شکاف میان علم و عمل کشاورزی در ایران
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کرمان، حمدالله منظریتوکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان و اسماعیل اسلامی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی جیرفت از قسمتهای مختلف مزرعه آموزشی ـ تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت از جمله گلخانهها، زمینهای زراعی، دامداری، کارخانه اسانس و عرقیجات گیاهان دارویی، نخلستان و باغهای مرکبات بازدید کردند و روند پیشرفتها و رکود کمی و کیفی این مزرعه را مورد بررسی قرار دادند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان در حاشیه این بازدید با تأکید بر استفاده بهینه از امکانات دانشگاه آزاد واحد جیرفت خصوصاً در زمینه کشاورزی اظهار کرد: منطقه جیرفت یکی از مستعدترین مناطق کشاورزی در سراسر ایران است و دانشگاه آزاد اسلامی در این منطقه باید با تأکید بر مسائل علمی و استفاده از دانش روز جریانساز باشد.
منظریتوکلی اضافه کرد: اگر برای برونرفت از شراط نامناسب اقتصادی راهکارهای متفاوتی ارائه شود، قطعاً با توجه به شرایط اقلیمی و خدادادی، کشاورزی محوریترین راهکار خواهد بود.
وی با اشاره به جایگاه، اهمیت کشاورزی و تولید مواد غذایی در آینده روابط کشورها بیان کرد: یکی از مسائلی که در قدرت و استقلال کشورها در مراودات سیاسی نقش بسیار پررنگی دارد، خودکفایی در انواع محصولات کلیدی کشاورزی است، بیشک کشوری میتواند مستقل باشد که بتواند حاجتهای اولیه خود را بدون نیاز به سایر کشورها در دسترس مردم قرار دهد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان با اشاره به شکاف موجود میان سطوح علم کشاورزی و عمل کشاورزی افزود: علم کشاورزی در ایران به خوبی رشد کرده است؛ اما متأسفانه شاهد استفاده نکردن از آن در میان برخی کشاورزان هستیم، در روستاها، کشاورزی به صورت سنتی انجام میشود که با شرایط آبی و اقتصادی امروز جهانی سازگار نیست و همین امر میتواند یکی از دلایل توجه نکردن و اقبال مردمی به راهاندازی و توسعه امور کشاورزی باشد.
منظری توکلی تأکید کرد: باید راهکاری برای اتصال بدنه کشاورزی کشور با دانشگاهها اندیشیده شود و در این زمینه همکاری دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن امکانات گسترده، ادوات، وجود فضای آموزشی و حضور هیئت علمی با دانش روز میتواند بسیار کارآمد باشد.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/