پیگیری ایجاد نظام گرنت خدمات آزمایشگاهی در وزارت علوم
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، عبدالساده نیسی در نشست مدیران آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی دانشگاهها و مراکز پژوهش و فناوری عضو شبکه آزمایشگاههای علمی ایران که در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی پیشازظهر امروز برگزار شد، با اشاره به سیاستهای وزارت علوم در حوزه آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی گفت: ارزیابی و رتبهبندی آزمایشگاهها و کارگاهها، طرح ایجاد نظام گرنت خدمات آزمایشگاهی، حوزه HSE و همکاری با دستگاههای اجرایی نظیر محیط زیست و شرکت توانیر از جمله موضوعاتی است که در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری میشود.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سامانه «شاعا» یا همان شبکه آزمایشگاههای علمی ایران و حمایت از توسعه آزمایشگاههای مرجع و تخصیص اعتبارات، مباحث مهمی است که وزارت علوم به آنها اهمیت ویژهای میدهد.
وی با اشاره به فلسفه تشکیل شبکه آزمایشگاهی گفت: اتحادیه اروپا برای انجام کارها و فعالیتهای تحقیقاتی نیاز به همکاری و اتحاد را احساس میکرد و شروع به راهاندازی شبکه آزمایشگاهی کرد. ما نیز اگر در شبکه آزمایشگاهی تکرو باشیم، نمیتوانیم پیشرفت کنیم و فعالیتهای تحقیقاتی را جلو ببریم. با توجه به ظرفیت کشور میتوان با ایجاد یک شبکه آزمایشگاهی واحد، کارها را بهتر انجام داد و وجود کار منسجم و بانک قوی برای شبکه آزمایشگاهی یک ضرورت بهشمار میرود.
نیسی ادامه داد: شبکه شاعا به ما هویت میدهد و دانشگاهها میتوانند برنامههای داخلی را با نرمافزارهای خود انجام دهند. البته بودجهای که در وزارتخانه برای امر پژوهش و این شبکه وجود دارد، کافی نیست اما دانشگاهها نیز باید ابزارهای لازم برای فعالیت مناسب در این شبکه را داشته باشند و یک بانک اطلاعاتی کامل وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: بهدنبال نظام رتبهبندی در آزمایشگاهها و کارگاههای تخصصی نیستیم اما باید طبق استانداردهای مشخص فعالیت کنیم و لذا تشکیل گرنت در حوزه تجهیزاتی و خدماتی اهمیت ویژهای دارد.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی پژوهش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه کرد: باید دانشگاهها بررسی شوند تا مشخص شود که چه ارگانها و نهادهایی خدمات ارائه میدهند و باید ارتباطی ایجاد کنیم که سیستم مانیتورینگ آزمایشگاهها در وزارتخانه وجود داشته باشد و وزارتخانه به همه آزمایشگاهها متصل باشد. لذا درخواست میکنم این جلسه بهصورت دورهای و هر 6 ماه در یک منطقه و استان برگزار شود و همزمان با تشکیل جلسات مناطق پژوهشی، جلسه شورای آزمایشگاهی نیز برپا شود.
وی ادامه داد: بهدنبال این هستیم که آمارهای مختلفی از تجهیزات و خدمات در استانهای مختلف داشته باشیم و حمایتها براساس این شاخصها باشد. همچنین به پروژههای مشترک در استانها و مناطق بیشترین کمک را خواهیم داشت.
نیسی تصریح کرد: با توجه به مشکلاتی که در کشور وجود دارد، باز هم بهدنبال فاینانس هستیم و با بانک توسعه اسلامی به توافق رسیدهایم که برای سال 98 یک میلیارد دلار از آنها دریافت کنیم. برای آزمایشگاهها نیز مبلغ 500 میلیون دلار از این مبلغ را درنظر گرفتهایم. البته در حق عضویت شبکههای آزمایشگاهی مشکل داریم اما تجهیزات ساخته شده با نظارت کشورهای صنعتی برای ما اهمیت ویژهای دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در گمرک، ارز و تهیه مواد آزمایشگاهی مشکلاتی وجود دارد و تعدادی از تجهیزات هستند که باید تعمیر شده و به شکل اول بازگردند. این مسائل در صدر اولویتهای حمایتهای ما خواهند بود.
انتهای پیام/4060/4085/
انتهای پیام/