دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۴ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۹
ضرغام تأکید کرد:

رشد ۲۰ درصدی در پروژه‌های تحقیقاتی صندوق حمایت از پژوهشگران

رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران گفت: تعداد پروژه‌های تحقیقاتی خاتمه یافته در این صندوق نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.
کد خبر : ۳۶۲۹۰۰

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نصرت‌الله ضرغام در نشست خبری که صبح امروز در صندوق حمایت از پژوهشگران برگزار شد، به ارائه گزارشی از عملکرد این صندوق پرداخت و گفت: در ۹ ماه اول سال ۹۷ تعداد ۳ هزار و ۵۵۰ پروژه تحقیقاتی دریافت شد که از این تعداد، یک هزار و ۱۷۹ پروژه مصوب و ۴۶۴ پروژه خاتمه یافت. همچنین ۱۳ ثبت اختراع انجام شد و ۳۹ اختراع نیز به تعهد طرح پژوهشی رسید.


وی افزود: ۱۱۶ نمونه محصول تعهد شده و ۵۱ محصول ساخته شده از دستاوردهای این صندوق در ۹ ماه اول سال ۹۷ بوده است.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران در ادامه به مقایسه عملکرد امسال این صندوق با سال گذشته پرداخت و گفت: در ۹ ماه اول سال ۹۶، ۳ هزار و ۱۹ پروژه تحقیقاتی دریافت شد که درمقابل امسال ۱۸ درصد رشد داشته است. همچنین ۹۲۵ پروژه تحقیقاتی در سال ۹۶ مصوب شد که امسال با رشد ۲۷ درصدی به یک هزار و ۱۷۹ پروژه رسید. ۳۸۶ پروژه تحقیقاتی در ۹ ماه اول سال ۹۶ خاتمه یافت که با رشد ۲۰ درصدی، امسال به ۴۶۴ پروژه رسید.


وی ادامه داد: همچنین ۲۳ محصول در سال ۹۶ ساخته شد که امسال با رشد ۱۲۲ درصدی به ۵۱ محصول رسید و محصولات تعهد شده در سال گذشته ۶۰ محصول بوده که امسال به ۱۱۶ محصول رسیده و رشد ۹۳ درصدی داشته است.


وی ادامه داد: ایجاد بانک پژوهشگران برای ارتباطات و تعاملات بهتر با این افراد در صندوق شکل گرفته که از سه سال پیش سامانه آن ایجاد شده بود. صندوق با ۳۵ هزار و ۱۱۲ نفر عضو هیئت‌علمی در ارتباط است و این افراد در بانک پژوهشگران عضو هستند.

قالیشویی ادیب

ضرغام تصریح کرد: در کنار ایجاد این بانک، کارگروه‌های مختلف در صندوق حمایت از پژوهشگران شکل گرفته که یکی از این کارگروه‌ها، کارگروه ارتقای جایگاه زنان در پژوهش با ظرفیت‌سازی است. این کارگروه تاکنون توانسته فعالیت‌های خوبی داشته باشد. البته بانک پژوهشگران برای نظارت و عضویت اعضا در کارگروه‌های صندوق نیز تشکیل شده است تا افراد به‌سادگی بتوانند در کارگروه‌های متناسب با فعالیت‌شان همکاری کنند. تعدادی از محققان خارج از کشور نیز در این بانک عضو هستند.


رئیس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور ادامه داد: کشور ما علی‌رغم اینکه تکیه بر نفت و انرژی دارد اما رشته‌ای مانند رشته حقوق انرژی ندارد. من در زمانی که ریاست پردیس کیش را برعهده داشتم، جمعی را دعوت کردم تا بتوانیم رشته حقوق انرژی را تدوین کنیم. به‌همین‌منظور است که در صندوق حمایت از پژوهشگران نیز به‌دنبال ایجاد کارگروه‌هایی متناسب با فعالیت پژوهشگران هستیم و کارگروه‌هایی مانند اقتصاد و دریا، ریسک و تاب‌آوری در این صندوق شکل گرفته.


ضرغام ادامه داد: بنا شده که اولین کنفرانس بین‌المللی ریسک و تاب‌آوری سال آینده در ایران و به‌همت این صندوق برگزار شود. همچنین کارگروه حمل و نقل و محیط زیست نیز شکل گرفته، چرا که ۸۰ درصد آلودگی شهر تهران به حمل‌ونقل بازمی‌گردد که این یک آسیب است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: در کنار برگزاری همایش‌های مختلف، چهارمین همایش بین‌المللی مدیریت استعداد با رویکردهای اقتصادی در اسفند برگزار شود.


انتهای پیام/۴۰۶۰/۴۰۸۵/


ارسال نظر