دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 آذر 1397 - 06:50
یک بررسی علمی؛

شهرام جزایری چگونه از بین خروارها عدس شناسایی شد

شناسایی شهرام جزایری در میان خروارها عدس توسط دستگاهی انجام شد که ساخت محققان و پژوهشگران کشور بود. سیستم تصویربرداری که توسط سازمان بسیج علمی ساخته شد.
کد خبر : 342811
شهرام+جزایری.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم و فناوری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ اواسط تابستان امسال بود که انتشار خبری در رسانه‌ها، گرمای روزهای تب‌دار مردادماه را به اوج خود رساند. شهرام جزایری که به بزرگ‌ترین مفسد اقتصادی در دهه ۸۰ معروف شد، بعدها در یک پروژه تطهیرسازی شخصیتش،  به سخنرانی در همایش‌های کارآفرینی و تجارت روی آورد، اما خبر دستگیری وی در حین خروج غیرقانونی از کشور، تا چند روز سوژه داغ رسانه‌ها بود.


رسانه‌ها کم‌وبیش به شیوه دستگیری این مفسد اقتصادی پرداختند و آنچه که بیشتر از هر موضوعی پررنگ شد، نپذیرفتن رشوه از سوی نیروهای گمرک مرز بازرگان و چگونگی تشخیص چهره جزایری بود.


اما کمتر کسی به این موضوع پرداخت که چگونه وجود شهرام جزایری در کانتینر شناسایی شد؟


شناسایی این فرد در میان خروارها عدس توسط دستگاهی انجام شد که ساخت محققان و پژوهشگران کشور بود. سیستم تصویربرداری که توسط سازمان بسیج علمی ساخته شد و استفاده از  آن در مرزهای کشور توانست تا حد زیادی از خروج غیرقانونی جلوگیری کند.


محمد افشار مسئول کارگروه مهندسی هسته‌ای سازمان  بسیج علمی استان البرز و عضو بنیاد نخبگان سازمان بسیج علمی کل کشور درباره این دستگاه توضیح داد: بیشتر فعالیت ما در این کارگروه در حوزه سیستم تصویربرداری خودرویی، کامیونی و پزشکی است،  یعنی همان سیستم تصویربرداری که توسط آن شهرام جزایری را در مردادماه شناسایی کرد و به دام انداخت.


وی اضافه کرد: اصول و عملکرد این دستگاه  به این صورت است که پرتو ایکس  از چشمی به محصول یا همان خودرو تابیده می‌شود  و توسط آشکارسازها داده‌ها دریافت می شود، سپس در سیستم پردازش سیگنال، پرداخته‌شده  و به نرم‌افزار داده می‌شود و نرم‌افزار این داده‌ها را تبدیل به تصویر می‌کند.


افشار گفت: در مرز بازرگان خودروها از داخل گیت پرتوایکس عبور می‌کنند، با تابیده شدن پرتوایکس به کانتینری که شهرام جزایری در آن مخفی بود،  توسط آشکارسازها وجود انسان در کانتینر احساس شد و سیستم پردازش کرد و نرم‌افزار در خروجی وجود انسانی با ابعاد دقیق را نشان داد و مأموران گمرک توانستند وی را از کانتینر خارج و در مرحله بعد شناسایی کنند.


وی ادامه داد: همچنین این کارگروه محصولاتی برای دوزسنجی و آلودگی‌سنجی هم دارد چرا که باید  دوزی که به بیمار جهت درمان تابیده می‌شود کم و تابش به بافت‌های سالم باید حداقل و تومور سرطانی حداکثر باشد این دوز با دستگاه‌هایی به نام دوزیمتر که در مراکز رادیوتراپی هسته‌ای وجود دارد؛ اندازه‌گیری می‌شود. این وسیله سنجشگر این میزان دوز است.


مسئول کارگروه مهندسی هسته‌ای سازمان  بسیج علمی استان البرز  در پایان خاطرنشان کرد: آلودگی‌سنج هم نشان می‌دهد که چه میزان آلودگی رادیواکتیو در محیط وجود دارد و با استفاده از دستگاه آلودگی‌سنج سطحی محیط را اسکن می‌کنیم و با دقت و سرعت‌بالا این کار انجام می‌شود تا مشخص شود که چه میزان و به چه نوع مواد رادیواکتیوی آلوده است و از چه چشمه‌هایی در محیط این رادیواکتیو ساطع می‌شود.


با وجود چنین دستاوردهایی که توسط محققان و پژوهشگران داخلی در کشور تولید می‌شود می‌توان امید بیشتری یافت تا متجاوزان به حقوق مردم به‌راحتی نتوانند از چنگال قانون بگریزند و هر جا که هوا مطابق میلشان نبود راه فرار از خاک ایران را انتخاب کنند.


شاید شخصی مانند شهرام جزایری با مال و دارایی هنگفت و تدبیر و هوشی که از خود سراغ داشت، فکرش را هم نمی‌کرد که روزی  نخبگان این سرزمین دست‌وپایش را برای فرار از معرکه ببندند.


انتهای پیام/4085/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب