دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1398 - 12:26
هویدایی در گفتگو با آنا:

تغییر ناگهانی سیاست‌های وزارت بهداشت به سلامت جامعه صدمه می‌زند

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: تغییرات ناگهانی سیاست‌های وزارت بهداشت در خصوص فرایند خدمات‌رسانی پزشکان، به‌سلامت جامعه لطمه وارد خواهد کرد.
کد خبر : 375297
IMG_1402.JPG

امیرهومن هویدایی در گفتگو با خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: تغییرات ناگهانی سیاست‌های کلی وزارت بهداشت در خصوص فرایند خدمات‌رسانی پزشکان، به‌طورجدی به‌سلامت جامعه لطمه وارد خواهد کرد.


وی افزود: متأسفانه در چند روز گذشته شاهد رونمایی از طرح جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد افزایش مدت‌زمان تعهد خدمت در فاصله میان‌دوره‌های پزشکی عمومی و تخصص به حداقل سه سال و همچنین فاصله زمانی معینی میان‌دوره‌های تخصص و فوق تخصص از زبان سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی بوده‌ایم.


هویدایی ادامه داد: درحالی‌که هدف این برنامه ارتباط پزشکان با جامعه و مردم مناطق محروم اعلام‌شده است، این سؤال برای هر شخص پیش می‌آید که آیا طبابت به‌غیراز مرهم نهادن بر آمال آحاد جامعه و ارتباط عمیق انسانی برای بهبود روح و جان مردم است که بخواهیم با تصویب مصوبه‌ای بدان دست پیدا کنیم.


این فعال دانشجویی با اشاره به فرمایش امام جعفر صادق (ع) که می‌فرمایند، مردم هیچ آبادی‌ از سه گروه، بی‌نیاز نیستند که در کار دنیا و آخرت خویش به ایشان پناه ببرند و چون آنان را نداشته باشند، شوربخت باشند، فقیه دانا و پرهیزگار، امیر نیکوکار و فرمانروا، و طبیب آگاه و مورد اعتماد، گفت: دانشجویان پزشکی از میانه‌های دوره تحصیلی خود برای انجام فعالیت‌های آموزشی- درمانی در بیمارستان‌ها مشغول به فعالیت می‌شوند و این روند تا پایان ادامه می‌یابد.


وی افزود: طبابت و بیماری فقیر و غنی نمی‌شناسد، بیمار دردمند و مرتفع ساختن آن درحد توان، هدف هر پزشک معالج است. لذا ساده‌انگاری و کوته نگری است که حتی اگر متصور شویم عدم ادامه تحصیل به‌موقع پزشکان در مقاطع بالاتر به پاسخ رنج‌دیدگان کمک‌کننده باشد؛ چراکه پزشکی، این راه بی‌نهایت در هر قالب و مسیری جز خدمت به جامعه به شمار نمی‌رود.


دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه اهمیت و جایگاه پزشکی و میزان ارتباط آن‌ها با بستر جامعه نیاز به شرح بیشتری ندارد گفت: آحاد مردم در طول زندگی خود بارها شاهد زحمات این قشر بوده و همواره این مسئله را به طرق گوناگون بیان کرده‌اند.


وی تشریح کرد: هرچند عمر زیادی از فعالیت من در محیط درمان نگذشته است، اما ساعت‌ها از آن درک عمیق، میان پزشکان و بیمار را می‌توانم بیان کنم؛ شب‌هایی که اکسترن سی‌سی‌یو تا صبح برای برطرف کردن مشکلات حاصل از نارسایی قلبی بیماران بر بالین آن‌ها نشسته و یا به‌عنوان اینترن طب اورژانس حتی گاهی فراموش می‌کند که ساعت‌ها غذا نخورده است، چیزی جز آن درک عمیق دردمندی بیماران و جامعه‌ها نبود که برای ادامه مسیر باانرژی بیشتر حمایتمان کند و چه شیرین‌تر زمانی که این درک متقابل را بیماران با تشکر ارزشمند‌ خود برای پزشکان به ارمغان می‌آورد.


هویدایی گفت: ضمن این­که هدف اعلام‌شده، یعنی ارتباط بیشتر با مردم را طبق آن‌چه مطرح شد، به­‌کلی غیرواقعی و نادرست می‌­دانم، لازم است اشاره شود که به بهانه­ محرومیت‌­زدایی روزی در این کشور طرح خدمت پزشکان سهمیه­ مناطق محروم اجرا شد که این سهمیه­‌ها مستقیم یا غیرمستقیم از سهمیه آزاد ورود به دانشگاه­‌ها کم می­‌کنند.


وی ادامه داد: معتقدم که بهترین روش برای محرومیت‌­زدایی، توسعه زیرساخت­‌ها، راه‌سازی و... در یک منطقه است تا مردم بتوانند به‌­راحتی به امکانات درمانی دسترس داشته باشند نه این‌که پزشکانی ملزم به حضور اجباری در آن منطقه باشند، اما به‌هرحال این طرح اجراشده و پزشکان تعهدی مشغول خدمت­رسانی به مناطق محروم هستند و خواهند بود.


دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: متعاقب این رویداد، وزیر سابق بهداشت از سیاست حذف تعهد خدمت پزشکان و شروع آن در ده رشته سخن به میان ­آورد اما امروز باگذشت بیش از یک سال حتی مجموعه اصلی دولت و مجلس هم‌تغییر نکرده‌اند.


دبیر شورای صنفی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز بابیان این‌که سیاست به­ کارگیری پزشکان در تعهدهای اجباری و ممنوعیت ادامه تحصیل مستقیم­ آن‌ها در دستور کار قرارگرفته است، گفت: سؤالی که برای همه دانشجویان پزشکی مطرح است این‌که چرا هیچ برنامه‌­ریزی حساب‌شده‌ای در رویکرد به مسائل مؤثر بر سلامت جامعه وجود ندارد.


وی اذعان کرد: دانشجویان پزشکی و پزشکان سرزمین‌ ما افرادی هستند که به پشتوانه سال‌ها تلاش و برنامه‌ریزی توانسته‌اند امروز توفیق تحصیل و خدمت‌رسانی در این رشته را داشته باشند، رویکرد بدون برنامه‌ریزی وزارت بهداشت با عملکرد مبتنی بر نظم و برنامه‌ریزی این قشر در تعارض کامل است. تعارضی که منجر شده است طی کمتر از 48 ساعت پس از اعلام عمومی این طرح، هفده هزار نفر را برای یک هدف در فضای اجتماعی گرد هم آورد.


هویدایی در پایان گفت: این رویکرد بدون برنامه و تصمیم‌‌های ناگهانی و تغییر مواضع 180 درجه‌ای یقیناً نتیجه‌ای جز ناامیدی نخبگان، فرار مغزها و افول دانش و مهارت پزشکی نخواهد داشت و متضرران اصلی این عملکرد، آحاد جامعه خواهند بود. لذا بنده به‌عنوان دبیر شورای صنفی‌ دانشکده پزشکی شیراز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مجلس شورای اسلامی می‌خواهم برای جلوگیری از حرکت در مسیر موردنظر دشمنان ملت و میهن عزیز اسلامی‌مان، به‌طور جد در تصویب چنین طرح‌های غیرقابل قبولی که ظلم آشکار در حق آحاد ملت و همچنین جامعه شریف پزشکی است تجدیدنظر کنند.


انتهای پیام/4107/4108/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
حامی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۲۳:۰۱
۰
متاسفانه پزشکان جامعه ما گستاخ و خودرای و پول پرست شده اند و جز با زور و اجبار حاضر به کار کردن در مناطق محروم نیستند و اینقدر لابی گری و خودبزرگ بینی در این جماعت وجود دارد که با کوچکترین تغییر در قوانین شروع به بالابرردن صدایشان و اعتراض می کنند و متاسف تر از آنم که این رسانه صدای جامعه بهداشت را نمی شنود چگونه استخوانهایش زیر بار اقتصاد خراب با این حقوق های کم و بار کاری زیاد خم می شود اونوقت می رود سراغ پزشکانی که برای یک کار ساده طبابت چند نفر در روز میلیونی حقوق می گیرند و خود را قشر برتر می نامند.
قالیشویی ادیب