پژوهشی که با پول دولت انجام شود، محکوم به شکست است
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سورنا ستاری در رویداد ناحیه نوآوری شریف که صبح امروز در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، گفت: پژوهشی که با پول دولت انجام شود، محکوم به شکست است و دولت باید محیط کسبوکار و اکوسیستم کارآفرینی را ایجاد کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: کمکهای مالی نیز از وظایف دولت است اما باید نوع کمک طوری باشد که بخش خصوصی تمایل پیدا کند وارد فعالیت شود.
وی گفت: همچنین نباید ایدهپردازان به دنبال ایدههای تکراری بروند چراکه بهطور مثال مردم به تعداد زیادی اپلیکیشن در حوزه تاکسی اینترنتی نیاز ندارند.
ستاری در ادامه بیان کرد: چند سال گذشته مطالعهای را توسط بهترین دانشآموختگان ایرانی در آمریکا انجام دادیم تا به پاسخ این سؤال برسند که چرا سیلیکون ولی در کالیفرنیا وجود دارد و در شهرهایی مثل نیویورک و دبی نیست؟
وی ادامه داد: پاسخ این سؤال این است که اکوسیستم تنها راه پیشرفت در اقتصاد کشور است. نه پول و نه دانش، بلکه آنچه باعث میشود نوآوری ایجاد شود، اقتصاد مبتنی بر دانش تحت اکوسیستمی است که اجزای تشکیلدهنده آن مانند چرخدنده کار میکنند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه کرد: بسیاری از مفاهیم که درحالحاضر در کشور نهادینه شده در آینده معنا ندارد. مفاهیمی مانند آموزش که در آینده به این معنا نیستند که تحصیلات از دبستان تا دانشگاه انجام شود، بلکه مفهوم آموزش، آموزش تا لحظه مرگ است و در این نوع آموزش، بیستر اصلی را شهرها میسازند. اینکه شهری داشته باشیم که هر روز مفهوم جدیدی را به مردم آموزش میدهد و اینگونه نواحی نوآوری و خلاق معنا پیدا میکند.
وی تأکید کرد: ایران در حوزه ICT وضعیت مناسبی دارد و 50 درصد استفادهکنندههای اینترنت خاورمیانه ایرانی هستند و با اینکه ما شانزدهمین کشور از لحاظ جمعیت محسوب میشویم اما نهمین رتبه زبان اینترنت و فضای مجازی را از آن خود کردهایم. این درحالیاست که جمعیت فارسیزبانان از کشورهای عربی کمتر است.
ستاری تأکید کرد: همچنین بزرگترین استارتآپهای منطقه را دارا هستیم و در بیوتک نتایج فوقالعادهای کسب کردیم اما باید اکوسیستم را در کنار برنامهریزی شهری داشته باشیم. لذا باید شتابدهندهها را توسعه دهیم.
انتهای پیام/4060/4085
انتهای پیام/