مهندسی مالی رشتهای برای آینده
به گزارش خبرنگار حوزه علم،فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سالها از ورود دانشگاه به ایران میگذرد اما متأسفانه کارویژه دانشگاه هنوز برای دانشجویان و حتی خانوادهها بهدرستی تبیین نشده است؛ به همین دلیل اکثر دانشآموزان رشتههایی را انتخاب میکنند که یا شناخت کافی از آنها ندارند یا تصور میکنند صرفاً با تحصیل در این رشتهها میتوانند شغل آینده خود را پیدا کنند.
متأسفانه معضل نبود شناخت کافی از رشتههای تحصیلی در بین حوزه علوم انسانی بیش از سایر حوزههاست. به همین دلیل است که برخی رشتهها پر متقاضی نام گرفته و به اصطلاح اشباع میشوند و به تبع آن بازار کار نبز برای متقاضیان آن محدود میشود.
در این بین رشتههایی وجود دارد که ظرفیت شغلی بسیار بالایی داشته و کاربردی هستند اما به دلیل نبود شناخت کافی آنها را انتخاب نمیکنند.
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا قصد دارد از این پس به معرفی رشتههای کاربردی اما کم متقاضی بپردازد.
مهندسی مالی یکی از این رشتههای کاربردی است. این رشته به طراحی، توسعه و نوآوری در ابزار و سیستمهای مالی و ارائه راهحلهای خلاقانه برای حل مشکلات و مسائل مالی و کاهش ریسک برای افزایش ارزش شرکتها میپردازد.
رشته مهندسی مالی بهکارگیری ترکیبی از علوم مختلف مانند مدیریت مالی و ریسک، ریاضیات مالی، ریاضیات کاربردی، علوم رایانه و فناوری اطلاعات و... به اصطلاح رایانهای مالی را معرفی میکند.
البته متقاضیان این رشته گاهی شباهتهای بسیاری با رشته مدیریت مالی میبینند، اما تفاوت اصلی رشته مهندسی مالی و مدیریت مالی، گرایش ویژه مهندسی مالی بر تحلیلهای ریاضی است که در رشته مدیریت مالی، کمبود این گرایش به صورت جدی مشاهده میشود.
مهارتهای فارغالتحصیلان و بازار کار
از قابلیتهای مهم دانشآموختگان این رشته میتوان به توانایی آنها در درک همزمان مفاهیم صنعتی و مفاهیم مالی اشاره کرد. همچنین فارغالتحصیلان این رشته قابلیت بهکارگیری فناوریهای محاسباتی و اطلاعاتی پیچیده در بازارهای مالی و تحلیل سرمایهگذاری، تحلیل مالی مؤسسات صنعتی و بازرگانی و استفاده از ابزارهای مدیریت ریسک دارند.
بازار کار رشته مهندسی مالی
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در مؤسسات مالی همچون بانکهای تجاری، تخصصی و توسعهای، بیمهها و تأمین اجتماعی، شرکتها و صندوق سرمایهگذاری، بانکهای سرمایهگذاری، مؤسسات خدمات و مشاوره مالی، بورس، مؤسسات لیزینگی مشغول به کار شوند.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند به عنوان کارشناس مهندسی مالی برای تعیین و انتخاب پروژههای سرمایهگذاری و کاهش ریسک مالی، بهعنوان پژوهشگر و مشاور مالی، کارشناس قیمتگذاری در بورس اوراق بهادار، کارشناس مدیریت دارایی و طراح نرمافزار مالی مشغول به کار شوند.
با توجه به گسترش روزافزون بازارهای سرمایه و پول در کشور پیشبینی میشود که نرخ اشتغال فارغالتحصیلان در سالهای آینده بسیار بالا و نزدیک به 100 درصد باشد.
انتهای پیام/4007/ن
انتهای پیام/