دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 فروردين 1398 - 19:04
پورداودی در گفتگو با آنا:

مسئولان دولتی در کمک به سیل‌زدگان صادقانه عمل کنند

مسئول گروه جهادی شهید چمران اهواز گفت: توقع ما از مسئولان این است که اگر می‌خواهند دردی از مردم کم کنند، باید با آنها صادق باشند.
کد خبر : 373423
photo_۲۰۱۹-۰۴-۱۴_۱۳-۴۹-۱۲.jpg

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-میعاد بادپا، با وقوع سیل در مناطق مختلف کشور از جمله گلستان، لرستان و خوزستان سیل کمک‌ها مردمی هم به سمت این مناطق روانه شد. در اولین لحظات وقوع خسارت و ایجاد آسیب، گروه‌های جهادی برای امدادرسانی به مردم وارد استان‌ها و مناطق سیل‌زده شدند.


اکثر گروه‌های جهادی در هفته‌های اخیر درگیر پاک‌سازی مناطق مسکونی آسیب‌دیده، اسکان موقت مردمی، پخش غذا، دارو، لوازم بهداشتی و سایر اقلام مورد نیاز سیل‌زدگان بودند، البته برای هر استان آسیب‌دیده، گروه معین انتخاب شده بود و تمام اعزام‌های گروه‌های جهادی نیز با هماهنگی قرارگاه جهادی سازمان بسیج دانشجویی کشور انجام می‌شد.


یکی از گروه‌های فعال جهادی در استان خوزستان، گروه جهادی شهید چمران اهواز بود که قبل از وقوع سیل، در فعالیت مجزای دیگری خدمات عمرانی و فرهنگی در استان خوزستان انجام داده و با وقوع سیل نیز به‌صورت مداوم به مردم خوزستان امدادرسانی کرده است.


در همین خصوص گروه دانشگاه خبرگزاری آنا مصاحبه‌ای با علیرضا پورداوودی مسئول گروه جهادی شهید چمران اهواز داشته که متن این مصاحبه را در ادامه آورده‌ایم.


آنا: گروه جهادی شهید چمران تا به امروز چه اقداماتی را در مناطق سیل‌زده انجام داده است؟


پورداوودی: قبل از عید در منطقه اروندکنار اردوی 10 روزه جهادی برگزار کردیم و بعد از روز وقوع سیل نیز دانشجویان جهادگر این گروه جهادی در منطقه اروندکنار حاضر شدند و در روز سوم و چهارم فروردین مشغول به امدادرسانی به منازل آسیب‌دیده این منطقه شدیم.


فعالیت جهادی در اروندکنار


برخی منازل تحت محاصره آب قرار گرفته بودند و سیل آسیب شدیدی به آنها وارد کرده بود. لذا سه روز در این منطقه کارهای عمرانی انجام دادیم. سه منزل مسکونی را بازسازی کردیم و در راه‌سازی نیز مشارکت داشتیم. دو پل مهم و راهبردی در روستاهای منطقه اروندکنار آسیب دیده بود که به کمک سایر گروه‌های جهادی سازندگی، آن را ترمیم کردیم و برای مهار سیل به‌جای اینکه یک لوله از زیر پل رد شود، سه لوله عبور دادیم.


با وقوع سیل در استان‌های گلستان، لرستان و سپس خوزستان بسیاری از گروه‌های جهادی برای امدادرسانی به سیل‌زدگان، آستین همت بالا زدند لذا بعد از اتمام کار در منطقه اروندکنار برای امدادرسانی، به سوسنگرد اعزام شدیم.


فعالیت جهادی در سوسنگرد


حدود چهار روز در سوسنگرد بودیم و در چند روستای این منطقه، سیل‌بند احداث کردیم. در منطقه‌ای به طول پنج کیلومتر در شهرستان سوسنگرد به‌نام خزعلیه، سیل‌بندها را ترمیم کردیم، البته این محور در حال حاضر تخلیه شده که پس از تخلیه، برای ادامه کار جهادی به حمیدیه رفتیم.


فعالیت جهادی در حمیدیه


در حمیدیه چند روستا شرایط واقعاً بحرانی داشتند. باغات این منطقه به طول چندین کیلومتر کاملاً به زیر آب رفته بود. ده‌ها هکتار از باغات تقریباً به عمق سه تا پنج متر زیر آب بود که به کمک اهالی منطقه برای این مکان‌ها سیل‌بند احداث کردیم.


حدود یک هفته دانشجویان جهادگر این گروه استراحت مناسبی نداشتند اما با این وجود 20 نفر از جهادگران دانشجو در منطقه حمیدیه به صورت مداوم مشغول فعالیت بودند.


محیط پشت سیل‌بندها در این منطقه باتلاقی شده بود و احتمال داشت هر لحظه سیل‌بندها شکسته شود و کل روستاهای منطقه به زیر آب برود و حتی ممکن بود منطقه آلوصیاد که یکی از چهار منطقه مهم حمیدیه است نیز در خطر آب‌گرفتگی قرار بگیرد. تا به امروز هم با مردم این منطقه در ارتباط هستیم و الحمدلله فعلاً خطر رفع شده مگر اینکه سطح آب بیش از حد بالا بیاید، البته سیل‌بندها را تا ارتفاع حدود یک و نیم متر بالاتر از سطح آب احداث کردیم.


فعالیت جهادی در هویزه


بعد از کار جهادی در حمیدیه، مهم‌ترین دغدغه ما محل اسکان مردم خوزستان بود، لذا با یک سری از نیروها به کمک سیل‌زدگانی رفتیم که در یادمان شهدای هویزه اسکان یافته بودند. حدود سه روز است در این منطقه مشغول به امدادرسانی هستیم.


آنا: چه اقداماتی در یادمان شهدای هویزه انجام می‌دهید؟


پورداوودی: در یادمان شهدای هویزه در کنار چند گروه جهادی زیر نظر ناحیه دانشجویی استان خوزستان مشغول به فعالیت هستیم.


نظافت، تهیه غذا، توزیع اقلام و وسایل مورد نیاز آسیب‌دیدگان، بسته‌بندی، انبار، تخلیه بارها، تفکیک و توزیع عادلانه اقلام برای حفظ کرامت مردم از جمله کارهایی است که در یادمان شهدای هویزه انجام می‌دهیم.


کودکان زیادی در این اقامتگاه اضطراری ساکن هستند که حتماً باید برایشان محلی برای تفریح و بازی تهیه شود، لذا کمیته‌های فرهنگی گروه جهادی شهید چمران چند روز است که تشکیل شده و در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.


از ابتدای کار گروه‌های 15 تا 20 نفره از دانشجویان جهادگر در مناطق آسیب‌دیده حضور می‌یافتند و هر روز نیز نیروها تعویض می‌شوند. فردا نیز 20 نفر از نیروهای جدید وارد یادمان هویزه می‌شوند.


آنا: آیا مسئولان هم به گروه‌های جهادی کمک می‌کردند؟ چه خواسته‌ای از مسئولان دارید؟


پورداوودی: مدیریت در اینجا خوب است. نمی‌خواهیم انتقاد کنیم و هر حرفی که می‌زنیم تنها برای این است که کار مردم پیش رفته و کرامتشان حفظ شود چون داریم زمینه‌سازی ظهور امام زمان(عج) را انجام می‌دهیم، لذا حرف‌مان این است که مسئولی که در مناطق سیل‌زده حاضر می‌شود باید با مردم صادق باشد.



وقتی دانشجویان جهادی برای ساخت سیل‌بند تا کمر در آب گل‌آلود بودند، مسئولان کجا بودند؟



در روزهای سخت که واقعاً مردم درگیر معضلات بسیاری در رابطه با وقوع سیل بودند و با آوارگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند، جای خالی بسیار از مسئولان دولتی احساس می‌شد و حالا که مقداری از آلام مردم کم شده، حضور برخی مسئولان کت و شلواری دیده می‌شود. زمانی که دانشجویان جهادی برای ساخت سیل‌بند تا کمر در آب گل‌آلود بودند، مسئولان کجا بودند؟! فریب بازی برخی مسئولان را نمی‌خوریم. توقع ما از مسئولان این است که اگر می‌خواهند دردی از مردم کم کنند، باید با آنها صادق باشند و با کم‌‌کاری خود نمک بر زخم آنها نپاشند و مردم را دلسرد نکنند.


انتهای پیام/4115/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب