غیبت لاریجانی و فرار روحانی از پاسخگویی به دانشجویان!
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا- مسعود کیخا، فرار معنادار مدعیان آزادی بیان از پرسش آزاد. روز دانشجوی سال 97 نیز گذشت و مسئولان و مدیران سطوح مختلف کشوری بهصورت نمادین، از سر احساس تکلیف یا شاید هم احترام به دانشجو، دعوت دانشجویان را پذیرفته و در محیط آکادمیک حاضر به پاسخگویی در حیطه مسئولیت خود به دانشجویان شدند.
البته در این بین برخی مسئولان، سالهاست که پاسخگویی را نهتنها به دانشجو که به هیچ قشری وظیفه و در شأن خود نمیدانند. برخی نیز سعی میکنند از پایتخت که حاشیههای بیشتری دارد، دور شده و روز دانشجو را بیحاشیه در یکی از شهرهای کشور سپری کنند.
سال اولیها!
عبدالعلی علیعسگری رئیس سازمان صداوسیما بالاخره در بین تشکلهای دانشجویی حاضر شد و جلسهای با حضور دانشجویان انقلابی و اصلاحطلب برگزار کرده و درد دلهای آنها را بشنود. تحمل انتقاد از سوی رئیس صداوسیما که عملکرد نهچندان مثبتی داشته و آماج انتقادات همه جناحها و سلیقههای سیاسی است، جای تقدیر دارد.
با این وجود عسگری انتقادات ریز و درشت اعم از سلبریتیپروری، بهکارگیری بازنشستگان در صداوسیما، حاشیههای پیرامون پسر رئیس رسانه ملی، سریالها و برنامههای بسیار ضعیف، ترویج تجملگرایی و نقدهای اساسی که مطرح شد را شنید و برخی از آنها را پاسخ گفت.
حضور پررنگ رقبای ناکام
اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 و 96 سه کاندیدای قدرتمند داشتند که به هر دلیلی نتواستند موفق شده و رأی بیاورند با این حال طیف اصولگرایی نقدهای اساسی به رفتار و سیاست انتخاباتی این سه نامزد دارند. برهمین اساس تشکلهای انقلابی به مناسبتهای مختلف آنها را به محیط دانشگاه دعوت کرده و مورد پرسش و نقد قرار میدهند.
با این وجود هر سه گزینه ناکام انتخابات ریاست جمهوری در جمع پرشور دانشجویان حضور یافته و به پرسشهای آنها پاسخ دادند.
سعید جلیلی؛ یکی از کاندیداهای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92، در مراسمی که به مناسبت 16 آذر در دانشکده فنی دانشگاه تهران حضور یافت.
البته این جلسه با اینکه پرسش و پاسخ آزاد دانشجویی داشت، حاشیههای زیادی نداشت و سعید جلیلی با روحیه آرام خود به تمام سئوالات نه چندان چالشی دانشجویان پاسخ داد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بهرغم جریان سیاسی رقیبش، به انتقاد از عملکرد طرف مقابل و حتی دولتمردان نپرداخت و به تحلیل مسائل روز روابط بینالملل و تجربه ناموفق برجام پرداخت.
محمدباقر قالیباف؛ سرداری که تاکنون موفق نشده بیش از ردای شهرداری تهران بپوشد. عملکرد عمرانی دوره تصدی وی بر شهرداری تهران با وجود اینکه به اذعان جریان اصلاحطلب که رقیب او به حساب میآیند، پربار است؛ اما درخصوص مباحث مالی شهرداری، ادعاهایی که هنوز از مجاری رسمی قضایی کشور به اثبات نرسیده بحثهای زیادی مطرح میشود.
او نیز به مناسبت روز دانشجو، دعوت انجمن مستقل دانشگاه تهران را پذیرفت و به دانشکده حقوق و علومسیاسی رفت تا در جمع دانشجویان به نقدها و مطالبات آنها پاسخ دهد. طبق پیشبینیهایی که صورت میگرفت تشکلها و دانشجویی انقلابی از عملکرد سردار در دوران فرماندهی انتظامی، تصدی بر شهرداری تهران، سیاستها و عملکرد دوران انتخاباتی با شور و حرارت سؤالاتی پرسیده و حتی نقدهایی نیز وارد کردند که قالیباف نیز به همه آنها را شنید و پاسخ داد.
حجتالاسلام سیدابراهیم رئیسی؛ تولیت آستان قدس رضوی کاندیدای انتخابات سال 96، که در دانشگاه شهید بهشتی حضور یافت بیش از دیگران مورد نقد و پرسش قرار گرفت.
رئیسی نیز با حضور در دانشگاه نشان داد که از پاسخگویی به قشر نخبه جامعه هراسی ندارد و بدون تعارفها را میشنود و پاسخ میدهد.
برادران غایب؛
صادق آملی لاریجانی گرچه امسال جلسهای با تشکلهای دانشجویی بهعنوان نمایندگان دانشجویان برگزار نکرد؛ اما با توجه به جلسه هشتساعتهای که با تشکلهای دانشجویی داشت نشان داده برای پاسخگویی آماده است و از حضور بین دانشجویان و پاسخگویی به آنها فرار نمیکند.
علی لاریجانی؛ رئیس قوه پرحاشیه و با عملکردی پرحاشیه، هیچگاه حاضر به پاسخگویی و حضور در جمع دانشجویان نبوده است. ایشان شأن خود را اجلّ از پاسخگویی به قشر فرهیخته جامعه میداند، شاید هم پاسخگویی را برای برنامههایی که برای آینده در سر دارد گذاشته است.
فرار زیبا!
در این میان جنس حضور حسن روحانی در مراسم 16 آذر متفاوت است، روحانی راهی را برگزیده است که از یک سو راه گریزی برای خودش باشد و از طرف دیگر برای حضور در دانشگاههای شهرستانها، مورد تقدیر قرار گیرد.
سه سال پیش بود که روحانی در مراسم روز دانشجو آماج انتقادات دانشجویان قرار گرفت و همه سلیقههای سیاسی به آن نقدهای اساسی داشتند؛ از همان سال به بعد روحانی تصمیم گرفت روز دانشجو را بدون حاشیه در یکی از شهرستانها بگذراند و از دغدغه پاسخ به انتقادات رهایی یابد.
سال گذشته او تصمیم گرفت با حضور در دانشگاه سیستان و بلوچستان و عدم مجوز سخنرانی به تشکلهای دانشجویی انقلابی و حزباللهی در برنامه روز دانشجو روز آرامی سپری کند. امسال نیز روحانی به سمنان رفت و ضمن سفر استانی خود، مراسم روز دانشجو را در همان دانشگاه به سخنرانی پرداخت. بهرغم اینکه امسال به تشکلهای بیشتری تریبون داده شد اما حاشیههای جلسه روحانی قطعاً به نسبت زمانی که در دانشگاههای تهران حضور پیدا میکرد، کمتر بود.
جای خالی وزرا و اعضای کابینه دولت
نکته جالب توجه این است که اعضای کابینه و وزرای دولت در اوضاع بلبشوی اقتصادی و وجود فساد فراگیر دولتی و وضعیت نابسامان مدیریت کشور توسط دولتمردان در حوزههای مختلف و بهرغم دعوتهای مکرر دانشجویان از آنها برای حضور در دانشگاه و پاسخگویی و توضیح عملکرد خود هیچکدام از آنها در جمعهای آکادمیک حتی در روز دانشجو حاضر نشدند دعوت دانشجویان را پاسخ دهند.
البته در این بین برخی مانند حسن عباسی دعوت دانشجویان را لبیک گفت اما شورای تأمین استانها اجازه برگزاری برنامه ندادند، برخی مانند مسعود پزشکیان وسط برنامه قهر کرده و جلسه را ترک کردند، تا 16 آذر 97 هم در هر دانشگاهی با حال و هوای خاص خود سپری شود و روسیاهی بماند برای زغال.
انتهای پیام/4007/ 4107/پ
انتهای پیام/