ساخت بتنی برای کاشت گیاه و کاهش آلودگی هوا در واحد قزوین
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با حضور واحدهای دانشگاهی سراسر کشور از روز گذشته کار خود را در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز کرده است.
پژوهشگران، محققان و مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی در این نمایشگاه بهروزترین محصولات فناورانه خود را ارائه کردهاند تا فرصت و بستری برای ارتباط با صنعت و تولید این محصولات فراهم شود.
مصطفی مصطفوی محقق جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین به همراه خاطره علیجانی و فاطمه صفیخانی دانشجویان این واحد دانشگاهی محصولی تحت عنوان «بتن با قابلیت کاشت گیاه» اختراع و در این نمایشگاه ارائه کردهاند.
در ادامه گفتگوی مصطفوی با خبرنگار آنا برای معرفی این محصول را میخوانید:
این دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین درباره این محصول اظهار کرد: در این بتن بهراحتی میتوان گیاه کاشت و آن را پرورش داد. مقاومت این بتن سه برابر آجر است و تمامی خواص خاک را نیز دارد. از این بتن سبز میتوان در نمای ساختمانها یا پشتبامهای سبز استفاده کرد تا آلودگی هوا را در شهر کاهش داد.
وی افزود: این بتن برای نخستین بار در دنیا ساخته شده است و مشابه خارجی هم ندارد. در هنگام بتنریزی فضاهای خالی در این بتن ایجاد میشود که امکان رشد و پرورش گیاه را فراهم میکند. این بتن را هم میتوان به شکل فلهای و هم از طریق قالبهای مکعبی بتنریزی کرد که روی هم چیده میشوند و سازه را تشکیل میدهند. گفتنی است میتوان از این بتن به شکل گلدانی نیز استفاده کرد.
به گفته مصطفوی؛ این بتن میتواند آب را دو هفته تا یک ماه در خود ذخیره کند و در این مدت گیاه نیازی به آب نخواهد داشت. یکی از موضوعهای مهمی که در رشد گیاه وجود دارد رساندن مواد معدنی موردنیاز به آن است. تقریباً همه گیاهان برای رشد به کود نیاز دارند. برای گیاهان کاشتهشده در این بتن نیز کودهای آبکی در نظر گرفتهایم که بهصورت محلول در آب به گیاه میرسد.
ساخت بتنی برای کاهش آلودگی هوا
این محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین خاطرنشان کرد: توسعه این طرح حدود چهار سال طول کشیده است و در حال حاضر آماده تجاریسازی است. نمونه کارهایی از این بتن در شهر کوهسار و قزوین اجرایی شده است. از نظر من وقتی طرح به مشتری ارائه شده، به تجاریسازی رسیده است؛ اما به دلیل اینکه تازه ثبت اختراع شده است هنوز نتوانستیم محصول را به تولید انبوه برسانیم.
مصطفوی ادامه داد: برای کاشت یک گیاه سه روش وجود دارد که شامل قلمه زدن، بذرپاشی و کاشت در خاک میشود و کاشت گیاه به هر سه روش در این بتن امکان دارد. در واقع ایده اولیه برای ساخت این محصول کاهش آلودگی هوا و جلوگیری از مرگومیر ناشی از آلودگی هوا بود.
وی در پایان گفت: گروه سازنده این بتن، قصد دارد که طرح مذکور را به تولید انبوه برساند، اگر در داخل ایران حمایت لازم صورت گیرد به کار ادامه میدهیم. این طرح باید اجرایی شود چراکه بحث جان انسانها مطرح است.
انتهای پیام/4021/ 4007/پ
انتهای پیام/