دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1397 - 09:55
وزیر علوم:

جشنواره فارابی پاسداشتی برای محققان علوم انسانی است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: جشنواره فارابی پاسداشتی برای محققان علوم انسانی است.
کد خبر : 355606

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، منصور غلامی صبح امروز در مراسم آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فارابی اظهار کرد: علوم انسانی در سخنان و نکات اساتید، بزرگان و فرهیختگان مورد تأکید قرار گرفته و علوم انسانی مربوط به انسان است. جا دارد که در حول این مخلوق شریف خداوند بحث موضوعی را تا حد توان گسترش بدهیم، چرا که بستر سایر علوم و نگاه به عالم از این موضوع تغذیه می‌شود.


وی افزود: جایگاه علوم انسانی اولویت بیشتری دارد چراکه مهم‌ترین سرمایه فرهنگی در آن، جا می‌گیرد. در این زمینه تاریخ حیات و دستاوردهای مردم این مرز و بوم را باید بازخوانی کنیم.


غلامی تصریح کرد: از همین رو این جشنواره برگزار شده است تا پاسداشتی برای محققان باشد و بتواند با ارائه تصویری واقعی از کمیت و کیفیت علوم انسانی، این علم را مورد توجه قرار دهد.


وزیر علوم ادامه داد: سال گذشته اعلام کردیم که با این جشنواره نهالی کاشته شده است که اکنون به درختی پربار تبدیل شده، به‌طوری‌که با برگزاری دوره‌های مختلف جشنواره دستاوردهای مهمی همانند گنجینه‌های علوم انسانی و معرفی آثار برتر را به‌همراه داشته است.


وی افزود: در جشنواره بین‌المللی فارابی، کاربردی کردن علوم انسانی براساس نیاز جامعه صورت می‌پذیرد زیرا انجمن‌های علمی و اعضای علمی کانون‌ها در این جشنواره بیشتر از سال گذشته اثربخش بوده‌اند.


وزیر علوم تصریح کرد: در سیاست‌گذاری‌هایی که سال گذشته صورت گرفت، زمینه‌های مختلف در سیاست‌های علوم انسانی ایران به‌صورت جدی در دستور کار قرار گرفت. بااین‌حال جشنواره فارابی تصویری از علوم انسانی در ایران و دستاوردهای آن است و تحقق اهداف آن نیازمند برنامه‌ریزی است.


غلامی خاطرنشان کرد: با بررسی روند دوره‌های جشنواره به‌ویژه در گروه‌های علمی متوجه می‌شویم که در حوزه علوم انسانی اهتمام بیشتری بخشیده شده و این علوم از اهمیت بالایی در برنامه‌ریزی کشور برخوردار است.


وی گفت: پایش منظم وضعیت علوم انسانی در ایران در تهیه بسته‌هایی در زمینه زبان فارسی و اخلاق بسیار کمک‌کننده است. همچنین این جشنواره باید منعکس‌کننده تمام صداها در زمینه علوم انسانی باشد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد:‌ دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فارابی با همکاری با پژوهشگاه‌ها و دانشگاه‌ها می‌تواند فضای سازنده میان نخبگان و مسئولان کشور ایجاد کند و بخشی از مشکلات فعلی کشور فقدان این موضوع است.


غلامی در پایان تصریح کرد: با توجه به اهمیت توان دانشگاه‌ها باید برای این ظرفیت بزرگ برنامه‌ریزی شود زیرا مشارکت این دانشگاه‌ها در این جشنواره می‌تواند به گستردگی آثار و غنای علمی آن کمک بسزایی کند.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب