نقش دانشجو در دانشگاه برجستهتر و اساسیتر از دبیرستان است
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در دبیرستان محوریت آموزش با دبیر است که کلیه مطالب درسی و موضوعات را نکته به نکته به دانش آموزان تدریس میکند ولی در دانشگاه، محور آموزش استاد نیست بلکه استاد فقط کلیات و یا نکات اساسی را آموزش میدهد و بقیه مطالب به عهده دانشجو گذاشته میشود. به همین خاطر نقش دانشجو بسیار برجستهتر و اساسیتر از دوره دبیرستان است.
در دبیرستان، خانواده و مسئولان مرکز آموزشی، بهصورتهای مختلف بر کار دانش آموز نظارت داشته و از جهات مختلف به او کمک میکنند تا نظم و انسجام بیشتری به مطالعه خود دهد. معمولاً زندگی اکثر دانش آموزان محدود به خانه و مدرسه است و از سوی دیگر، امتحانهای مرتب و منظمی که در طولترم برگزار میشود، آنان را مجبور به مطالعه منظم میکند؛ حتی اگر دانشآموز تمایل چندانی نداشته باشد، خانواده به او کمک میکند تا در این زمینه بهدرستی گام بردارد.
در دانشگاه غیر از امتحان میان ترم که گاهی برگزار میشود، معمولاً امتحان دیگری وجود ندارد که دانشجو را مجبور به مطالعه کند. از سوی دیگر، نفوذ والدین در اجبار به مطالعه نیز بسیار ضعیف میشود؛ زیرا معمولاً والدین اطلاع چندانی از برنامه درسی ندارند و ممکن است دانشجو در شهر دیگری باشد و او را نبینند. به همین خاطر بعضی از افرادی که عادت دارند برنامهای به آنها دیکته شود یا مجبور به انجام برنامه خاصی باشند و استقلال فکری را تجربه نکردهاند، دچار مشکل خواهند شد.
منبع نگارش این پیام از کتاب «مهارتهای زندگی دانشجویی و خوابگاهی» به تألیف محمدعلی سپهوندی و محمود رجبی است.
انتهای پیام/4108/ 4122/خ
انتهای پیام/