دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 دی 1397 - 15:07
فعال نشریات دانشجویی:

دستور العمل جشنواره تیتر 11 غیر اصولی است

عضوکمیسیون ناظر برنشریات دانشگاه شهید بهشتی گفت: وزارت علوم توجه چندانی به نشریات دانشجویی ندارد و برخی از قواعد جشنواره تیتر 11 باید بازنگری شود.
کد خبر : 348759
57714824.jpg

احمدرضا نجفی در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا گفت: مشکلاتی که نشریات دانشجویی با آنها مواجه هستند به نسبت دانشگاه‌ها متفاوت است. در دانشگاه شهید بهشتی که ما فعالیت داریم، با مشکلات جدی روبه رو نیستیم  ولی مشکلاتی که در سطح وزارت علوم مشاهده می‌شود، کار را پیچیده می‌کند.


وی گفت: بحث حمایت مالی از نشریات و نظارت قبل از چاپ در بعضی از دانشگاه‌ها موضوع اصلی مشکلات نشریات دانشجویی است. اگر در سطح وزارت علوم نگاه کنیم خیلی از دانشگاه‌ها هستند که حتی کمیته نظارت بر نشریات‌ تشکیل نداده‌اند و یا مثلاً حتی وقتی که تشکیل می‌شود با آرایی که علیه نشریات صادر می‌کنند، مشخص است که اعضای کمیته ناظر حتی یک‌بار هم دستورالعمل ناظر بر فعالیت نشریات را که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، مطالعه نکرده‌اند.


عضو کمیسیون ناظر بر نشریات دانشگاه شهید بهشتی تشریح کرد: در سطح وزارت علوم توجهی به نشریات نمی‌شود، جشنواره نشریات که در اصل معروف به «تیتر» است، باید هر سال در موعد معینی برگزار شود که در این چهار سالی که بنده دانشجو بودم و فعالیت نشریاتی انجام دادم هیچ سالی این جشنواره نشریات در موعد مقرر برگزار نشده و نتیجه خوبی را دربر نداشته است. برای مثال جشنواره نشریات دانشجویی «تیتر10» شهریور سال گذشته برگزار شد، بنابراین «تیتر 11» هم بر این روال باید در شهریور امسال برگزار می‌شد اما هنوز خبری از برگزاری این جشنواره نیست و احتمالاً این جشنواره سال آینده برگزار خواهد شد یعنی با 2 سال اختلاف نسبت به جشنوراه قبلی که متاسفانه دستور العمل این جشنواره در بسیاری از مسائل نیز غیر اصولی است و باید بازنگری شود.


این فعال دانشجویی با اشاره به برخی از دستورالعمل‌های غیر اصولی درآیین‌نامه‌ی جشنواره نشریات دانشجویی افزود: برای مثال یکی از مواردی که درجشنواره‌های نشریات دانشگاه‌های سراسرکشور وجود دارد، این است که مدیرمسئول هرنشریه مسئول ثبت آثاری است که می‌خواهند در جشنواره شرکت نمایند. بنده به‌عنوان مدیرمسئول یک نشریه باید بهترین آثار نشریه‌ را که خودم یا هیئت تحریریه یا هیئت فنی تولید کرده باشد در‌جشنواره ثبت‌ نمایم، اما درجشنواره «تیتر 11» برخلاف روند جشنواره‌های قبلی این اختیار از مدیران مسئول سلب و فقط می‌توانند آثاری که به‌نام خودشان منتشر شده را ثبت نمایند.


مدیر مسئول یک نشریه دانشجویی گفت: ثبت آثار در جشنواره با محدودیت‌هایی مواجه است که هر مدیر مسئول می‌تواند تنها سه اثر را ثبت نماید. مراحل ثبت‌نام در سایت چنان پیچیده است که بعضاً کارشناس مربوطه در مرکز دانشگاه هم آشنایی زیادی با این سایت نداشته و نمی‌تواند راهنمایی لازم را انجام دهد. جدای از همه این مسائل، بسیاری از نویسنده‌ها فارغ‌التحصیل شده‌اند. بنابراین تعداد آثاری که در جشنواره ثبت می‌شود به‌شدت پایین می‌آید، وقتی از نظر کمیت صعود کند از نظر کیفیت هم پایین خواهد آمد.


وی ادامه داد: مورد دیگری که در این جشنواره لحاظ شده، آثاری است که توالی انتشار کوتاه‌مدتی دارند، و براساس آن آثار روزنامه، هفته‌نامه، دوهفته‌نامه یا ماهنامه از امتیاز ویژه‌ای برخوردار خواهند بود. انتشار روزنامه در حوزه دانشجویی بسیار کار سختی است و تجربه‌ای که در این زمینه داشتیم نشان داد که بیش از 50 نفر لازم است که درس و دانشگاه را رها کرده تا برای فعالیت روزنامه تلاس کنند.


نجفی افزود: براساس دستورالعمل نشریات چاپ روزنامه، هفته‌نامه، دوهفته‌نامه و یا ماهنامه توالی انتشار مشخصی دارند و اگر سه بار توالی انتشارشان رعایت نشده و سر‌وقت منتشر نشود مجوزشان لغو خواهد شد. در اصل با این دستورالعمل که برای جشنواره در نظر گرفته شده است، نشریاتی هم که به ‌صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند، تقدیر می‌شوند.


انتهای پیام/4108/ 4107/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب