دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 بهمن 1397 - 15:58
غفاری:

آگاهی از دریچه نقد اجتماعی قوام پیدا می‌کند

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و جمعی از معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها به تماشای نمایش «از خط زرد فاصله بگیرید» نشستند.
کد خبر : 360982
n83113567-72682411.jpg

به‌ گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جمعی از معاونان فرهنگی دانشگاه‌ها و معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تماشای نمایش «از خط زرد فاصله بگیرید» نشستند.


معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با همراهی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی این وزارت، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه هنر تهران، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام‌نور، کارشناس فرهنگی وزارت علوم و دبیر هفتمین جشنواره ملی رویش و رئیس مرکز تئاتر مولوی به تماشای نمایش «از خط زرد فاصله بگیرید» به نویسندگی «الهه مجلسی» و کارگردانی «رضا رشادت» در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجردر مرکز تئاتر مولوی نشستند و پس از اجرای این نمایش، در جلسه‌ای به بحث و گفتگو پیرامون تئاتر دانشگاهی و معضلات پیش رو پرداختند.


در این نشست غفاری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به مشکلات پیش ‌روی حوزه فرهنگی گفت: تئاتر به صحنه بردن مانند هر کار فرهنگی دیگر، نیازمند عشق و علاقه‌ای بسیار والاست و دغدغه‌ دانشجویان برای مسائل اجتماعی کمتر از اهالی حرفه‌ای این قشر نیست. بنابراین باید مجموعه‌های فرهنگی تا جایی که می‌توانند اهتمام خودشان را داشته باشند. از طرف دیگر ارتباط دادن حوزه‌های مختلف فرهنگی ازجمله تئاتر با دیگر حوزه‌ها، ضروری بوده و بخشی از کار ما هم همین است که به همه‌ حوزه‌های فرهنگی سر بزنیم باهدف شناخت و جایگاه آن هرچه مجموعه‌های فرهنگی قوت بگیرند، ازیک‌طرف نشان‌دهنده توسعه‌ یک جامعه است و از طرف دیگر موجب غنای توسعه در دیگر حوزه‌ها می‌شود. چراکه توسعه مبتنی بر آگاهی و شناختی است که انسان در جامعه از آن برخوردار می‌شود و تئاتر هم یکی از این رسانه‌های کلیدی در تولید آگاهی، فرهنگ، شناخت اجتماعی و حتی نقد آن است و اتفاقاً آن تولیدی که مبتنی بر نقد نباشد امروزه نمی‌تواند خیلی اثرگذار باشد. در جامعه تنها با آگاهی دادن صرف نمی‌توان به رشد رسید بلکه از دریچه نقد اجتماعی است که این آگاهی قوام می‌یابد. تئاتر علاوه بر تأثیرگذاری، در ذهن دانشجو جایگاهی والاتر و فرهیخته‌تر از سایر هنرها دارد.


محمد هادی عسکری، مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست با اشاره به همکاری مرکز تئاتر مولوی با اجراهای دانشگاهی، عنوان کرد: اتفاق خوبی که امسال افتاد این بود که نمایش‌های برگزیده تئاتر دانشگاهی همه توانستند اجرا بروند و از آن مهم‌تر اینکه دیده شدند، ساحت تئاتر دانشگاهی منزه است و باید کمک کرد به سمت ابر روایت‌هایی پیش برود که کارساز باشد و ذیل مسئولیت‌های اجتماعی تعریف بشود. مرکز تئاتر مولوی دراین‌بین نقشی اساسی را ایفا می‌کند و رسالتش را در تئاتر (دانشگاهی) در شهر تهران و حتی سایر شهرستان‌ها ادا کرده است.


حریری، رئیس مرکز تئاتر مولوی نیز با اشاره به کارکردهای فرهنگی هنر تئاتر در جوامع عنوان کرد: تئاتر هنر والا و درعین‌حال پرزحمتی است که به‌عنوان یک رسانه فرهنگی تأثیرگذاری و نتایج ارزشمند آن همواره تجربه‌شده است. اما متأسفانه علی‌رغم کارکردهای مفید، آن‌چنان‌که باید از آن حمایت لازم نمی‌شود. در حوزه تئاتر دانشگاهی به‌شدت نیازمند توسعه زیرساخت‌ها و تدوین یک نقشه راه جهت حمایت هدفمند از گروه‌های جوان دانشگاهی هستیم. باید بپذیریم علی‌رغم اینکه مرکز تئاتر مولوی با ظرفیت حداکثری خود در حال ارائه خدمات دانشگاهی است؛ اما با توجه به افزایش روزافزون دانشجویان تئاتر دیگر تنها تئاتر مولوی نمی‌تواند پاسخگوی همه تولیدات دانشگاهی باشد و ضرورت دارد دیگر دانشگاه‌ها نیز در جهت حمایت از تولیدات دانشجویان اهتمام جدی‌تر داشته باشند.


گفتنی است، علاوه بر آثار گروه‌های دانشجویی و دانشجویانی که به‌صورت مستقل در این دوره از جشنواره تئاتر فجر حضور داشتند، مجموعاً ۱۳ نمایش از آثار تولیدشده و حاضر در تئاتر دانشگاهی به بخش‌های اصلی و رقابتی این رویداد راه‌یافته‌اند.


از علاقه‌مندان برای دیدن آثار جشنواره سی وهفتم تئاتر فجر، دعوت به عمل می‌آید تا ۳ اسفند، همه‌روزه در ساعت ۱۷ و ۱۹ به مرکز تئاتر مولوی دانشگاه تهران به نشانی خیابان انقلاب، خیابان ۱۶ آذر، جنب باشگاه دانشجویان، مرکز تئاتر مولوی مراجعه کنند.


انتهای پیام/4107/4108/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب