دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1397 - 10:12
جهانگیری:

جامعه کنونی بیش از پیش به علوم انسانی نیاز دارد

معاون اول رئیس جمهور گفت: هر چه تراکم مسائل جامعه و جهان بیشتر می‌شود، نیاز به علوم انسانی ملموس‌تر می‌شود.
کد خبر : 355618
1430768462089_abdolvahed mirzazadeh-17-th3.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اسحاق جهانگیری صبح امروز در اختتامیه دهمین جشنواره بین‌المللی فارابی با اشاره به اینکه طبق روال قرار بود در این جشنواره رئیس جمهور از برگزیدگان حوزه اندیشه تقدیر به‌عمل بیاورند اظهار کرد: برنامه‌ای پیش آمد و امکان حضور رئیس جمهور فراهم نشد، لذا تکلیف بر عهده من گذاشته شد.


وی افزود: از دست‌اندرکاران این جشنواره صمیمانه تشکر می‌کنم و امیدواریم شاهد دستاوردهای بیشتر و مهم‌تری برای علوم انسانی، جامعه اسلامی و جامعه انسانی باشیم.


معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در حوزه صنعت و اجرایی کار کرده‌ام و هر چه بیشتر در این حوزه‌ها به‌صورت فردی یا مسئولیت‌هایی که داشته‌ام حضور پیدا کرده‌ام بر نیاز مبرم به علوم انسانی، اجتماعی و پیشبرد مسائل کشور بیش از پیش واقف هستم. علوم انسانی در زمان‌های خاص نقش بسیار کارسازی برای عبور از مشکلات دارد.


جهانگیری افزود: هر چه تراکم مسائل جامعه و جهان بیشتر می‌شود، نیاز به علوم انسانی ملموس‌تر می‌شود. گاهی اوقات به‌دلیل اینکه مسائل به‌موقع حل نمی‌شود و راهکارهای آن به کار جدی‌تری نیاز دارد، باید از نهادهای علمی به‌خصوص دانشگاه‌ها در طرح درست مسائل و ارائه راهکارهای مناسب، کمک بیشتری بگیریم.


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه فهم صحیح مسائل و مشکلات پیش‌نیاز هر اقدامی است، تصریح کرد: اگر از مسئله درست آگاهی پیدا نکنیم و ندانیم منشأ مشکلات از کجا است، راهکارهایی که پیدا می‌کنیم ما را به مقصد نمی‌رساند. در این مسیر نقش علوم انسانی بیشتر از شاخه‌های دیگر علم است.


وی بااشاره به اینکه در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی هستیم، اظهار کرد: راه طولانی و دشواری را پشت سر گذاشته‌ایم. اگر به گذشته نگاه کنیم با مروری بر حوادثی که بر ایران، منطقه و جهان افتاده است نگاه کنیم، این دوران یک دوران استثنایی در تاریخ کشور است.


جهانگیری با بیان اینکه ما خود جنگ هشت ساله را تحمل کرده‌ایم، بیان کرد: همچنین جنگ بزرگ خلیج فارس علیه عراق و در شرق کشورمان جنگ علیه افغانستان اتفاق افتاد که آثار آن در منطقه هویدا است. از طرفی گروه‌های تروریستی در منطقه به‌دنبال معرفی چهره جدیدی از اسلام بودند که اگر ایران دست‌به‌کار نمی‌شد، امروز داعش در منطقه حکومت داشت.


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه از گردنه‌های عجیب و زیادی در کشور عبور کرده‌ایم، افزود: با فرصت‌ها، تنگناها و تهدیدهای مختلفی روبه‌رو هستیم و با استفاده از آموخته‌های خود می‌توانیم شرایط کشوری را با وضع بهتری پیش ببریم.


جهانگیری ادامه داد: با توجه به مشکلات کشور، نیاز به افق گشودن نسبت به آینده است و باید نگرانی‌ها نسبت به آینده در کشور در بخش‌های فرهنگی و سیاسی را برطرف کنیم.


وی تصریح کرد: جنگ رسانه‌ای آمریکا در کنار جنگ اقتصادی به‌وجود آمد و مهم‌ترین هدف آن مبهم نشان دادن آینده به نسل جوان است. به‌همین‌دلیل باید تلاش‌های فراوانی جهت رفع این نگرانی‌ها و ابهام‌ها داشته باشیم.


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اکنون زمان بالا بردن اعتماد به نظام است، تصریح کرد: سرمایه‌های اجتماعی به ملت ایران کمک کرده که تاکنون از شرایط دشوار عبور کند و این سرمایه نتیجه قرائت دینی امام خمینی(ره) از اسلام است و امام فرمودند که مردم در حکومت نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.


جهانگیری افزود: دشمنان به‌دنبال از بین بردن سرمایه‌های اجتماعی ایران هستند. در این زمان دانشمندان و نخبگان بیش از هر زمان دیگری می‌توانند در این مسیر به دولت کمک کنند و گفتگو میان دولت و دانشگاه آغاز شده است و از سال گذشته سعی کرده‌ام موضوع گفتگوی ملی را در همه‌جا مطرح کنم. همچنین راه عبور از تنگناها، توجه به مسائل داخلی و گفتگو است.


وی تصریح کرد: درحال‌حاضر گفتگو بین دانشگاه‌ها آغاز شده است. گفتگو و هم‌دلی دو نیاز اصلی کشور است و تمامی نهادها باید در چارچوب وظایف خود عمل کنند.


معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه هر نهاد و هر شخص تصمیم‌گیرنده‌ای باید در برابر ملت پاسخگو باشد، افزود: دولت، قوه قضائیه و قوه‌های مختلف باید در مقابل مردم پاسخگو باشند و نخبگان کشور نیز باید به حکومت کمک کنند. اکنون در مقطعی هستیم که نیاز است اعتراض مردم شنیده شود و نخبگان باید نقش واسطه میان دولت و مردم را داشته باشند و طبیعی است باید به الزامات آن توجه داشته باشیم. امیدوارم صاحب‌نظران در رشته علوم انسانی در شرایط کنونی کشور به‌خوبی وارد عمل شوند تا از شرایط کنونی عبور کنیم.


انتهای پیام/4107/4084/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب