دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 فروردين 1398 - 15:43
حجت‌الاسلام نواب:

آیت‌الله قاضی و امام خمینی (ره) نماد خودسازی در قرن معاصرند

مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه گفت: نماد خودسازی در قرن معاصر آیت‌الله قاضی، علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) هستند.
کد خبر : 370328
سید_عبدالفتاح_نواب_339180.JPG

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان کشور، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید عبدالفتاح نواب در جمع زائران کاروان‌های دانشجویی در قبرستان وادی‌السلام شهر نجف در باب تزکیه نفس گفت: نماد خودسازی در قرن معاصر آیت‌الله قاضی، علامه طباطبایی و امام خمینی (ره) هستند.


وی گفت: دلیل محبوبیت امام (ره) در بین مردم، اخلاق و تزکیه نفس آن بزرگوار بود. شما در تاریخ، هیچ رهبری را نمی‌توانید پیدا کنید که هنگام رفتن از بین مردم، علاقه ملت نسبت به او بیشتر از زمان ابتدای رهبری او باشد.


مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه افزود: بهترین و اصولی‌ترین روش تزکیه نفس بدین نحو است که انسان باید در صبح‌ها مشارطه، در طول روز مراقبه، در شب محاسبه و در آخر معاتبه داشته باشد.


نواب گفت: مشارطه از گام‌های مهمی است که برای تهذیب اخلاق برداشته می‌شود؛ که انسان با خود شرط کند برخلاف فرموده خدا رفتار نکند و واجبات را انجام دهد و با صفات رذیله مبارزه نماید، نمازهایش را در اول وقت بخواند و سخن بیهوده نگوید.


وی افزود: مراقبه یعنی این‌که انسان همواره اعمال و گفتار خویش را تحت نظارت و کنترل خویش درآورد و از خویش مراقبت کند تا در دام گناه نیفتد و از صراط مستقیم خارج نگردد. چنین انسانی خواب و خوراک، گفت‌وشنود و رفت‌وآمد و تمام رفتارهای خود را زیر نظر می‌گیرد و به‌شدت از خود مراقبت می‌کند تا کوچک‌ترین خطایی از او سر نزند.


وی خاطرنشان کرد: همچنین محاسبه یعنی به‌حساب خود رسیدگی کردن، لذا انسان باید وقتی را برای خویش تعیین کند تا در آن از خویش بپرسد که امروز و این هفته و این ماه چه کرده‌ای؟ طاعتت چیست و گناهانت کدام است و اعمال صالحه و حسناتت به چه میزان رسیده است.


دبیر شورای گسترش حوزه علمیه تصریح کرد: معاتبه اين است كه بعد از مرحله محاسبه اگر معلوم شد آنچه را كه با خود شرط كرده بود انجام دهد و يا ترك كند، كوتاهى و تقصير كرده خود را سرزنش و مؤاخذه نمايد تا بتواند بدین‌وسیله بر نفس سركش خود مسلط شود و در جهت خودسازى گام بردارد.


نواب در مورد تأثیر حالات افراد بر کائنات گفت: روزی فردی همراه آیت‌الله قاضی وارد قبرستان وادی‌السلام شد؛ در مسیر با فردی روبه‌رو شد، در هنگام شروع صحبت یک‌دفعه هوا به‌شدت گرم شد و بوی نامطبوعی به مشام رسید، به‌گونه‌ای که شرایط محیط کاملاً عوض شد و پس از گذر فرد، اوضاع آن محل به حالت اولیه خود برگشت، آیت‌الله قاضی رو به همراه خود کرد و گفت: متوجه شدی که هم‌صحبت خوب یا بد چقدر تأثیرگذار است.


انتهای پیام/4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب