فرایندهای حوزه نشریات در دانشگاهها کارآمد نیست
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدرضا فراهانی در سومین نشست مطبوعاتی مسئولان دولتی با فعالان نشریات دانشجویی کشور با بیان این که افرادصاحب قلم و فعالان رسانه را شخصیتهای شریف میدانم، گفت: فضای مناسبی در مطبوعات کشور و نشریات دانشگاهی وجود ندارد اما در طول 5 سال گذشته فضایی ایجاد شده است که نشریات جدیدی پابه عرصه گذاشته و اندیشه صاحبانقلم را بهنوعی منتشر میکنند.
وی ادامه داد: گرفتارهایی در این زمینه داشتیم؛ هر زمان احساس کردیم فضا بهتر میشود، با فشارها و دخالتهای خارج از دانشگاه روبهرو شدیم که بعضاً اگر توجهی به این فشارها نمیشد، با مسئولان دانشگاهی، رفتارهای ناشایستی بهوجود میآمد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: فرایندهایی که در حوزه نشریات در دانشگاهها داریم، کارآمد نیست و ما در یک فضای نامناسب کار کردیم و به نظر من، مثل همه حوزههای دیگر برای این که به فضای مطلوب برسیم، در واقع باید تلاش کنیم و شاید بهنوعی بشود گفت که باید مبارزه کنیم تا نتایج بهتری حاصل شود.
فراهانی افزود: در کشوری زندگی میکنیم که چندین هزارسال سابقه شاهنشاهی و استبدادی داشته، در واقع شاید این استبداد و استبدادزدگی در همه ما ایرانیها ژنی شده است نه در آدمهای حاکمیت بلکه خودمان هم اگر دقت کنیم، اگر فرصتی برای نشستن در صندلی باشد وقتی به یک قدرت برسیم، خیلی نمیتوانیم با مخاطبین خودمان رابطه دموکراتیک برقرار کنیم و در خانوادههای زنسالار و مردسالار نیز اگر دقت کنید، کمتر خانوادهای میتوان پیدا کرد که دموکرات باشد و اندیشهورزی و گفتگو و آیین مدارا را بلد باشند که بتوانند باهم زندگی کنند.
وی تصریح کرد: آسیبهای اجتماعی که در حوزه خانواده داریم هم مربوط به این مسئله است. در صد صال اخیر بعد از مشروطه که به دنبال آرمانهای ارزشمند مثل آزادی بودیم، همیشه احساس میکردیم که در ساخت قدرت باید تغییرات بهوجود بیاید که ما به آن آرمانهای مد نظر برسیم ، اما احساس من این است در بطن نهادهای اجتماعی باید کار کنیم که این روحیه بهوجود آید یعنی ما مطمئن باشیم که اگر همه آحاد مردم ایران دموکرات بودند، امکان حکومت استبدادی بر آنها در هیچ زمانی نبوده و نخواهد بود، که این نیز برمیگردد به خصلتهای فرهنگی ما که تلاشهایمان در این صد سال کافی نبوده است.
فراهانی گفت: حتماً باید سعی کنیم از خودمان شروع کنیم و با نگاه به تشکلهای دانشگاهی دقت داشته باشیم تا چه حد انتخاباتشان دموکراتیک است و نوع تعاملاتشان با همدیگر به چه صورت است.
انتهای پیام/4107/4108/خ
انتهای پیام/