انقلاب ايران شاخصترین و منحصر بهفردترین انقلاب جهان است
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجتالاسلام ابراهیم کلانتری در نشست خبری همایش بینالمللی «ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» که پیش از ظهر امروز در ساختمان «فرهیختگان» برگزار شد، با اشاره به اینکه انقلاب ايران در بين بزرگترين انقلابهای دنيا، شاخصترين و منحصربهفردترين انقلاب جهان است، اظهار کرد: رسالت خبرنگار، ماندگار كردن حوادث تاريخ است.
به گفته کلانتری، همایش بینالمللی «ظرفیت انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» سهشنبه و چهارشنبه نهم و دهم بهمنماه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) برگزار میشود.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: بسیاری از اندیشمندان خارجی، استادان حوزه و دانشگاه در این همایش حضور پیدا خواهند کرد.
وی ادامه داد: قطعاً با توجه به مقالاتی که به دبیرخانه همایش ارسال شده است، مجموعه بینظیری از مقالات در حوزههای مربوط به انقلاب اسلامی منتشر میشود.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: همایش دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه متکفل جهان و با حضور اندیشمندان جهانی، به لحاظ تعداد مقالات شاید یکی از بینظیرترین همایشها باشد.
کلانتری با اشاره به انقلابهای بزرگ جهان گفت: انقلابهای فرانسه، روسیه، چین و کوبا جزء بزرگترین انقلابهای جهان بودند و انقلاب اسلامی ایران، پنجمین انقلاب بزرگ جهان است. اگر بخواهیم انقلابهای جهان را مقایسه کنیم، بهنظر میرسد که بزرگترین انقلاب، انقلاب اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: انقلاب اسلامی ایران به معنای واقعی کلمه یک انقلاب بود چرا که یک ساختار را از صحنه روزگار محو کرد و ساختاری جدید مبتنی بر ویژگیهای فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در صحنه جهان ایجاد کرد. از این جهت، انقلاب اسلامی ایران، یک انقلاب بینظیر است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: بسیاری از اندیشمندان جهان نیز بر این باورند که انقلاب اسلامی، یک انقلاب بینظیر در جهان است.
وی با اشاره به 6 ویژگی انقلاب اسلامی ادامه داد: اولین ویژگی انقلاب اسلامی خاستگاه آن یا همان اسلام ناب محمدی است. چنین انقلابی در جهان شکل نگرفته است که خاستگاه رهبرش اسلام باشد و رهبری جامعالشرایط داشته باشد. امام خمینی(ره) یک اسلامشناس واقعی، مرجع تقلید و سیاستمدار فرهیخته بود که هم بر سیاست جهان اشراف داشت و هم مسائل داخلی ایران را میشناخت.
کلانتری اضافه کرد: هیچ انقلابی در جهان از حوزه علمیه و با رویکرد مکتب صادقیه شکل نگرفته است. از این جهت انقلاب اسلامی یک انقلاب منحصربهفرد است.
وی سومین ویژگی انقلاب اسلامی را مردمی بودن آن اعلام کرد و گفت: بسیاری از احزاب و گروهکها در دوران مبارزه با رژیم طاغوت، مبارزه میکردند اما انقلاب را پدید نیاوردند. انقلاب اسلامی را تودههای میلیونی مردم شکل دادند. تظاهرات گسترده مردم در آن زمان بینظیر بود و در هیچ انقلابی تا این حد مردم مشارکت نداشتند.
مردم برای مبارزه با استکبار و وابستگی انقلاب کردند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، چهارمین ویژگی انقلاب را فرهنگی دانست و گفت: حتماً مسائل اقتصادی و معیشتی مشکل مهم بسیاری از مردم بود اما آن چیزی که وجهه بارز انقلاب اسلامی بود، مسائل فرهنگی نظیر مبارزه با وابستگی همهجانبه به شرق و غرب، وجود ظلم و ولنگاریهای اخلاقی، سلطه سیاسی آمریکا و صهیونیسم، تخریب فرهنگ ملی و ضدیت با اسلام و ارزشهای اسلامی باعث شد مردم به صحنه بیایند و رژیم را دگرگون کنند.
وی اضافه کرد: در شعارهای انقلاب اسلامی، استقلال، آزادی، حکومت اسلامی، جمهوری اسلامی، مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل و اقتدا به ائمه اطهار مد نظر بوده است.
کلانتری پنجمین ویژگی انقلاب را التزام همهجانبه به سنت اصیل اسلامی بههمراه پیشرفتهای علمی و فناوری اعلام کرد و افزود: هیچگاه در انقلاب اسلامی این موضوع مطرح نشد که به سنتهای اصیل اسلامی برمیگردیم و به علم پشت میکنیم. امام خمینی(ره) همواره به ارزشهای اصیل اسلامی پافشاری میکردند و بر برخورداری همهجانبه از تکنولوژی روز تأکید داشتند. انقلاب اسلامی، اسلام ناب بههمراه تکنولوژی و حرکت در مرزهای دانش را اولویت مهم خود میداند.
وی ششمین ویژگی انقلاب اسلامی را شکل گرفتن آن در منطقه حساس و ویژه جهان یعنی ایران دانست و افزود: واقعیت این است که ایران حدود یک درصد منابع جهان، هفت درصد منابع طبیعی جهان و 11 درصد منابع نفت و گاز جهان را دارد و هفدهمین کشور بهلحاظ تولید ناخالص ملی است. همچنین ایران در یکی از حساسترین مناطق جغرافیایی جهان یعنی در چهارراه شرق و غرب واقع شده است. وقوع انقلاب اسلامی در چنین منطقهای، از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بههمیندلیل است که میگوییم انقلاب اسلامی، بزرگترین انقلاب جهان است.
کلانتری تأکید کرد: از 40 سال پیش تاکنون هزاران مقاله و کتاب در جهان راجع به انقلاب اسلامی نوشته شده و هزاران نشست و کنفرانس پیرامون انقلاب اسلامی برگزار شده است؛ بنابراین انقلاب اسلامی از 40 سال پیش تاکنون همواره مورد توجه جهانیان بوده است. قطعاً دانشگاه آزاد اسلامی نیز باید در این زمینه کار مهمی انجام میداد و آنهم برگزاری همایش بینالمللی و علمی «انقلاب اسلامی، کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی ایران» بود.
کلانتری با اشاره به نقش رسانه در انقلاب اسلامی گفت: در زمان مبارزه با طاغوت نوار کاست، اعلامیهها، مسجد و درودیوار نقش رسانه را در میان مردم داشتند چراکه صداوسیما و روزنامهها همگی در اختیار رژیم طاغوت بودند. اما همین رسانههای کوچک نقش عظیمی در پیروزی مردم داشتند.
وی ادامه داد: امروز هم رسانهها حامل پیامهای انقلاب اسلامی، شهدا، جانبازان و مردم هستند.
حمایت از پایاننامه با موضوع انقلاب اسلامی
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره حمایت از پایاننامهها با موضوع انقلاب اسلامی بیان کرد: با ایجاد معاونت علوم انسانی و هنر و حضور دکتر خسروپناه بهزودی نظام موضوعات علوم انسانی منتشر میشود. در این مسیر حتما از پایاننامهها با موضوع انقلاب اسلامی حمایت میشود. البته هماکنون از پایاننامهها با این موضوع هم حمایتهایی صورت میگیرد اما با تدوین نظام موضوعات این حمایتها هدفمند خواهد بود.
کلانتری در پایان خاطرنشان کرد: در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی باید مروری بر کارنامه جمهوری اسلامی صورت گیرد. از هر زاویه که به دستاوردهای انقلاب نگریسته شود بینظیر است. در جریان مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم هستیم و معتقدیم که ناکارآمدیها و مشکلات نیز باید مورد بررسی قرار گیرد تا ضعفها مشخص و برای آنها چارهاندیشی شود.
انتهای پیام/ 4040/ 4007/خ
انتهای پیام/