دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1397 - 09:31
به همت محققان صورت گرفت؛

رسوخ نانو در تولید پنجره‌های عایق

نانو ذرات نه تنها در استحکام پروفیل نقش به‌سزایی  ایفا می‌کنند، بلکه می‌توانند مقاومت پروفیل در شرایط جوی ازجمله اشعه ماورای بنفش را نیز بهبود ببخشند.
کد خبر : 354293
filereader.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ استفاده نامناسب از منابع انرژی می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری را به چرخه اقتصاد وارد کند. با توجه به افزایش جمعیت انسانی کره زمین  و ازدیاد مصرف انرژی، بهای حامل‌های انرژی افزایش پیداکرده است.


به همین خاطر بررسی‌های لازم توسط تیم تحقیقاتی «ماژول» انجام شد و بر این اساس  ساختمان‌ها دارای سهم ۳۰ درصدی در بهینه‌سازی مصرف انرژی را دارا هستند. این مسئله یعنی ۳۰ درصد اتلاف انرژی در ساختمان‌ها از طریق پنجره صورت می‌گیرد.


در ایران اولین بار در اواخر دهه ۵۰ واحد تولید پروفیل یو پی‌وی‌سی برای جلوگیری از اتلاف انرژی تولید شد ولی به دلایل مختلف، واحدهای موجود از تکنولوژی پیشرفته برخوردار نبودند.


شرکت دانش‌بنیان «شاهین سازه فجر» در سال ۸۶ تأسیس شد و با بررسی نیاز بازار و با تکیه‌بر دانش بومی موفق به تولید پروفیل اکونومی شد.


این گروه  با بهره‌گیری از بهترین تجهیزات و ماشین‌آلات توزین مواد اولیه و به‌روزترین ماشین‌آلات میکسینگ اروپایی مواد اولیه را مخلوط و آماده کرده است.


پروفیل‌های یو پی‌وی‌سی به دلیل ترکیبات مواد اولیه عمدتاً بر پایه رنگ سفید تولید می‌شوند که این سفیدی و شفافیت با توجه به فرمولاسیون، کیفیت مواد اولیه و ترکیبات مواد استفاده‌شده در هر شرکتی متغیر است؛ به‌طوری‌که در مقایسه با تولیدات شرکت‌های مختلف، تفاوت رنگ و شفافیت کاملاً محسوس است.


همچنین این تیم تحقیقاتی از نانوتکنولوژی در ساخت پروفیل استفاده کردند. به‌این‌ترتیب که این تیم پس از مطالعه و آزمایش درزمینه نانو ذرات توانست با تکنیک آلیاژسازی مکانیکی  به موفقیت بزرگی  نسبت به تولید پروفیل  با استحکام ۴۰ درصد  بیشتر از نمونه عادی دست یابد.


این نانو ذرات نه تنها در استحکام پروفیل نقش به‌سزایی  ایفا می‌کنند بلکه می‌توانند مقاومت پروفیل در شرایط جوی ازجمله اشعه ماورای بنفش را نیز بهبود ببخشند.


انتهای پیام/4085/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب