دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1397 - 11:50
حجت‌الاسلام مختاری:

کتاب باید حامل پیام‌های نوین برای مخاطب باشد

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: یک مقاله، رساله و یا کتاب باید حامل پیام‌های نوین برای مخاطب باشد.
کد خبر : 363151
photo_2019-02-24_11-57-17.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی، صبح امروز در نشست خبری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که در جمع دانشجویان و طلاب قم به تولید علم و نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی و اسلامی تاکید داشتند، گفت: بدیهی است که ایران با سابقه کهن و تاریخی علمی بایستی در بخش نخبگان و افراد صاحب قلم و پروسه‌های تحقیقاتی ایده‌های جدیدی داشته و آن را به مخاطبان انتقال بدهد.


وی ادامه داد: یک مقاله، رساله و یا کتاب باید حامل پیام‌های نوین برای مخاطب بوده و  این اثر بایستی در قالب مکتوب به مخاطب، پیام رسان باشد.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: در حوزه‌های گفتار و نوشتار، پدیدآورندگان این آثار باید ایده‌های نو داشته باشند و از پرداختن به ایده‌های دیگران و یا شرح نظرات دیگران که قطعاً مضر است، خودداری کنند.


وی افزود: جامعه برای پویایی و بالندگی مسلماً نیاز به پیام و مقالات جدیدی دارد که دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه در این رابطه ماموریت سنگینی دارند چراکه باید به نکات کلیدی و محوری که در ارتقای علمی، معنوی و بینشی جامعه با آن ارتباط مستقیمی دارد، توجه کنند.


مختاری اذعان کرد: فلسفه برگزاری کنفرانس آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها،  هموار کردن راه گسترش علم انسان‌ها است.


وی افزود: این نشست با حضور فرهیختگان و افراد دغدغه‌مند در حوزه تالیف و تدوین و نشر آثار علمی برگزار خواهد شد.


رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در ادامه با اشاره به برگزاری کنفرانس آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها در 8 اسفندماه اظهار کرد: این نشست با هدف ساختارگرایانه کردن مکتوبات و رساله‌ها برگزار می‌شود تا آن‌ها حامل پیام‌های علمی و دانشگاهی کشور باشند.


وی افزود: این نشست با حضور فرهیختگان و افراد دغدغه‌مند در حوزه تألیف و تدوین و نشر آثار علمی باهدف این‌که مکتوبات و رساله‌ها در دانشگاه و حوزه باید ساختارها را به‌گونه‌ای قرار بدهند که نتیجه‌گیری مباحث یک‌راه جدید برای علاقه‌مندان داشته باشد و همچنین حامل پیام‌های علمی و دانشگاهی کشور باشد، برگزار خواهد شد.


مختاری ادامه داد: در این نشست سه پنل با حضور اساتید حوزه علمیه و اساتید دانشگاه معرفی خواهد شد که در پنل اول آسیب‌ها و وابسته‌های پژوهشی که قطعاً این پنل آنچه را که ضرورت دارد و جزو راه‌کارها است، مطرح خواهد کرد.


وی گفت: مسئولینی که دغدغه علمی کشور را دارند و قبلاً نیز در سمت‌های بزرگ وزارتی و حساس حضور داشتند در این همایش حضور خواهند داشت که همراه آن پنل دوم تحت عنوان کاربست نتایج پژوهش و علوم انسانی و اسلامی برگزار خواهد شد همچنین پنل سوم این همایش نیز تحت عنوان اخلاق پژوهش و حقوق مالکیت معنوی ارائه خواهد شد.


رئیس دانشگاه مذاهب اظهار داشت: از همه مدعوین درخواست داشته‌ایم که نگاه انتقادی و چالشی به موضوع همایش داشته باشند تا ریشه این نواقص و معایب را موردبررسی و تحلیل قرار بگیرد. راه‌حل‌ها و پیشنهادات نخبگان و مسئولین حاضر در این همایش در خصوص رفع مشکلات پژوهشی علوم انسانی و اسلامی در حوزه‌ها و دانشگاه‌ها موردبررسی قرار خواهد گرفت و از همه مدعوین خواسته‌شده است تا با مطالعات انتقادی در این نشست حاضرشوند.


وی تصریح کرد:  پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی خواهیم داشت که یک قانونی در خصوص سرقت‌های ادبی گرفته شود که این به لحاظ فقهی و ادبی نیز مشکل دارد. انصاف نیست که نقطه نظارت یک محقق ومؤلف کپی‌برداری شده و تنها نام و موضوع آن را عوض کنند این بزرگ‌ترین خیانت به حوزه علمی کشور است، چراکه ما شعارمان پیروی از دین، کتاب و سنت در محوریت اخلاق است که چنین موضوعی اصلاً پسندیده نیست.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب