دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1397 - 14:53
حسینی:

نشریات دانشگاهی فضای مشخصی برای توزیع ندارند

نشریات دانشجویی به دلیل عدم وجود محل دائمی برای توزیع، ناگزیر به حضور در روزهای خاص آن‌هم نه در تمامی دانشکده‌ها هستند و این امر از مشکلات نشریات است.
کد خبر : 364802
photo_۲۰۱۹-۰۳-۰۲_۱۲-۳۰-۲۱.jpg

فرزانه حسینی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت:  فصلنامه علمی تخصصی «امنیت راهبردی» در زمستان 1396 با تلاش جمعی از دانشجویان علوم سیاسی و روابط بین‌الملل، پا به عرصه نشریات دانشگاهی دانشکده حقوق و علوم سیاسی علامه طباطبایی گذاشت.


وی ادامه داد: اولین شماره از این نشریه در واپسین روزهای زمستان 1396 و شماره دوم آن با اندکی تأخیر در تابستان 1397 به چاپ رسید. به‌نوعی وجود نشریات مقاله محور صرف درزمینه سیاست و کمبود نشریات تخصصی خاص رشته روابط بین‌الملل که از تنوع و جذابیت محتوایی لازم برای اساتید و دانشجویان برخوردار باشد، ایده و جرقه اصلی شکل‌گیری نشریه‌ بدیع و متفاوت را در ذهن ما زنده کرد.


این فعال دانشجویی ادامه داد: شماره اول این فصلنامه در 8 بخش که باوجود کم‌‌‌وکاستی‌هایی که داشت، به لحاظ محتوایی سرشار از ایده‌های ناب همچون بخش پرسه‌زنی (بازتاب بحران‌ها، تنش‌ها و جنگ رسانه‌ای خبرگزاری‌ها در قالب توئیت‌ها، پست فیس‌بوک و سایت‌های خارجی و ...) و جغرافیای امنیت (معرفی مناطق جغرافیایی استراتژیک جهان) فعالیت می‌کرد.


وی گفت: فی‌الواقع بر آن بودیم تا به‌صورت تخصصی و کاملاً ریز بینانه به مسائل تخصصی رشته خود بپردازیم و دریچه‌ای نو را به روی دانشجویان و اساتید بگشاییم، اما در شماره دوم نشریه امنیت راهبردی با عنایت به جلب نظر اساتید به این فصلنامه و ابراز محبت آن‌ها فصلنامه نو را آغاز کرده‌ایم. همراهی اساتید انگیزه تیم کوچک ما را برای ادامه کار تقویت و شماره دوم، چند پله بهتر و ژورنالیستی‌تر از شمارۀ اول به چاپ رسید و این بار حتی توجه افراد خارج از دانشگاه علامه طباطبایی را نیز به خود جلب کرد.


 مدیرمسئول فصلنامه امنیت راهبردی اظهار کرد: شماره دوم از 8 بخش به 11 بخش تغییریافته و سرفصل‌های جدیدی به آن افزوده شد. هدف اصلی این فصلنامه همان‌طور که از نامش پیداست، بررسی مباحث، تنش‌ها، راهبرد‌ها و سیاست‌گذاری‌های امنیتی و سیاسی جهان است که در قالب بخش‌های گزارش، مصاحبه، مقالات و تحلیل، یادداشت، پرسه‌زنی، جغرافیای امنیت، نقد کتاب و... مطرح می‌شود.


وی نمایان کردن ابعاد مختلف رشته روابط بین‌الملل و علوم سیاسی را در قالب بخش‌های مختلف، برای افزایش آگاهی مخاطبان و جلب نظر آنان و همچنین جذابیت نشریه، از اهداف اصلی امنیت راهبردی دانست و ادامه داد: از اهداف دیگر امنیت راهبردی، محدود نشدن به وقایع داخلی دانشگاه علامه طباطبایی بود، لذا سعی بر آن داشتیم تا با افراد، نهاد‌ها و ارگان‌های خارج از دانشگاه نیز ارتباط برقرار کرده و از حیطه دانشگاهی خارج شویم. موفقیت فصلنامه در مصاحبه با دکتر حمیدرضا دهقانی، مدیرکل اداره اول خاورمیانه وزارت امور خارجه و دکتر بهرام امیر احمدیان، استاد ژئوپلیتیک و تحلیل‌گر مسائل آسیای میانه و قفقاز، و همچنین گزارش نشست‌های خانه اندیشمندان علوم انسانی، نمود این امر است.


حسینی در خصوص جهت‌گیری سیاسی فصلنامه امنیت راهبردی گفت: این نشریه در تلاش است بدون هیچ‌گونه جناح‌بندی، به بیان وقایع و بحران‌های سیاسی و امنیتی عرصه بین‌المللی، منطقه‌ای و داخلی بپردازد. ارائه محتوای متناسب با مسائل روز، به‌گونه‌ای که تا زمان چاپ فصلنامه تازگی و جذابیت خود را حفظ کند هدف دیگر تیم سیاست‌گذاری امنیت راهبردی است. بدون شک مهم‌ترین قدم در جذب و پایداری مخاطب، گزینش مسائل به‌روز جهان، استفاده از نقطه نظرات اشخاص سرشناس، انتخاب تیترهای مناسب، جلوه‌های بصری و گرافیک جذاب و وفاداری به خواسته‌ها و نیازهای مخاطبین نشریه است که در تلاش بوده‌ایم تا بدان توجه‌ ویژه‌ای داشته باشیم.


مدیرمسئول فصلنامه امنیت راهبردی بابیان این‌که نشریات دانشجویی با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند، گفت:  کمبود منابع مالی برای چاپ دلخواه یکی از این معضلات است. نبود بودجه مناسب برای چاپ تعداد دلخواه نشریه به‌صورت رنگی، توجه ما را به سمت جلب نظر اسپانسر برای تأمین هزینه چاپ سوق داد که البته کاری بس دشوار بود، چراکه هزینه‌های مصوب دانشگاه‌ها برای چاپ بسیار محدود است. بااین‌وجود در شماره دوم، دانشگاه علامه از هیچ تلاشی برای انجام امور چاپی دلخواه ما فروگذاری نکرد، از طرفی نبود مکان‌های معین و دائمی برای فروش نشریات دانشجویی همانند کیوسک‌های روزنامه‌فروشی، معضل بزرگ دیگری است که فروش نشریات به‌صورت مداوم را با اختلال همراه کرده است.


دانشجوی رشته ارشد مطالعات خاورمیانه ادامه داد: نشریات دانشجویی به دلیل عدم وجود مکان دائمی برای عرضه دستاوردهای خود، ناگزیر به حضور در روزهای خاص آن‌هم نه در تمامی دانشکده‌ها هستند و این امر باعث عدم دسترسی آزادانه علاقه‌مندان سایر رشته‌ها به نشریات دیگر دانشکده‌ها می‌شود. همین امر باعث کاهش مخاطبین و ریزش آن‌ها و درنتیجه در بلند‌مدت، منجر به شکست و غیرممکن شدن ادامه کار نشریات می‌شود.


حسینی در پایان با اشاره به این‌که نشریات دانشجویی محدود به دوران دانشجویی است تصریح اظهار کرد: تیم فصلنامه امنیت راهبردی برای این‌که بتواند بعد از فارغ‌التحصیلی دانشجویان به روال کاری خود ادامه دهد و به ورطه فراموشی سپرده نشود، بر آن بود تا با اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و خارج شدن از وابستگی به دانشگاه، به فعالیت خود ادامه دهد و در سطح وسیع‌تری در خارج از دانشگاه فعالیت کند.


انتهای‌پیام/4107/4108/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب