نشریات دانشگاهی نباید به عنوان تقویم دانشجویی عمل کنند
محمد فخرا در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: نشریه «ایران ۱۴۰۴» دوازده سال پیش توسط امیرحسین ثابتی با رویکرد سیاسی شروع به کارکرد که در عملکرد یکساله این نشریه در بازه مهر ۹۷ تا به امروز میتوان اشاره کرد که این نشریه کاملاً رویکرد سیاسی داشته و همیشه مواضع خود را در جریانات داخلی و خارجی بهصورت شفاف و قاطع بیان کرده است.
وی ادامه داد: تنها در مواردی که اطلاعات کافی برای یک موضع محکم در دست نبوده، تا زمانی که حقیقت مشخص شود، سعی در بیان وجوه مختلف ماجرا داشتهایم و این کمترین انتظار از نشریات دانشجویی در حوزههای سیاسی است.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه نشریات نباید در قالب تقویم دانشجویی عمل کنند، تصریح کرد: نشریات نباید صرفاً به بازگو کردن مسائل، بدون هیچ تبیین خاص و خطدهی به مخاطب بپردازند که این در عین حال یکی از دغدغههای ما و بهروز بودن و پاسخگویی به شبهات دستاول مخاطبها بوده است. معتقدیم نشریه سیاسی نباید بیطرف و منفعلانه به قضایا نگاه کند، نه آنکه حقیقت را به میل خود عرضه کند، بلکه آنچه را که از خود حقیقت میداند، صریحاً بیان کند.
وی ادامه داد: بسیج دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نسبت به جنبشهای دانشجویی کشور وظیفه خطیری بر عهده دارد و نمیتواند از آن غافل باشد. سرعت عکسالعمل و واکنش این دانشکده به مسائل روز بسیار تعیینکننده است و سکوت در برابر هر حرکت مهم سیاسی قابل دفاع نمیباشد. در روی دیگر ماجرا، اصلی که وجود دارد این است که مسئولان فرهنگی و رسانهای توصیه دارند که هیچگاه از محیط پیرامون خود غافل نشوند.
دانشجوی رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران تصریح کرد: نشریات دانشجویی که به بررسی مشکلات کلان کشور میپردازند و یا عملکرد فلان وزیر را ارزیابی میکنند، باید به مسائل مربوط به دانشجو نیز بپردازند. نشریه «ایران ۱۴۰۴» همانطور که برای کارگران هفتتپه نوشت، به وزیر مسکن اعتراض کرد، در ثنای مظلومیت مردم یمن نوشت، الاحوازیه را محکوم کرد، از افول آمریکا گفت و... به این روال نیز مدیریت ضعیف دانشکده را محکوم کرد و در جریان انتخابات فرمایشی استادان ایستاد و در قبال خرید مقام هیئت علمی سکوت نکرد.
وی گفت: فی الحال امروز به دلیل همین ایستادگیها، بسیج دانشکده حقوق دانشگاه تهران از سوی مسئولی تحریم مالی شده و طی تهدیدهای قبلی گفتهشده است که دفتر بسیج تخلیه خواهد شد.این در حالی است که قبل از این یک بار در دفتر را شکسته و دفتر بسیج را از دست فعالان این نهاد پس گرفته بودند. این موضوع با موج رسانهای همراه شد که مسئولان دانشکده از پس گرفتن دفتر منصرف شدند و در ادامه علیه بسیج دانشکده بیانیه زده و کمپین راه انداختند و امضا جمع کردند، اما مطلع باشند که ما از مطالبه حق کوتاه نخواهیم آمد.
فخرا با بیان اینکه مطالبهگر بودن و علیالخصوص فعالیت و پویایی در سیاست، یکی از شاخصههای نشریه دانشجویی است، بیان کرد: همینکه نتوانند بهواسطه زور و تشر خواست شما را تغییر دهند، همین شجاعت در بیان مواضع، از موفقیتها و رشادتهای دانشجویان فعال و بدنه دانشجویی است.
سردبیر نشریه «ایران 1404»گفت: به دلیل عدمحمایتهای دانشکده از تشکلهای دانشجویی که نماینده بخشی از دانشجویان هستند، بیش از دو سال است که نشریه «ایران 1404» سیاهوسفید چاپ میشود. بهجای پاسخگو بودن به مطالبات دانشجو، با دادن امتیازات ناچیز و وعدههای توخالی، سعی در ساکت کردن اعتراضات دارند. مدیریت چگونه میخواهد پاسخگوی دانشجو باشد درحالیکه حتی به استادان هم بیاحترامی میشود که در چند سری از انتخابات رئیس دانشکده، برخلاف رأی استادان، کسی انتخاب میشود که مدیر دانشگاه تمایل دارد.
وی افزود: در حمایت از حق دانشجویان و اعتراض نسبت به این موضوع، مقالهای با تیتر «هیس، دانشجو فریاد نمیزند» در نشریه بسیج دانشجویی دانشکده حقوق منتشر شد تا بلکه بهواسطه این، ظلم تحمیلشده برچیده شود که این شماره از نشریه بازتاب زیادی در بین مسئولان دانشگاهی داشت و باعث شد که با آن مقابله کنند.
فخرا گفت: دقت در طراحی و انتخاب قالب نشریه در زمینه بازخورد مطالب نشریات در فضای دانشگاه بسیار مهم است. یک طراحی ضعیف، قابلیت هدر دادن تمام زحمات بخشهای دیگر را دارد و علاوه بر آن توجه ویژه به تیترهای انتخابی، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بهنحویکه تأثیر مثبت یک تیتر خوب بر یک متن ضعیف، بسیار ملموستر از یک متن خوب بر تیتر ضعیف است. در نهایت میتوان گفت سعی ما بر این بوده که محتوای خود را مطالبهگرانه، دغدغهمند و جریانساز، هم در سطح دانشکده و دانشگاه و هم در فرای آن در قالبی مناسب و در شأن مخاطبان، به دور از ملاحظات محافظهکارانه و در جهت روشنگری با هدف احقاق حق و عدالت منتشر کند.
انتهای پیام/4108/4107/خ
انتهای پیام/