دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 بهمن 1397 - 16:56
صادقی:

وظیفه دولت طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ بیگانه است

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: وظایف دولت طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ بیگانه، نفی استبداد و تأمین آزادی است.
کد خبر : 360172

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه و کرسی‌های آزاداندیشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمود صادقی در نشست چالش‌های انقلاب اسلامی در دهه پنجم با محور آزادی که در سالن حکمت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد، گفت: با مراجعه به قانون اساسی، مفهوم آزادی را نفی هرگونه استبداد خواهیم یافت که این تعریف در اصول مختلف قانون اساسی به تفصیل بیان شده است.


وی ادامه داد: در اصل سوم قانون اساسی در تشریح وظایف دولت طرد کامل استعمار و جلوگیری از نفوذ بیگانه، نفی استبداد، تأمین آزادی و سایر مباحث کلیدی درباره آزادی بیان شده است.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در بندهای زیادی از قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران از مفهوم آزادی استفاده شده است، اما طبیعی است که در جمهوری اسلامی با توجه به ویژگی‌های آن تفاوت‌هایی نسبت به سایر مکاتب داشته باشیم.


وی ادامه داد: آزادی به‌همراه استقلال و جمهوری اسلامی سه خواسته اصلی مردم در دوران مبارزات انقلاب بود.


صادقی بیان کرد: در مفاهیم اسلامی نیز بیان شده است که خداوند انسان را آزاد آفریده، البته آزادی از نگاه فلسفی، کلامی و حقوقی تفاوت‌هایی دارد. در اسلام اصل بر آزادی است.


این نماینده مجلس در تشریح سخنان خود اذعان کرد: در مفاهیم حقوقی نیز هیچ‌گونه قید و بندی بر آزادی بیان نشده مگر اینکه دلیلی برای محدودیت آزادی وجود داشته باشد و از منظر اسلامی نیز آزادی تا جایی محترم و قابل پذیرش است که به آزادی دیگران لطمه وارد نکند که این مفهوم از منظر حقوقی در مکاتب دیگر هم پذیرفته شده است.


وی خاطرنشان کرد: قید لطمه به آزادی دیگران، لطمه آزادی به منافع عمومی و امنیت ملی در لیبرالیسم هم وجود دارد و این امر نشان می‌دهد آزادی نامحدود در هیچ مکتبی وجود ندارد.


صادقی با اشاره به مناظرات شهید بهشتی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد: در مناظراتی که توسط صدا و سیما پخش شده است، شهید بهشتی آزادی را از منظر اسلام به‌این‌گونه تعریف کرده که انسان تا زمانی آزاد است که به آزادی دیگران لطمه نزند و به اذعان شهید بهشتی، این بخش از تعریف آزادی با لیبرالیسم مشترک است، اما قید دوم آزادی مربوط به این امر است که آزادی تا زمانی وجود خواهد داشت که به آزادی خود فرد نیز لطمه نزند.


وی تصریح کرد: شهید بهشتی در تشریح این قید از آزادی توضیح می‌دهد که آزادی انسان نباید مانع از رشد و شکوفایی فرد و فضایل فردی شود. به این مفهوم که فرد اجازه ندارد با تمسک به آزادی، کارهایی را انجام دهد که به خود نیز لطمه بزند.


نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: در اصول مختلف قانون اساسی بر آزادی‌های مردم اشاره شده است. در اصل ولایت فقیه نیز پس از تشریح این اصل، در اصل بعدی اشاره شده است که مردم باید در انتخاب آینده خود مشارکت داشته باشند و این رعایت ترتیب توسط قانون‌گذاران جالب‌توجه است، اما شاید کلی بودن بعضی از اصول سبب شده تفاسیر مختلفی از قانون اساسی داشته باشیم.


صادقی در پاسخ به کوشکی عنوان کرد: در مورد قانون تجمعات، طرحی آماده شده است که با توجه به روند قانون‌گذاری در کشور، تصویب این قانون قدری زمان خواهد برد و ممکن است تا پایان مجلس دهم این قانون تصویب نشود.


انتهای پیام/4115/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب