انتصاب دکتر ولایتی موجب تحولات مثبتی در دانشگاه آزاد اسلامی شد
پیام مرادی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، گفت: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی، صدها هزار مخاطب را در سراسر کشور در بر گرفته است و به همین دلیل از ابتدای تأسیس میتوانست در راستای عادلانه شدن فضای آموزشی در پهنه کشور مؤثر باشد؛ اما در برخی مقاطع زمانی نقطه مقابل جریان عدالت آموزشی قرار گرفت.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور با اشاره به گسترش کمّی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: گسترش کمّی دانشگاههای آزاد اسلامی در سطح کشور، نقش ویژهای در حوزههای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی به این دانشگاه داده است و با توجه به سه دهه فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی، در گذشته تصویر مثبتی از این دانشگاه در اذهان عمومی شکل نگرفته بود و این تصویر منفی، در بین نخبگان و صاحبنظران و دانشگاهیان بیشتر دیده میشد.
مرادی با بیان اینکه تصویر مبهم و منفی نسبت به دانشگاه آزاد اسلامی دارای مؤلفههایی بود عنوان کرد: نکته اول اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی مسئله کسب درآمد دارای اولویت بالایی بود. درصورتیکه باید به موضوعاتی همچون کیفیت آموزش، پژوهش و بهبود فضای آموزشی توجه بیشتری میشد.
سیستم مدیریتی دانشگاه آزاد غیرشفاف بود
وی افزود: نکته دوم اینکه، عموماً دانشگاه آزاد اسلامی به خاطر گستردگی خود دارای درآمد و آورده مالی بسیاری بوده و کارتل اقتصادی بزرگی است. برداشت عموم مردم این بود که شاید این درآمد در مسیر نادرستی مصرف میشود. گاهی این درآمد در مسیر پیشبرد اهداف سیاسی و جناحی برخی گروهها هدایت و مصرف میشد.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور با اشاره به ابهام در روند مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی در سالهای گذشته، گفت: سیستم اداری و مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در طول سالهای گذشته بهشدت غیرشفاف و در هالهای از ابهامات و پردهپوشیها اداره میشد. در زمان حیات آیتالله هاشمی، چنین درکی چه درست یا غلط در بین اذهان عمومی و قشر دانشگاهیان و نخبگان علمی وجود داشت.
انتصاب دکتر ولایتی موجب تحولات مثبتی در دانشگاه آزاد اسلامی شده است
وی افزود: در دوره جدید و با انتصاب دکتر ولایتی به ریاست هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی توسط رهبر معظم انقلاب، دلسوزان انقلاب و مجموعه صاحبنظران امیدوار به ایجاد تغییر و تحولات چشمگیر در مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی بودند که در برخی حوزهها تغییرات و تحولات مثبتی ایجاد شد. برخی از افراد که با رانت وارد سیستم آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی شدند، با محدودیتهایی مواجه شدند.
مرادی تصریح کرد: انتظار این بود که حرکت تحولی و جهشی هم در حوزه آموزشی و هم در رویکرد حاکم بر دانشگاه آزاد اسلامی به وجود بیاید که قطعاً در برخی حوزهها تحول و رشد حاصل شد. اما گامهای زیادی تا تحول عظیمی که مدنظر مقام معظم رهبری است مانده است. تجربه تحول در برخی نهادها وجود داشته است و در دانشگاه آزاد اسلامی جای کار بسیار زیادی دارد.
دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل کشور بیان کرد: خیل عظیم نخبگان متعهد وجود دارند که بهرهبرداری از ظرفیت این دانشجویان و نخبگان متعهد میتواند تحول عظیمی در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کند. ایجاد این تحول بستگی به اقدام متولیان و مسئولان دانشگاه آزاد دارد. کما اینکه در بسیاری از قسمتهایی که کار به نیروهای نخبه، متعهد و کاردان سپرده شد با تحول چشمگیر همراه بوده است.
وی در ادامه افزود: اگر در حلقه مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گردش نخبگان حاصل شود و از ظرفیت نیروهای متخصص متعهد استفاده شود، این دانشگاه میتواند با عبور از بحران مالی و برنامهریزیهای واقعگرایانه برای عبور از چالشها و خلاصی از بیبرنامگیها به جایگاه قابلتوجه علمی در بین دانشگاههای کشور دست یابد.
مرادی در پایان گفت: تعداد مقالات در دانشگاه آزاد اسلامی طبق آمارها بالاست؛ اما کیفیت کارهای علمی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. برای سنجش میزان رشد علمی، تعداد مقالات یکی از شاخصههاست. در سایر حوزهها نیز دانشگاه آزاد اسلامی باید توجه بیشتری داشته باشد.
انتهای پیام/4007/پ
انتهای پیام/