دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1397 - 09:09
بازوند مطرح کرد:

تلاش نشریات دانشجویی برای ارتقای سطح فرهنگی دانشگاه

مدیرمسئول نشریه پنگوئن گفت: تلاش نشریات دانشجویی برای ارتقای سطح فرهنگی جامعه با هدف آگاهی بخشی‌، روشنگری و مطالبه‌گری در همه زمان‌ها لازم است.
کد خبر : 365713
دانشگاه-علوم-پزشکی-لرستان-www.utiran.com-یوتیران (1).jpg

محمد بازوند در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: وضعیت کلیشه‌ای نام‌گذاری نشریات که واژه‌های ثابت را تداعی می‌کرد باعث شد تا تیم نشریه پنگوئن به سمت انتخاب نامی فراتر ازآنچه کلیشه‌ها از یک نشریه سراغ دارد، قدم بردارد.


وی افزود: این نشریه در بخش‌های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و طنز فعالیت دارد که کاملاً باهدف فرهنگ‌سازی و کمک به تقویت فرهنگ گفتگو و پیشرفت شرایط دانشجویان و تقویت روحیه مطالبه‌گری دانشجویان قدم برداشته است.


مدیرمسئول نشریه پنگوئن بابیان این‌که یک نشریه دانشجویی در وهله اول باید استقلال خودش را حفظ و به قشر یا افراد خاصی وابسته نباشد، گفت: یک نشریه دانشجویی نباید بی‌هدف به موضوع خاصی بپردازد و نباید به‌صورت دل نوشته و یا رفع تکلیف فعالیت کند بلکه باید طبق مقررات عمل کرده و با شجاعت در حیطه اختیارات و مقررات، حرف خود را مطرح و مطالبه کند.


وی ادامه داد: نشریات دانشجویی باید به‌صورت هدفمند در چارچوب قانون با احترام به اخلاق برای تبیین اندیشه ناب دانشجویی و ارتقای جامعه تلاش کنند و آگاهی بخشی‌، روشنگری و مطالبه‌گری را به‌عنوان هدف همیشگی خود مدنظر داشته باشند.


این فعال دانشجویی با اشاره به این‌که نشریات دانشجویی از طرف دانشگاه به لحاظ مالی حمایت نمی‌شوند، اذعان کرد : در دانشگاه علوم پزشکی لرستان نشریات وضعیتی اسفناک دارند و تعداد نشریات فعال، سند روشن این موضوع است.


وی افزود: برخورد‌های غیرقانونی با مدیران مسئول و سردبیران نشریات از طرف مسئولین و کارمندان دانشگاهی و عدم آشنایی اعضای انتصابی شورای ناظر با قوانین  نشریات، مسائلی است که باعث ایجاد مشکلات شده است.


بازوند تصریح کرد: حمایت مالی همچون دیر پرداخت کردن پول طراح به‌گونه‌ای که طراح پس‌ازآن قادر به همکاری با نشریه نیست. تیراژ پایین، عدم توجه مسئولین مرتبط با نشریات، اختصاص بودجه بسیار کم به نشریات دانشجویی، عدم برگزاری کارگاه‌های مرتبط به بهانه کمبود بودجه از جمله مشکلاتی است که فعالیت نشریات دانشگاه علوم پزشکی لرستان را دربر گرفته است.


وی افزود: بی‌قانونی در وهله اول باعث می‌شود هرگونه فعالیت قانونی به‌مرور از بین برود. اهمیت و توجه کافی به نشریات از مواردی است که به قوی‌تر شدن نشریات کمک می‌کند‌ و سایر مسائل از قبیل تخصیص بودجه مناسب‌، تشکیل کارگاه‌های آموزشی با تدریس روزنامه‌نگاران مطرح‌، ایجاد انگیزه در دانشجویان به شیوه‌های مختلف از قبیل تقدیر و یا امتیازات ویژه‌، برگزاری و تقویت حضور دانشجویان در جشنواره‌های مختلف مطبوعات، رسانه‌ها و نشریات ازجمله فعالیت‌هایی است که ‌می‌توان در راستای تقویت نشریات انجام داد.


بازوند سیر حرکت نشریات به سمت دل‌نوشته‌ها و خروج از روند مطالبه‌گری و روشنگری را ازجمله آفت‌های نشریات دانشجویی دانست و اشاره کرد: چاپ نشریات به‌صورت تک‌شماره‌ای که ناشی از کاهش اهمیت به جایگاه نشریات است و عدم استقبال مسئولین از بیان مسائل از طریق نشریات و کم بودن قدرت ریسک‌پذیری مدیران از دیگر موارد قابل‌ذکر است.


دانشجوی رشته فناوری اطلاعات سلامت ادامه داد: همان‌طور که خداوند در قرآن کریم به قلم سوگند یاد می‌کند، تأثیرگذاری و قدرت قلم بر هیچ‌کسی پوشیده نیست. درواقع نشریه یک واسطه و ابزاری است برای اشتراک ترشحات ذهنی یک نویسنده با دیگر افراد جامعه برای اهداف مثبت ازجمله آگاهی، فرهنگ‌سازی و... که فعال بودن رسانه یک دانشگاه حکم زنده‌بودن آن دانشگاه را دارد.


مدیرمسئول نشریه دانشجویی پنگوئن در پایان با اشاره به این‌که نشریه بهترین راه برای فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی برای دانشگاه است، اظهار کرد: این نوع فعالیت یک‌راه مناسب برای مطالبه‌گری حقوق دانشجویی است و برای حفظ روحیه مطالبه گری باید نشریات دانشجویی فعال باشند.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب