دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همراه با نمایشگاه پژوهش/49

پژوهشگران نسبت به تسهیلات دانشگاه آزاد اطلاعات کافی ندارند

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی گفت: در حال آماده‌سازی ایجاد اپلیکیشن تلفن همراهی برای انجام امور عملیات آموزشی و پژوهشی هستیم.
کد خبر : 347776

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بیژن رنجبر در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور در غرفه خبرگزاری آنا دقایقی با خبرنگار این رسانه گفتگو کرد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی با اشاره به مراحل تبدیل ایده به محصول و تجاری‌سازی ایده‌های نوآور گفت: از مرحله چهارم فرآیند تبدیل ایده به محصول و همچنین تبدیل نمونه‌های آزمایشگاهی به محصول تولیدی و نیمه‌صنعتی، موضوعات فناوری مطرح می‌شود که باید فناورها وارد چرخه تولید شوند.


وی ادامه داد: در مراحل هفتم و نهم این فرآیند تبدیل ایده به محصول، موضوع تجاری‌سازی مطرح می‌شود که با ورود تئوری‌های بازاریابی و نیازسنجی بازار این مراحل نیز تکمیل می‌شود.


چهارمین روز از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری


رنجبر با تأکید بر مراحل فرآیند تبدیل ایده به محصول، افزود: با توجه با موضوعات فوق، در مرحله نخست ادارۀ کل کارآفرینی و تجاری‌سازی در دانشگاه آزاد اسلامی تشکیل شده است و در گام بعدی در ساختار جدید معاونت فناوری و نوآوری ایجاد خواهد شد.


معاون پژوهش و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی ادامه داد: با تفکیک معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، روند، تخصصی و جزئی‌تر دنبال خواهد شد و مراحل تبدیل ایده به محصول ذیل معاونت فناوری و نوآوری پیگیری خواهد شد. همچنین این معاونت، مدیریت‌های مختلفی اعم از اداره کل فروش و بازاریابی خواهد داشت تا زنجیره تکمیل شود.


پژوهشگران نسبت به تسهیلات دانشگاه آزاد اطلاعات کافی ندارند


معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه‌ آزاد اسلامی با اشاره به عدم اطلاع پژوهشگران از تسهیلات و رسیدگی سازمان مرکزی دانشگاه، تصریح کرد: این مسئله ناشی از ضعف اطلاع‌رسانی است و در بازدید از نمایشگاه و گفتگو با پژوهشگران متوجه شدیم بعضی از پژوهشگران هیچ اطلاعی از حمایت و اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی ندارند. عملکرد اطلاع‌رسانی در واحدهای استانی ضعیف بوده است.


رنجبر با بیان اینکه تعداد برگزاری نمایشگاه‌های حوزه فناوری در طول سال افزایش می‌یابد، افزود: درحال حاضر نسبت به دو سال گذشته تعداد کارآفرینان، فن‌آفرینان و پژوهشگران افزایش چشمگیری داشته است و تعداد واحدها و هسته‌های فناور مستقر در پارک‌های علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی نشان از رویکرد جدید این دانشگاه در راستای حمایت از پژوهشگران و نخبگان است.


امکان  برگزاری چهار نمایشگاه تخصصی و فن‌بازار در سال


وی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی قابلیت برگزاری چهار نمایشگاه تخصصی و فن‌بازار در سال را دارد، با افزایش رویدادهای فن‌بازار قطعاً فضای بهتری برای تعامل واحدهای نوآور و صاحبان صنایع ایجاد و مشتریان بیشتری برای محصولات دانش‌بنیان جذب خواهد شد.


رنجبر با اشاره به تأمین زیرساخت‌های رشد واحدهای فناور گفت: با افزایش این رویدادها فضای گسترش استارت‌آپ‌های کسب و کار نیز تقویت می‌شود.


معرفی محصولات دانش‌بنیان در بستر فضای مجازی


معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به انتقال بسیاری از فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دانشگاه به بستر فضای مجازی تصریح کرد: یکی از اتفاقات مبارکی که در حال آماده‌سازی است، ایجاد یک فضای مجازی برای انجام امور عملیات آموزشی و پژوهشی در تلفن همراه است.


رنجبر اظهار کرد: معرفی محصولات دانش‌بنیان و ظرفیت هسته‌ها و واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی در بستر فضای مجازی یکی از ایده‌هایی است که ذیل توسعه و حمایت پژوهشگران و نخبگان مدنظر قرار گرفته است.


برگزاری فن‌بازارهای گیاهان دارویی، مهندسی و کشاورزی نیز در دستور کار


وی تشریح کرد: نمایشگاه‌های تخصصی با عنوان فن‌بازار یکی دیگر از برنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای حمایت واحدهای فناور بوده که اولین فن‌بازار تخصصی در حوزه تجهیزات پزشکی در ماه گذشته برگزار شد. برگزاری فن‌بازارهای گیاهان دارویی، مهندسی و کشاورزی نیز در دستور کار قرار گرفته است.


معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تصویب کلیات تغییر ساختار سازمان مرکزی دانشگاه گفت: درحال حاضر تغییرات صورت‌گرفته در کمیسیون‌های دائمی و کارگروه‌های تخصصی در دست بررسی است که به‌محض تعیین تکلیف وظایف و زیربخش‌ها احکام مسئولیت صادر خواهند شد.


وی افزود: با ایجاد معاونت علوم‌انسانی، پژوهش‌های مربوط به حوزه علوم انسانی نیز به معاونت مربوطه ارجاع خواهد شد. تعدد بخش‌نامه‌های تحصیلات تکمیلی در حوزه‌های علوم انسانی و علوم پایه و مهندسی نشان‌دهنده تفاوت‌های جنس پژوهش در حوزه‌های مختلف است که باید مورد توجه قرار بگیرد.


تعامل حوزه علمیه و دانشگاه آزاد در حوزه معاونت علوم انسانی


رنجبر اعلام کرد: معاونت علوم‌ انسانی بخش‌نامه‌هایی با جنس پژوهش‌های علوم‌ انسانی ابلاغ می‌کند و هیئت‌ممیزه آن نیز مجزا از سایر حوزه‌ها خواهد بود که رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ریاست این هیئت‌ممیزه را به عهده دارد.


وی در پایان تصریح کرد: اخیراً با تعاملی که بین حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد شده است، معاونت علوم‌ انسانی دانشگاه آزاد اسلامی به‌صورت مستقل و کارشناسی در یک تعامل سازنده با حوزه علمیه به‌صورت تخصصی به‌کار خود ادامه دهد.


انتهای پیام/4116/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
روح اله
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۲
۰
پژوهشگران دانشگاه آزاد خیلی خوب اشراف دارند. تشویقی مقالات داده نمیشود. طرح پژوهشی مرده است. آزمایشگاه ها حتی برای طرح های خودمان پولی است. اما برای فرزندان مسولان که میخواهند از رانت استفاده کنند تمام درها باز است
قالیشویی ادیب