تلاش وزارت نفت و بورس انرژی برای جذابیت بیشتر عرضههای نفتخام
محمدصادق کریمی در گفتگو با خبرنگار حوزه نفت و انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به نوپا بودن بورس انرژی اظهار کرد: باید به بورس انرژی زمان داد تا سازوکارهای اجرایش شکل بگیرد.
این کارشناس نفت و انرژی با تشریح اشکالات اجرایی در بورس انرژی افزود: هنگامیکه عرضهای منجر به دادوستد نمیشود مدیرعامل بورس انرژی از وجود اشکال در فرآیند دادوستد خبر میدهد که در زمان اجرا کشفشده است، البته باید قبول کرد این اشکالات کمکم برطرف خواهند شد.
کریمی با اشاره به اراده عملی برای رونق این بازار ادامه داد: هر بار که اطلاعیه عرضه در بورس انرژی اعلام میشود یک ویژگی جدیدی به آن افزوده میشود که نشان از تلاش برای رفع مشکلات اجرایی این بازار دارد.
وی با اشاره به تنوع اتفاقاتی که ممکن است در زمان دادوستد رخ دهد گفت: به دلیل سناریوهای گوناگونی که در هنگام خرید ممکن است پیش آید نمیتوان از قبل به ردیابی اشکالات فنی و حل آنها پرداخت و باید صبر کرد تا بهمرور مشکلات حل شوند.
این کارشناس نفت و انرژی از عدم آشنایی فعالان اقتصادی با بورس انرژی سخن گفت و ابراز کرد: فعالان اقتصادی که پول یا علاقه لازم را دارند و شرایط بالقوه برای ورود به این بازار در آنها وجود دارد با این بازار و ظرفیتهای آن آشنا نیستند و این مانع تسریع شکلگیری و رونق بورس انرژی است.
وی ورود وزارت نفت و سازمان بورس برای شناسایی بورس انرژی را مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: وزارت نفت و بورس میتوانند با برگزاری رویداد، نمایشگاه و سمینارهای بینالمللی نسبت به جذب مشتریان داخلی و خارجی اقدام مؤثر را انجام دهند.
کریمی بر لزوم تشویق مشتریان خارجی برای ورود به این بازار تاکید کرد و گفت: میتوان کسبوکارهایی را پی گرفت که در آن مشتریان خارجی بتوانند از طریق یک کارگزار داخلی به این بازار وارد شوند و یک نوعی از عاملیت یا شراکت با مشتریان خارجی شکل بگیرد که مطمئناً بر رونق و تعدد عرضه نفت و میعانات گاز خواهد افزود.
وی خاطرنشان کرد: مطالبه نهادهای نظارتی مانند مجلس یا نهاد ریاستجمهوری بسیار تأثیرگذار است و این نهادها میتوانند با رصد مسائل بورس انرژی مطالبهگر تعامل همافزای وزارت اقتصاد و نفت باشند و حتی میتوان از وزارت خارجه از طریق سفرای کشور به شناساندن ظرفیتهای این بازار پرداخت.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/