دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 شهريور 1394 - 12:47

اطلاعات باقی‌مانده کاوشگر نیوهورایزنز از پلوتو پاییز سال آینده به ‌دست‌مان می‌رسد

کاوشگر نیوهورایزنز ناسا که اخیرا عبوری تاریخی از کنار پلوتو، از اجرام دور افتاده منظومه شمسی، انجام داد، چند تصویر بی‌سابقه و تاریخی را ارسال کرد ولی این فضاپیما حجم عظیمی از داده را ذخیره کرده است که به دلیل فاصله زیاد آن با زمین، به‌زودی به دست‌مان نخواهد رسید.
کد خبر : 37385

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت ناسا، 7 هفته بعد از اینکه نیوهورایزنز از کنار سیاره پلوتو عبور کرد و این کاوشگر توانست اطلاعاتی را در مورد قمرهای پلوتو ارائه دهد، تیم تحقیقاتی ناسا شروع به دانلود ده‌ها گیگابایت اطلاعات خواهد کرد که توسط این فضاپیما گرفته و در رکوردرهای دیجیتالش خیره شده است.


ولی این پروسه به راحتی دانلود کردن اطلاعات روی زمین نیست زیرا این فرآیند به قولی باید با دنده سنگین حرکت کند و یک سال تمام طول می‌کشد تا این اطلاعات کامل دانلود شوند.


آلن استرن، محقق مسائل بنیادی نیوهورایزنز، در این باره گفت: «این اطلاعات که شامل تصاویر و طیف‌سنجی می‌شود، به ما کمک بزرگی خواهد کرد تا برای نخستین بار منشاء و سیر تکاملی پلوتو را کشف کنیم».


وی افزود: «اطلاعاتی که دانلود آنها را شروع خواهیم کرد، 95 درصد اطلاعات ذخیرهشده نیوهورایزنز است که بهترین مجموعه داده با تصاویر با کیفیت بالا و در واقع، مهم‌ترین مجموعه داده جوی است که تاکنون به دست آورده‌ایم. از نظر ما این اطلاعات گنجی عظیم است».


محققان تخمین می‌زنند که اگر سرعت انتقال داده یک کیلوبایت تا 4 کیلوبایت در ثانیه باشد، اطلاعات نیوهورایزنز تا پاییز سال آینده به دست‌مان خواهد رسید.


در حقیقت، عکس‌های خام نیوهورایزنز هر جمعه به دست محققان می‌رسد، اما زمان بسیاری لازم است تا منجمان بدانند عکسی که در دست دارند، واقعا چیست.


مترجم: ‌نسترن صائبی



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب