خصوصیسازی در آزمون سخت شفافیت قرار دارد
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- محسن محمدی، واگذاری سهام شرکتهای دولتی بهویژه اقدام سازمان خصوصیسازی در روند واگذاریها و شفاف نبودن فرآیند واگذاریها به موضوع مطالبات دانشجویان تبدیل شده است.
بهطوری که پس از حضور دانشجویان در میان کارگران کشتوصنعت نیشکر هفتتپه در سایر پروندههای واگذاری پرحاشیه نیز رد پایی از حضور دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در آن دیده میشود.
پیش از این در گزارشی که با عنوان آیا سازمان خصوصیسازی تسلیم پیگیری دانشجویان خواهد شد؟ به وصرت تفصیلی به ابعاد و لزوم ورود دانشجویان به بررسی روند واگذاری سهام شرکتهای دولتی توسط سازمان خصوصیسازی در قالب تشریح پرونده واگذاری شرکت ماشینسازی تبریز پرداخته شد.
در این گزارش بیان شده که : قصه پرغصه واگذاریهای غیرکارشناسی سهام شرکتهای دولتی منحصر به نیشکر هفتتپه نبود و پالایشگاه کرمانشاه، ماشینسازی تبریز و چندین شرکت دیگر نیز در انتظار وضعیتی مشابه هفتتپه بودند که با ورود گسترده دانشجویان و تشکلهای دانشجویی به جریان واگذاریها مانع بزرگی بر سرراه تاراج اموال عمومی قرار گرفت.
اولین نمود ورود دانشجویان به ماجرای واگذاریها در هفتتپه بود که با حضور دانشجویانی از تشکلهای مختلف و دانشگاههای تهران توجه رسانهها و عموم مردم به روند واگذاری این شرکت جلب شد.
پس از اقدام دانشجویان، تشکلهای دانشجویی با تشکیل کارگروههای تخصصی روند واگذاری شرکتها دولتی را بیش از پیش مورد توجه قرار دادند و در جریان واگذاری پالایشگاه کرمانشاه، دانشجویان با همراهی امام جمعه و عموم مردم بار دیگر نسبت به واگذاری غیرکارشناسی این شرکت بزرگ اعتراض کردند که در جریان این اعتراض سه هزار و 600 دانشجو نامه اعتراضی خود را به نهادهای مربوط ارائه کردند.
تشکلهای دانشجویی، امام جمعه و مردم؛ مثلث مقابله با واگذاری ماشینسازی تبریز
تشکلهای دانشجویی تبریز نیز با احساس خطر در روند واگذاری سهام شرکت ماشینسازی تبریز که یکی از بزرگترین شرکتهای آذربایجان شرقی است در کنار امام جمعه و عموم مردم این شهر در مقابل واگذاری ماشینسازی ایستاده و توانستند رسانهها و بعضی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی را نیز پای کار بکشند تا تجربه تلخ هفتتپه این بار در تبریز رخ ندهد.
نامهنگاریهای تشکلهای دانشجویی با مسئولین استانی و کشوری گوشهای از این اقدامات است. بار دیگر بعضیاز مسئولین سازمان خصوصیسازی در مقابل درخواستهای دانشجویان موضع تدافعی گرفته و اقدامات خود را توجیه کردند این بار بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند تبریز با انتشار بعضی از نامهنگاریهای مسئولین سازمان خصوصیسازی و شرکت ماشین سازی تبریز با انتشار بیانیهای اعتراض خود را نسبت به عملکرد مسئولین سازمان خصوصیسازی اعلام کردند.
شفافیت کلیدواژه مطالبه دانشجویان از سازمان خصوصیسازی است
اکنون اما جنبش عدالتخواه دانشجویی نیز در صف تشکلهای دانشجویی که خواهان شفافیت در عملکرد سازمان خصوصیسازی قراردارند، بوده و به دنبال شفاف کردن قراردادها و روند واگذاریها توسط این سازمان هستند.
در همین راستا جنبش عدالتخواه دانشجویی با انتشار فرم ثبت درخواست یکی از اعضای خود در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات خطاب به رئیس سازمان خصوصیسازی، بیان کرده است: جناب پوریحسینی، اگر حساب شما و سازمان تحت نظرتان پاک است و تخلفی صورت نگرفته، قراردادها را شفاف کنید.
در ادامه این پیام اشاره شده است: بر اساس آییننامه اجرایی قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، سازمان خصوصیسازی میبایست بنا بر ماده هشت این قانون، در صورت درخواست شهروندان برای انتشار قراردادهای واگذاری سازمان خصوصیسازی موظف است بعد از درخواست ظرف مدت حداکثر ۱۰ روز اقدام به انتشار این قراردادها کند.
بر همین اساس جنبشعدالتخواه دانشجویی در روز ۱۹ فروردین ۹۸ این درخواست را از سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات انجام داده و این سازمان موظف است ظرف مدت حداکثر ۱۰ روز کاری به این درخواست پاسخ بدهد.
سازمان خصوصیسازی و یک مطالبه ساده
داستان واگذاری ماشینسازی تبریز در ایستگاه پاسخ به یک مطالبه ساده توقف کرد و به نظر میرسید افشای جزئیات قراردادهای واگذاری این شرکت نباید موضوع چندان سختی باشد که سازمان خصوصیسازی با عملی نکردن به آن خود را در مذان اتهام قرار دهد. افشای این قرارداد و شفافسازی روند واگذاری شرکتهای دولتی خواسته عمومی جنبش دانشجویی است که با اجرای آن افکار عمومی نیز نسبت به حفاظت از اموال عمومی آسوده خواهند شد.
اکنون مطالبه سایر تشکلها دانشجویی افشای اطلاعات واگذاری شرکتهای دولتی است که با حاشیههایی همراه بودند و این مطالبه به پشتوانه قوانین جاری کشور انجام شده و تمکین نکردن سازمان خصوصیسازی از این قانون موضوعی نیست که بتوان بهراحتی از کنار آن عبور کرد.
انتهای پیام/4115/
انتهای پیام/