نااهل واگذار شده، ورود جدی قوه قضاییه به مقوله واگذاری‌ها و اجرا شدن اشد مجازات برای متخلفین، اصلاح قانون واگذاری شرکت‌ها توسط مجلس شورای اسلامی و ورود مجمع تشخیص مصلحت نظام ، به عنوان نهاد ناظر به پرونده خصوصی‌سازی، 6 خواسته دانشجویان و طلاب است.


انتهای پیام/4115/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب