دستورالعملهای سطحی و محدودی برای مداخله در اندیشناکی وجود دارد
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در بیست سال اخیر، اندیشناکی (نشخوار ذهنی) و افکار منفی، بهعنوان دو مورد از مجموعه مهمترین سازوکارهای شناختی مؤثر در شروع و تداوم افسردگی و اضطراب، شناخته شدهاند.
با این وجود تا به امروز، دستورالعملهای محدود و سطحی برای مداخله در اندیشناکی، موجود هستند و کتاب درمان شناختی ـ رفتاری متمرکز بر اندیشناکی در بخش اصلی روانشناسی و علوم تربیتی در بیست و پنجمین جشنواره کتاب سال دانشجویی بهعنوان اثر قابلتقدیر معرفی شد.
الهامه اشتاد در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، هدف از نگارش این کتاب را فراهم کردن مفاهیم موجود در زمینهٔ توصیف شرایط فعلی عنوان کرد و افزود: ارائه راهکارها در کاهش میزان اندیشناکی در بیماران، اثربخش زیادی داشته است.
دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه تهران گفت: رویکردها و فنون ارائهشده در این کتاب را میتوان بهعنوان یک درمان مستقل برای افسردگی، رویکرد متمرکز بر اندیشناکی در قالب یک دوره درمان شناختی رفتاری برای افسردگی با سایر اختلالها و یا بهعنوان ضمیمهای برای سایر رویکردهای درمانی، مورد استفاده قرارداد.
نویسنده این کتاب اظهار داشت: فنون درمان، برگرفته از درمان شناختی رفتاری کلاسیک برای افسردگی هستند. رویکرد مشترک این درمان با فعالسازی رفتاری، شامل توجه به عوامل زمینهساز و تحلیل کارکردی است که توسط کریستوفر مارتل، سونجا دیمیجیان و همکاران، طراحی شدهاند و همچنین فنون ارائه شده در کتاب از یافتههای کار پژوهشی وات کینز در زمینهٔ اهمیت تغییر سبک پردازش بهعنوان ابزاری برای رها کردن بیماران از جریان اندیشناکی، اثر پذیرفتهاند.
وی در پایان گفت: بنابراین رویکرد درمانی شامل راهکارهای تجربی برای تغییر دادن الگوی پردازش بیماران است. رویکرد مذکور، همپوشانی با برخی از رویکردهای درمانی جدید دارد که اغلب تحت عنوان «درمانهای موج سوم» شناخته میشوند که ازجمله این درمانها، میتوان به ذهن آگاهی و درمان مبتنی بر شفقت و دلسوزی ، اشاره کرد.
انتهای پیام/4108/
انتهای پیام/