منابع حذف یارانه باید به حمل و نقل عمومی و تولید اختصاص یابد
به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانیفضلی در همایش ملی روز حمل و نقل که صبح امروز در تالار همایشهای وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: ۲۶ آذر ۱۳۶۱ در شرایط سخت جنگ تحمیلی، حمل و نقل عمومی کشور نظیر کامیونها، خودروهای سنگین کمکهای زیادی به دفاع مقدس و کشور کردند.
وی با اشاره به اینکه بخش حمل و نقل کارهای زیادی را در زمان جنگ انجام دادند و تحرکات زیاد دشمن را مختل کردند، افزود: کامیونداران، رانندگان خودروهای سنگین و سبک نقش بسزایی در آن زمان داشتند و باوجود اینکه مالکیت آنها خصوصی بود ولی در این فریضه واجب زحمات زیادی کشیدند.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه کامیونداران و رانندگان حمل و نقل عمومی کمکهای شایانی برای کشور انجام دادند، ادامه داد: حمل و نقل درون شهری یک موضوع میان بخشی است و نباید توسعه شهری بهگونهای باشد که مردم را با مشکل زیادی روبهرو کند.
رحمانیفضلی اضافه کرد: مهندسی خیابانهای شهری باید به صورتی باشد که تکنولوژی نیز در آن دخیل باشد و این نرمافزارها در حل مشکلات اداری و شهری کمک کنند. خیلی از مشکلات اداری کشور حل شده ولی هنوز ۵۰ درصد فعالیتهای اداری در ایران الکترونیک نشده است.
وی افزود: سیستم خدماترسانی و اداری ایران برای ۲۰ سال گذشته بوده و هنوز سیستم پاسخگویی ما کارتابل است و بعد از سه دهه سیستم ادارات هوشمند نشده و منافع برخی اینگونه بوده که مردم به ادارهها مراجعه کنند.
وزیر کشور با بیان اینکه هزینههای اجتماعی و فرهنگی ترافیک و آلودگی هوا در کلانشهرها بسیار بالاست، تصریح کرد: ۸۰ تا ۸۵ میلیون لیتر سوخت روزانه در کشور مصرف میشود و بیش از هشت میلیارد دلار خسارت آلودگی هوا و پنج هزار نفر تلفات انسانی درون شهری از مشکلات ترافیک در کشور است.
وی با اشاره به اینکه وزارت کشور توانسته ارتباطات خوبی بین دستگاههای اجرایی کشور ایجاد کند و کمیسیونی نیز با موضوع حمل و نقل ایجاد شد و دو طرح برای خرید بیش از دو هزار و ۳۵۰ واگن در دستور کار قرار دارد.
رحمانیفضلی با اشاره به اینکه ۴۰۰ هزار کامیون و ۳۰۰ هزار خودرو در طرح فرسوده جایگزین شده و این رقم بسیار کم است، اعلام کرد: در ابتدای طرح هدفمندی یارانهها قرار بر این بود که از منابع حذف یارانهها به تولید و حمل و نقل کمک شود ولی متاسفانه پرداخت یارانهها به این دو مورد با مشکل مواجه شد.
وی ادامه داد: دولت یازدهم و دوازدهم نیز با این مشکل روبهرو شدند و در نظرسنجی که از مردم شد میزان ثبت نام برای دریافت یارانهها بیشتر شد، بنابراین در بودجه سال آینده یارانهها به استانها واگذار شد.
وزیر کشور تأکید کرد: استانداریها میتوانند سه دهه از یارانهبگیران را حذف کنند و به حمل و نقل و تولید و معیشت اختصاص دهند و برای این کار شمار حساب ویژهای نیز گشوده میشود.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/