دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 اسفند 1397 - 08:01
در گزارش آنا بخوانید؛

عملکرد مرد دوم دولت/از «دلار جهانگیری»تا توضیح 5 دقیقه‌ای مشکلات!

جهانگیری در منصب معاون اول رئیس‌جمهور اختیارات بسیار وسیعی دارد ولی از این مسئولیت‌ها چیزی عاید کشور نشده؛ او می‌گوید پنج دقیقه‌ای جواب همه نقدها را می‌دهد!
کد خبر : 366723
n00558491-t.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محمدعلی حسن‌نیا؛ اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌ جمهور در صفحه مجازی خود به انتقادها واکنش نشان داد و اعلام کرد که در مدت زمان پنج دقیقه می‌تواند تمام انتقادها به دولت را جواب بدهد، ولی به دلیل شرایط کشور از این موضع حذر کرده است.


این برای بار نخست نیست که «مرد شماره 2 دولت» این‌گونه در برابر نقدهای مردم و تحلیل‌گران علیه دولت جواب می‌دهد. وی از تئوریسین‌های اصلی اقتصادی دولت در 6 سال گذشته بوده است. از جمله‌های مسئولیت‌های معاون اول رئیس‌جمهور در این چند سال و در کابینه تدبیر و امید می‌توان به ریاست‌ هیئت وزیران، فرماندهی ستاد اقتصاد مقاومتی، ریاست‌ ستاد تنظیم بازار، ریاست‌ ستاد ویژه اقتصادی، ریاست‌ ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مدیریت جلسه شورای عالی اشتغال اشاره کرد که بخشی از 13 مسئولیت اصلی وی در دولت بوده است.


جهانگیری اوایل سال 97، با تیترهای پرزرق‌وبرق روزنامه‌ و رسانه‌های جریان اصلاحات به‌عنوان لیدر اقتصادی دولت وارد کارزار حل مشکل بحران ارز و دلار شد. وی در قاب تلویزیون و رسانه‌ها ظاهر شده و اعلام کرد از این به بعد دلار دستوری در بازار عرضه خواهد شد. این موضوع مورد نقد بسیاری از تحلیل‌گران اقتصادی قرار گرفت و آنها اعلام کرده بودند با این وضعیت تمام ذخایر ارز و طلا کشور از بین می‌رود. بر اثر این تصمیم جهانگیری میلیاردها دلار ارز از ایران خارج شد و دلار به 18 هزار تومان نزدیک و کالاهای اساسی، خودرو و مسکن به‌شدت گران شد.


او بعد از این ماجرا خود را به کناری کشید و در همایش صادرکنندگان اعلام کرد، هیچ اختیاری در دولت ندارد و حتی توانایی تغییر منشی خویش را هم ندارد. این سخنان در نزد افکار عمومی و مردم بیشتر فرافکنی و فرار به جلو تصور شد. اصلاح‌طلبان هم با شوق و ذوق فراوان به این آتش دامن زنند و حتی غلامحسین کرباسچی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی گفته بود، اگر جای معاون اول بود حتماً استعفا می‌داد و از دولت کناره می‌گرفت.



محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهور نیز کاهش اختیارات اسحاق جهانگیری در دولت را تکذیب کرد و گفته بود: جهانگیری هم در دولت یازدهم و هم در دولت دوازدهم نقش پررنگی داشته‌ است. وی نفر دوم دولت هست و وظیفه وزراء و هم اعضای دولت هماهنگی با اوست.


از سویی دیگر حسن روحانی در سفر خود به استان گیلان دشوارترین ماه‌های سال 97 را شهریور و مهر اعلام می‌کند، که فشار تحریم‌ و بی‌مدیریتی در کل کشور موج می‌زند. بسیاری از مردم گرانی‌ها را اثر سوءمدیریت و نبود تدبیر می‌دانند، ولی جهانگیری در پاسخ به این موضوع منتقدان را زیر سؤال برده و می‌گوید جواب آنها در 5 دقیقه می‌دهد.


همین چند وقت قبل بود که رئیس‌جمهور از مشکلات ارز سخن گفت. این مدیریت بر عهده جهانگیری بود. روحانی گفته بود: «بعد از عید زمانی که قیمت دلار نوسان پیدا کرد، همه اقتصاددانان در جلسه‌ای اعلام کردند که باید دلار تک‌نرخی شده و با چهار هزار و 200 تومان عرضه شود. من با این اقدام و تک‌نرخی کردن قیمت ارز مخالف بودم، دلایلم را گفتم و توضیح دادم اما وقتی همه اقتصاددان حاضر در جلسه این خواسته را داشتند پذیرفتم و دیدم نمی‌شود روی نظر شخصی‌ام بایستم».


این سخنان جهانگیری به‌نظر می‌رسد، در ادامه رفتارهای عجیب وی برای فرار از پاسخگوی در مورد وظایفش در سمت معاون اول رئیس‌جمهوری برای حل مشکلات معیشتی مردم است. او در چند ماه گذشته برای پیوستن ایران به FATF نامه‌ای به رهبر انقلاب نیز نوشته بود و ایشان بر امعان‌ نظر در این مورد پاسخ می‌دهند. هر طرف دولت نگاه می‌اندازید، پای جهانگیری و حوزه اختیارات وی در آن به‌راحتی دیده می‌شود؛ بنابراین داشتن اختیارات ویژه از سوی او امری کتمان‌ناپذیر خواهد بود.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب