دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1394 - 10:58

ناسا موتور راکت خود را پرینت گرفت و آزمایش کرد+ ویدئو

سازمان فضایی آمریکا، ناسا، در اعلامیه‌ای که با یک فیلم همراه است، اعلام کرد که یک موتور راکت را که با استفاده از پرینتر سه‌بعدی ساخته شده، با موفقیت آزمایش کرده است.
کد خبر : 35772

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از وب‌سایت ناسا، بدون هیچ شکی، آینده رشته‌هایی مانند معماری و طراحی صنعتی در اختیار پرینترهای سه‌بعدی خواهد بود. البته کاربردهای بسیار گسترده‌ای برای این پدیده قرن بیست‌ویکم وجود دارد که از آن جمله جابه‌جا کردن اشیا در فواصل دور است اما تا این‌ جای کار ناسا موفق شده است، جای این وسیله و تکنولوژی را در طراحی و ساخت تجهیزات مورد نیاز خود تثبیت کند.


این سازمان اعلام کرده است که با همکاری شرکت‌های مخفی همکار، در حال فشار آوردن به صنایع آمریکاست تا برای استفاده از پرینتر‌های سه‌بعدی خود را تطبیق دهند.


دیروز ناسا اعلام کرد که یک موتور راکت را که تقریبا تمام قطعات توربوپمپ آن با پرینتر سه‌بعدی ساخته شده بود، با موفقیت آزموده است.



مارک کالورت، مدیر پایگاه فضایی مارشال، درباره این آزمایش گفت: «این یک ارتقای چشمگیر در عرصه صنایع ساخت مواد ترکیبی و همکاری در ساخت تجهیزات است. اغلب شرکت‌های مخفی همکار ما در این پروژه اذعان دارند که قطعاتی که برای پمپ سوخت این موتور راکت با پرینتر سه‌بعدی ساختند، پیچیده‌ترین کاری بوده که تا به حال توسط پرینتر سه‌بعدی انجام شده است».


براساس اعلام ناسا، این موتور راکت در حین آزمایش توانست به قدرت 2000 اسب بخار برسد که این توان را با پمپاژ 1200 گالن بر دقیقه (75 لیتر بر ثانیه) سوخت توسط پمپ پرینت‌شده خود به دست آورد.


این پمپ در لحظه تیک‌آف (جدا شدن از زمین) به سرعت 90 هزار دور در دقیقه دست یافت که معادل 10 برابر سرعت یک موتور جت است. همچنین پمپ سوخت این موتور راکت توانست در دمایی بین 6000 درجه فارنهایت (3300 درجه سلسیوس) و منفی 400 درجه فارنهایت (منفی 240 سلسیوس) که اولی دمای احتراق موتور و دیگری دمای هیدروژن مایع موجود در سوخت بود، به‌خوبی کار کند.


این پمپ 45 درصد سوراخ‌کاری کمتری نسبت به مدل مشابه ساخته‌شده در روش‌های قدیمی نیاز دارد و ساخت آن نصف زمانی را که در روش‌های سنتی لازم است می‌گیرد.


ناسا نتیجه آزمایش خود را موفقیت‌آمیز اعلام کرده است و اطلاعات و جزئیات خود را با شرکت‌های پیمانکار و همکار خود در میان گذاشته تا از تکنولوژی پرینت سه‌بعدی در برنامه‌های آتی فضایی استفاده شود. این سازمان قصد دارد به غیر ساخت تجهیزات خود، از این تکنولوژی یرای ارسال قطعات و تجهیزات لازم به ایستگاه‌های فضایی و مریخ، استفاده کند.


محمدرضا احمدی‌نیا


دانلود فایل صوتی

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب