دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
طاهرخانی مطرح کرد:

ضرورت گسترش حمل‌ونقل بین شهرهای جدید/ پیشرفت 90 درصدی مترو هشتگرد

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برقراری ارتباط از طریق نظام حمل‌ونقل عمومی بین شهرهای جدید و شهر مادر امری ضروری در این حوزه به شمار می‌رود.
کد خبر : 352673
طاهرخانی.jpg

به گزارش حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از وزارت راه وشهرسازی، حبیب‌الله طاهرخانی مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در نشست خبری دومین روز از نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری بابیان اینکه در حال حاضر ۲۱ شهر جدید در مرحله برنامه‌ریزی و احداث داریم گفت: هم‌اکنون ۱۷ شرکت زیرمجموعه شرکت مادر، مسئولیت توسعه شهری در این شهرها را بر عهده‌دارند که ۷ شهر آن‌ها با جمعیت حدود یکصد هزارنفری به مرحله بلوغ رسیده و توجیه اقتصادی برای اجرای بسیاری از پروژه‌های عمرانی را پیدا کرده‌اند.


طاهرخانی شهرهای جدید اندیشه، پردیس، پرند، بهارستان، فولادشهر، صدرا و سهند را از شهرهای بزرگ این مجموعه اعلام کرد و گفت: طبق آمار رشد جمعیتی در شهرهای جدید ۱۰ برابر متوسط رشد جمعیت شهری در کشور اعلام‌شده است به‌گونه‌ای که ما در برخی از شهرها سالیانه شاهد ۲۴ درصد رشد جمعیتی هستیم که بدون شک نشان‌دهنده قرارگیری مسیر ساخت و توسعه شهری در خطی صحیح و با برنامه‌ریزی دقیق خواهد بود.


معاون وزیر راه و شهرسازی، تکمیل مسکن مهر خصوصاً در پروژه‌هایی که مسئله حقوقی خاصی ندارد را یکی از اولویت‌های اصلی شرکت در سال ۹۸ اعلام کرد و گفت: در این راستا تکمیل خدمات شهری به‌ویژه در سایت‌های مسکن مهر یکی دیگر از اولویت‌های ما به شمار می‌رود. خوشبختانه در حوزه مسکن مهر در قالب تبصره‌های پیشنهادی لایحه بودجه ۹۸ تمهیدات مناسبی اندیشیده شده که امید می‌رود به کمک آن عملکرد موفق‌تری را در سال آتی در این حوزه شاهد باشیم.


این مقام مسئول با اشاره به برنامه جدید ابلاغی از سوی وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید تا سال ۱۴۰۰ بیان کرد: خوشبختانه برنامه عملیاتی پروژه‌ها تهیه‌شده و سیستم مدیریتی ویژه‌ای برای پیشبرد آن در شرکت شکل‌گرفته است که امیدواریم در قالب برنامه ابلاغی و مسکن مشارکتی طی زمان‌بندی مقرر تحقق یابد.


مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با تأکید بر ضرورت ارتقای سطح کیفی شهرهای جدید با توسعه و گسترش خدمات روبنایی و زیربنایی بیان کرد: استفاده از سرمایه بخش خصوصی در این حوزه نقش مهمی دارد که تاکنون نیز بخش زیادی از طرح‌های مادر جهت ارتقای خدمات شهری در حال اجراست.


وی با تأکید بر اینکه برقراری ارتباط از طریق نظام حمل‌ونقل عمومی بین شهرهای جدید و شهر مادر نیز امری ضروری در این حوزه به شمار می‌رود گفت: در حال حاضر پروژه قطار برقی شهرهای جدید هشتگرد، فولادشهر، بهارستان و گل‌بهار آغازشده و برنامه‌های جدید برای قطار برقی تهران - پردیس در سال ۹۸ در دستور کار قرار گرفته است.


مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با بیان اینکه نظام حمل‌ونقل انبوه و سریع در شهرهای جدید که رشد جمعیتی بالایی دارند موضوع بسیار مهم به شمار می‌رود گفت: در این راستا در محورهای دیگر حمل‌ونقل طی همکاری‌هایی با راه‌آهن و شهرداری اقداماتی انجام داده‌ایم که توسعه قطارهای حومه‌ای و ارتقای ظرفیت این بخش در برخی شهرها و همچنین تکمیل خط مترو مانند خط فرودگاه امام خمینی به شهر جدید پرند ازجمله آن محسوب می‌شود.


طاهرخانی در خصوص آخرین وضعیت پروژه قطار برقی هشتگرد بیان کرد: پروژه مترو هشتگرد دارای پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی در بخش ایستگاه بوده و تمام تأسیسات برقی آن انجام‌شده است و با یک تخصیص اعتبار به‌زودی این پروژه آماده بهره‌برداری می‌شود، بخش روسازی مترو هشتگرد به پایان رسیده و در بخش برق و سیگنالینگ آن نیاز به یک بودجه جزئی وجود دارد.


طاهرخانی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با وضعیت بودجه مسکن مهر در شهرهای جدید بیان کرد: مسکن مهر ردیف بودجه‌ای یارانه‌ای برای پروژه‌های آماده‌سازی و تأمین زیرساخت‌ها دارد که سال گذشته رقم آن ۱۰۰ میلیارد تومان بود که توانستیم در بودجه سال آینده این رقم را به ۴۵۰ میلیارد تومان افزایش دهیم.


وی افزود: عموماً از محل سازمان برنامه اسنادی را برای اجرای مسکن مهر اختصاص می‌دهند که در سال ۹۶ میزان این اسناد هزارمیلیارد تومان بود که از این رقم ۲۰۰ میلیارد تومان برای مسکن مهر شهرهای جدید در نظر گرفته شد.


معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: همچنین در سال گذشته ۱۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه برای پروژه‌های مسکن مهر شهرهای جدید اختصاص دادند که ۵۰ میلیارد تومان آن به‌صورت خاص برای مسکن مهر پردیس به خزانه ابلاغ شد.


طاهرخانی تأکید کرد: ویژگی خاص برنامه بودجه سال آینده این است که این امکان را به شرکت عمران شهرهای جدید می‌دهد که بتواند از منابع خودش برای پروژه‌های مسکن مهر شهرهای جدید هزینه کند و همچنین در بودجه سال آینده سهمیه قیر رایگان در پروژه‌های مسکن مهر شهرهای جدید دیده شده است.


وی با اشاره به تبصره ۸ برنامه بودجه سال آینده گفت‌: در تبصره ۸ بودجه اجازه داده‌شده است که املاک شرکت عمران شهرهای جدید در رهن گذاشته شود و بتوانیم از سیستم بانکی استقراض داشته باشیم و تسهیلاتی را برای تکمیل واحدهای مسکن مهر دریافت کنیم.


معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه هنوز برای افزایش سقف وام مسکن مهر به جمع‌بندی نرسیده‌ایم گفت: امکان تهاتر زمین تا سقف ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای هزینه‌کرد در برخی از پروژه‌ها دیده‌شده است.


وی افزود: همچنین اجازه تهاتر اراضی شرکت عمران شهرهای جدید داده‌شده است تا بتوانیم  از این محل بخشی از هزینه‌های پروژه‌های عمرانی را به دست آوریم.


معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: مجوز دیگری که داده‌شده است این است که بتوانیم عرصه‌های واحدهای مسکن مهر را به مالکان واگذار کنیم و تا منابع به‌صورت مستقیم به خزانه واریز شود خوشبختانه لایحه بودجه ۹۸ ویژگی خاصی دارد و امکان می‌دهد که مجموعه عمران شهرهای جدید بتواند درآمدهایی را برای انجام پروژه‌ها هزینه کند.


معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژه‌های شرکت عمران شهرهای جدید در سال جدید بسیار افزایش پیدا می‌کند گفت: از مجموعه ۲۰۰ هزار مسکن مشارکت قرارداد ساخت ۱۰۰ هزار واحد تا پایان امسال به امضا خواهد رسید.


طاهرخانی با بیان اینکه بحث افزایش وام مسکن مهر به‌صورت عمومی مطرح نیست گفت: هنوز درباره افزایش وام مسکن مهر آن‌هم در برخی از پروژه‌ها به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم.


وی ادامه داد: البته در برخی از پروژه‌ها خارج از مسکن مهر شهرهای جدید  هنوز سقف وام از ۳۰ میلیون به ۴۰ میلیون تومان افزایش پیدا نکرده است، اما درباره افزایش سقف وام مسکن مهر شهرهای جدید چیزی نهایی نشده است.


وی با اشاره به مشکل تعاونی‌ها در پروژه‌های مسکن مهر گفت: در پروژه‌های مسکن مهر شهرهای جدید تعاونی‌ها فعال نیستند و تنها در یکی دو مورد تعاونی‌ها فعال هستند.


طاهرخانی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی و شرکت عمران شهرهای جدید تنها اراضی را در اختیار تعاونی‌ها قرار داده است که البته برخی از این تعاونی‌ها به مشکلاتی برخوردند که دادستانی هم به یک پروژه ورود کرده است.


معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به ایجاد شهرهای جدید در سواحل مکران گفت: در تمام دنیا شهرهای پرجمعیت در جوار دریاها تشکیل شدند و در کشور ما هم با توجه به اینکه با معضل کمبود آب مواجه هستیم باید بخش‌های صنعتی و سکونتگاه‌ها به مجاورت دریاها منتقل شود.


وی افزود: در این راستا تأسیس شهر جدید تیس، جاسک، تابناک و سیراف را در دستور کار داریم که از بین آن‌ها تأسیس شهر جدید تیس مصوبه هیئت‌ وزیران را گرفته است و تیس بیست و سومین شهر جدید کشور خواهد بود.


انتهای پیام/4094/ 4122/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب