سال 98، سال تحول علوم انسانی و هنر در دانشگاه آزاد اسلامی
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بهصراحت میتوان سال ۹۷ را سال قدمهای استوار دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیلشدن به بازوی علمی کشور دانست. چراکه سیاستهای دانشگاه آزاد اسلامی و فعالیتهای انجامگرفته در آن نماد همت و تلاش انقلابی برای دست یافتن به قلههای علم و ترقی است.
دانشگاه آزاد اسلامی با توجه به سیاستهایی که رهبر معظم انقلاب برای کشور تعیین کردهاند، درصدد بوده تا بتواند گامهای مهم و مؤثری در این راستا بردارد. از آنجایی که علوم انسانی و هنر نقش بسیار مهمی در سطح کشور دارند؛ دانشگاه آزاد اسلامی در اقدامی؛ معاونت علوم انسانی و هنر را تأسیس کرد تا بتواند بر اساس سیاستهای مربوطه به صورت علمی و عملی، هنر و علوم انسانی را به تحول و ارتقا برساند. دانشگاه در طلیعه تمدن نوین اسلامی، کارآمدی نظام و دستاوردهای آن در چهلسالگی نقش بسیار مهمی ایفا میکند. از این رو در دی ماه سال 97، دکتر محمدمهدی طهرانچی طی حکمی حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه را به عنوان معاون علوم انسانی و هنر منصوب کرد.
رویکردی نوین در علوم انسانی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین اجلاس سراسری مسئولان کانونهای بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تأسیس معاونت علوم انسانی و هنر در این دانشگاه گفت: اگر میخواهیم جزو متفکران جهان باشیم، باید رویکرد نوین در علوم انسانی داشته باشیم. در همین راستا، رویکرد اداری به علم را با رویکرد علمی به اداره دانشگاه تغییر دادیم و معاونت علوم انسانی و هنر را ایجاد کردیم.
تعالی علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی
حجتالاسلام خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه به تأسیس این معاونت در دانشگاه گفت: اگر علوم انسانی احیا نشود، سایر عرصهها نیز آنگونه که باید، احیا نمیشوند.
وی ادامه داد: بهجای واژه تحول در علوم انسانی بهدنبال تعالی در علوم انسانی هستیم. شأن و ظرفیت علوم انسانی بیش از موقعیت کنونی آن است. متأسفانه امروز علوم انسانی در دانشگاهها در حد آموزش و ارائه مدرک فعالیت میکند. این سطح خیلی نازل است. البته معتقد نیستم که آموزش در علوم انسانی باید تعطیل شود. بر این باورم که باید رشتههای علوم انسانی خصوصاً رشتههای بینرشتهای، تقویت شده و به تعالی برسند. در تعالی، تحول هم بهوجود میآید.
ساختار معاونت علوم انسانی و هنر، گامی به سوی تعالی در کشور
با این همه با استناد به برنامهریزیهای انجام شده در دانشگاه آزاد اسلامی و اعلام مسئولین آن، به راحتی میتوان به این نتیجه رسید که چشمانداز احیای علوم انسانی حکمتبنیان در دستور کار معاونت علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد؛ علوم انسانی حکمتبنیان یعنی هم به مبانی و هم به نیازهای جامعه پرداخته شود. امروزه در بخش صنعت عدهای از دانشگاهیان و محققان با تلاش و کوشش به دستاوردهای مناسبی در حوزههایی نظیر ماهوارهها، انرژی هستهای و صنایع دفاعی دست پیدا میکنند اما در علوم انسانی نیز باید کارکرد ارزشمند و علم نافع پدید آید.
در ساختار معاونت علوم انسانی، اداره کل آموزش، اداره کل پژوهش و یک مرکز پیشرفت و برنامهریزی تعالی علوم انسانی و هنر وجود دارد و زیرمجموعههای معاونت علوم انسانی دفاتری دارند و هر دفتر نیز گروههای تخصصی دارد که اساتید در آن حضور دارند و این مرکز در حال راهاندازی است. در سند تعالی علوم انسانی به تعریف معاونت علوم انسانی و هنر، چشماندازها، اهداف، راهبردها و وظایف کلی و خاص معاونت اشاره شده است.
تحول و تعالی علوم انسانی یکی از تأکیدات مهم مقام معظم رهبری است که دانشگاه آزاد اسلامی پرچمدار این حرکت به صورت عملیاتی در کشور شد. میتوان گفت که سال 98، زمانی برای برداشتن گامهای متعدد در حوزه علوم انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی است تا دستاندرکاران این دانشگاه به بهترین نحو تحول و تعالی علوم انسانی و هنر را با توجه به نگاه انقلابی و اسلامی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در این حوزه، رقم بزنند.
انتهای پیام/4107/4116/
انتهای پیام/