رونق تولید اساسیترین کار برای تحقق بیانیه گام دوم
اسماعیل قادریفر در گفتگو با خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا با اشاره به شعار سال گفت: نامگذاری سال 1398 بهعنوان سال رونق تولید در حقیقت یکی از اساسیترین گامهایی است که در برداشتن بیانیه گام دوم ابلاغیه رهبر معظم انقلاب اسلامی و با رویکرد کاملاً اقتصادی در آغاز نخستین سال از دهه پنجم انقلاب توسط معظمله انجام شده است. در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بر این باور هستیم که رونق تولید در کشور جزء از طریق رسوخ نوآوری و پرداختن به کسبوکارهای دانشبنیان میسر نخواهد شد.
وی افزود: زمانی میتوانیم رونق تولید در بنگاههای صنعتی و اقتصادی بزرگ کشور را بیش از گذشته شاهد باشیم که روح نوآوری و فناوریهای نو حاصل از فعالیتها و کسبوکارهای دانشبنیان در آنها رسوخ کرده باشد. این امر میتواند منجر به تولید فناورانه در کشور شود و از این منظر باور داریم که با رسوخ نوآوری در صنایع مونتاژ کشور میتوانیم جان تازهای به صنایع، بنگاهها و بخشهای صنعتی و اقتصادی کشور بدمیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: بر همین اساس معاونت علمی و فناوری سعی میکند با همکاری دانشگاهها، مراکز علمی، تحقیقاتی، فناوری و نوآوری کشور فعالیت را برای توسعه کسبوکارهای نو فراهم کنیم. برای ایجاد مراکز نوآوری در زیرمجموعههای دانشگاهها و مراکز علمی کشور هم اقداماتی را انجام دادهایم. همچنین برنامههای بسیار خوبی با مجموعه مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی شروع کردهایم. سال گذشته توانستیم قرارداد ایجاد سه مرکز نوآوری را با دانشگاه آزاد اسلامی منعقد کنیم که فعالیت را برای توسعه کسبوکارهای فناورانه در کشور مهیا میکند.
قادریفر ادامه داد: از لحاظ آماری، با افتخار اعلام میکنیم که در چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و در پایان سال 97 تعداد شرکتهای دانشبنیان احراز صلاحیت شده ما از مرز 4 هزار و 200 شرکت دانشبنیان گذشته است. تخمین زده میشود که میزان فروش این شرکتهای دانشبنیان تا پایان سال 97 حدود 80 تا 90 هزار میلیارد تومان بوده است. در شرایط متلاطم اقتصادی کشور بهخصوص سال 97 که سال پرتنشی برای اقتصاد ملی کشور بود، شرکتهای دانشبنیان توانستند یک جهش معنیدار پیدا کنند و در منظومه راهبردی اقتصادی کشور کمکم عرض اندام کنند.
وی تصریح کرد: اقتصاد دانشبنیان بهآرامی در منظومه راهبردی اقتصاد کشور رشد کرده است. بههمین دلیل توسعه پلتفرم شرکتهای دانشبنیان و حمایت از آنها به طور حتم در دستور کار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار خواهیم گرفت. موضوع مهم حمایت از کسبوکارهای نوین و استارتآپها را نیز در دستور کار داریم. خوشبختانه بیش از 6 هزار و 500 استارتآپ فعال در داخل کشور داریم. از بُعد اکوسیستم یا زیستبوم استارتآپی در منطقه آسیای جنوب غربی، کشوری پیشتاز و تقریباً بدون رقیب محسوب میشویم. استارتآپها نقشآفرینان جدید صحنه اقتصادی کشور هستند و نقش مهمی در عرصه اقتصاد دانشبنیان نیز برعهده دارند.
رئیس مرکز توسعه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: در سال جاری با هدف جامعه عمل پوشاندن به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در تحقق و برداشتن گام دوم و موضوع مهم رونق تولید برنامه داریم روح نوآوری را در صنایع کشور بدمیم و سطح کسبوکار شرکتهای دانشبنیان را ارتقا بدهیم. همچنین برای آشنایی بیشتر با ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و ایجاد ارتباط گستردهتر میان این شرکتها و کسبوکار بنگاههای اقتصادی کشور برنامههایی در قالب توسعه و تحقیق در نظر داریم تا شاهد هر چه بیشتر رونق تولید در کشور باشیم.
وی در انتها بیان کرد: رونق تولیدات فناورانه و نوآورانهای علاوهبر اشتغال، اقتدار و ارزشآفرینی اقتصادی و اجتماعی را بهدنبال دارد؛ بدین ترتیب برگ زرین دیگری را برای اقتصاد کشور در سال جاری رقم خواهیم زد.
انتهای پیام/4122/4021/
انتهای پیام/