دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1397 - 09:38
شورایی که پاتوق شده است؛

دانشجویان زیر بار سیاسی‌کاری شورای نظارت بر نشریات دانشجویی

مسئله تخلفات گسترده در دانشگاه تهران درحاشیه انتخابات کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی، این روزها موردتوجه فعالان نشریات دانشگاهی کشورقرارگرفته است.
کد خبر : 365989

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، مسئله تخلفات گسترده در دانشگاه تهران در حاشیه انتخابات کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی، این روزها موردتوجه فعالان نشریات دانشگاهی کشور قرارگرفته است.


در حاشیه برگزاری انتخابات کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران، محمدرضا محمدی عضو شورای مرکزی ناظر بر نشریات وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: انتخابات کمیته نظارت بر نشریات دانشجویی دانشگاه تهران در حالی انجام شد که 105 نفر از مدیرمسئولان نشریات این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده و دیگر در دانشگاه حضور ندارند.


با توجه به ماده 14 دستورالعمل اجرایی ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی، مدیرمسئول نشریات دانشجویی باید دانشجو و یا عضو هیئت‌علمی یا مدیر یکی از واحدهای اداری همان دانشگاه باشد و همچنین عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده یا بالاتر در مورد دانشجویان، انفصال موقت از خدمت در مورد اعضای هیئت‌علمی و عدم محکومیت منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده یا بالاتر در مورد کمیته تخلفات اداری برای کارکنان است.


در عین بی‌عدالتی شرکت این تعداد نفرات در انتخابات باوجوداینکه فارغ‌التحصیل شده‌اند، به‌منزله تخلف بزرگ در انتخابات کمیته نظارت بر نشریات محسوب می‌شود و این تخلفات هرسال در حال وقوع است و به روال نامتعارف تبدیل شده و طی این رویه حقوق فعالان نشریات سایر دانشگاه‌های کشور تضییع می‌شود.


عدم شهرت به فساد اخلاق و عدم سابقه مشروطی براي دو نیم‌سال متوالی یا سه نیم سال متناوب براي دانشجویان در هنگام معرفی به‌عنوان مدیرمسئول الزامی است و همچنین گذراندن دو نیم‌سال تحصیلی و حداقل 28 واحد درسی در دوره‌هاي کاردانی و کارشناسی از شرایط لازم برای انتخاب مدیرمسئول نشریانت دانشگاهی است که دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری از شمول این بند مستثنی هستند.


سکوت رسانه‌ها و عدم رسیدگی معاونت فرهنگی و کوتاهی‌های دبیرخانه کمیته ناظر بر نشریات دانشگاه تهران و معاونت فرهنگی دانشگاه تهران، باعث می‌شود هرسال صد‌ها نشریه به این شکل به‌عنوان نشریات فعال به وزارت علوم معرفی شود درحالی‌که برخی از این نشریات سال‌هاست که فعالیت ندارند.


نماینده مدیران مسئول نشریات دانشگاهی کشور و مدیرمسئول نشریه دانشجویی «تسنیم» گفت: باوجوداینکه فرد فارغ‌التحصیل حق شرکت در انتخابات کمیته نظارت بر نشریات دانشگاهی را ندارد، بااین‌حال این تعداد افراد به‌عنوان مدیرمسئول در این انتخابات شرکت کرده‌اند و این تخلف نابخشودنی به‌هیچ‌وجه قابل‌گذشت نخواهد بود.


وی مدعی شد: مشخصات این 105 نفر از فارغ‌التحصیلان را به همراه مدارک و مستندات لازم به خدمت دفتر نهاد مقام معظم رهبری و معاونت فرهنگی دانشگاه ارسال کرده‌ایم و منتظر اقدام و پیگیری مسئولان دانشگاه هستیم و همچنین این لیست مشخصات و مستندات را در دبیرخانه شورای نظارت بر نشریات دانشجویی وزارت علوم نیز به ثبت خواهیم رساند. چراکه این تخلف بسیار بزرگی است و همین قضیه باعث می‌شود نتایج انتخابات به‌هیچ‌وجه موردقبول نباشد.


محمدی با اشاره به این‌که این ماجرا، وابسته به یک جریان برون دانشگاهی است، گفت: این انتخابات باید مردود اعلام شود چراکه خط قرمز ما قانون است و به‌هیچ‌وجه اجازه نخواهیم داد حقوق فعالان این حوزه تضییع شود و به‌هیچ‌وجه حاضر نیستیم به خاطر هیچ مصلحتی از کنار قانون عبور کنیم و دانشگاه تهران هیچ تفاوتی نباید با سایر دانشگاه‌ها داشته باشد و این تخلف عدد بسیار بزرگی دارد و قابل‌گذشت نیست.


باوجود ادعای عضو شورای مرکزی نظارت بر نشریات دانشگاهی وزارت علوم در خصوص تخلف بزرگ در انتخابات کمیته نظارت بر نشریات، شاید لازم باشد پای صحبت یکایک مسئولین مربوطه این امر نشست. این‌که بیش از 100  مدیر نشریه فارغ‌التحصیل بخواهند خارج از دستورالعمل اجرایی و ضوابط ناظر بر فعالیت نشریات دانشگاهی اقدام کنند، قابل‌قبول نیست.


انتهای پیام/4107/4108/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب