دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1397 - 16:08
درخشان:

روح اصلی پیام گام دوم تکیه بر جوانان است

استاد و نظریه‌پرداز اقتصاد اسلامی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: مهم‌ترین ویژگی گام دوم و روح اصلی پیام گام دوم تکیه بر جوانان است.
کد خبر : 367908
IMG14351647.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسعود درخشان ظهر امروز در پنجمین نشست از سلسله نشست‌های تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با محوریت اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: طرح بحث اسلام و استکبار در بیانیه گام دوم، به دلیل ویژگی ذاتی اسلام‌ستیزی استکبار و استکبارستیزی اسلام است.


استاد و نظریه‌پرداز اقتصاد اسلامی دانشگاه امام صادق (ع) بیان کرد: مهم‌ترین ویژگی گام دوم و روح اصلی پیام گام دوم تکیه بر جوانان است؛ به فرموده رهبری جوان کسی است که نگاه، روحیه و عملکرد انقلابی و جهادی داشته باشد؛ به عقیده بنده مقام معظم رهبری نیز از جوان‌ترین افراد جامعه هستند، چون انقلابی‌ترین نگاه و انقلابی‌ترین روحیه را دارند و برای حفظ ارزش‌های در مقابل استکبار انقلابی‌ترین عملکردها را داشته و دارند؛ لذا این نوع نگاه را با عملکرد دولت‌ها نیز باید مقایسه کنید.


وی خاطرنشان کرد: برای این‌که فرمایشات مقام معظم رهبری را درک کرده و بتوانید از آن برنامه استخراج کنید، باید جهان‌بینی خود را درست کنید. برای شناخت افکار یک فرد، باید ببینید جهان‌بینی، دیدگاه و نگرشش چیست. اگر ببینید میان اندیشه‌های شما و جهان‌بینی او فاصله زیادی وجود دارد پس نمی‌توانید با او برنامه مشترکی داشته باشید، مگر این‌که فاصله میان این دو را کم کنید.


درخشان افزود: بسیاری از مشکلات در سطوح عالی کشور به سبب درک نکردن مفهوم تقابل میان اسلام و استکبار است؛ باید بدانیم جزئی از جهان هستیم و باید با دیگران رابطه دوستانه داشته باشیم یعنی با یکدیگر کار کنیم ولی بدین معنا نیست به تعارض میان اسلام و استکبار توجه نکنیم.


استاد دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: اسلام و استکبار تقابل دوگانه دارند و هیچ‌کدام به سمت یکدیگر میل نمی‌کنند مگر این‌که اسلام آمریکایی باشد، چون تقابل میان این دو دائمی است، مقاومت نیز دائمی است؛ بدون شناخت این دیدگاه‌ها، ورود به چنین مباحثی منتج به ثمرات رضایت‌بخش نمی‌شود و متأسفانه خیلی از مسئولین ارشد کشور چنین دیدگاهی را قبول ندارند.


وی بیان کرد: می‌گویند شما تندرو هستید، دنیا را نمی‌شناسید و دنیا محل تعامل است ما باید به دنبال بُرد-بُرد باشیم؛ این‌ها شاید به این ایدئولوژی توجه نمی‌کنند که همکاری و تعامل تا مرز خط قرمزها امکان‌پذیر است ولی پس‌ازآن میسر نیست.


درخشان خاطرنشان: مقام معظم رهبری می‌فرمایند در اقتصاد کشور چالش‌های درونی و بیرونی داریم و اصل چالش‌های درونی است؛ بنده نیز مهم‌ترین عیب ساختار اقتصاد ملی را وابستگی اقتصاد به نفت می‌دانم، چون نگاه دولت‌مردان در طول تاریخ ایران به ذخایر نفتی چیزی نبود جز منبعی برای کسب درآمدهای ارزی؛ اکنون نیز چنین نگاهی وجود دارد؛ چرا به این مصیبت‌ها گرفتار شده‌ایم؟ چون نفت را منبع کسب درآمدهای ارزی می‌دانیم.


استاد دانشگاه امام صادق (ع) افزود: آینده‌پژوهی شرط لازم دانایی است، پس برای برداشتن گام‌های استوار باید گذشته را به‌خوبی شناخت.


وی در پایان خاطرنشان کرد: برخی صرف پول نفت در کالاهای مصرفی را رشد اقتصادی می‌دانند، درحالی‌که این موضوع سبب وابستگی بیشتر اقتصادی می‌شود؛ نفت و گاز باید قطب توسعه کشور شود؛ دانشکده‌های فنی و مهندسی ما باید به دنبال خدمت به نفت و گاز باشند؛ بدانیم در سال ۱۴۲۰ بحران انرژی خواهیم داشت، چون ۶۰ درصد انرژی کشور را یک میدان پارس جنوبی تأمین می‌کند؛ این آیا اقتصاد مقاومتی است؟ پارس جنوبی دو سال پس از پایان دولت دوازدهم گرفتار افت فشار می‌شود؛ باید توربین بسازیم تا بتوانیم گاز را با فشار به سراسر کشور منتقل کنیم.


انتهای پیام/4107/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب