دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آذر 1397 - 12:03
آنا گزارش می‌دهد؛

آغاز نشست گروه 20 در سایه تنش‌ تجاری سران جهان

اجلاس گروه 20 در آرژانتین در‌حالی آغاز می‌شود که تنش و اختلافات تجاری بر روابط میان رهبران جهان و کشورهای عضو این گروه سایه افکنده است.
کد خبر : 330159
GettyImages-1060146088.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا خود را به آرژانتین رساند تا در اجلاس گروه 20 مشارکت داشته باشد، اجلاسی که امسال خلاف گذشته تحت تأثیر تنش‌های ناشی از بحران میان اوکراین و روسیه، اختلافات و جنگ تجاری میان چین و آمریکا و بدعهدی‌های آمریکا به توافقات بین‌المللی ازجمله توافق آب‌وهوایی پاریس قرار گرفته است.


برای اینکه بُعد تنش‌ها را دریابیم باید کمی به عقب بازگردیم. زمانی‌که روسیه کنترل سه ناو جنگی اوکراین را دراختیار گرفت و باعث شد ترامپ، ولادیمیر پوتین را به لغو مذاکراتی که قرار بود در بوینس آیرس، پایتخت آرژانتین برگزار شود تهدید کند، مذاکراتی که در نهایت روز گذشته از سوی ترامپ لغو شد.


از این موضوع که بگذریم، آمریکا خود را وارد جنگ تجاری با چین کرده است. شعله‌های این جنگ تجاری با وضع تعرفه‌های شدید گمرکی از سوی هر دو کشور شدت گرفته و قرار شده است ترامپ در حاشیه اجلاس گروه 20 با «شی‌جین‌پینگ»، همتای چینی خود دیدار و درباره آن گفتگو کند تا شاید بتواند اصلاحات آمریکایی را بر دومین اقتصاد بزرگ جهان پیاده‌‌سازی کند.


«پینگ» زمانی‌که قصد داشت پکن را به مقصد بوینس آیرس ترک کند، گفت تلاش می‌کند تا چین به‌سرعت وارد بازارهای جهانی شود و روند سرمایه‌گذاری توسعه یابد. این موضوع شاید زمینه را برای انجام چندین توافق مهم میان پکن و واشنگتن یا چند پایتخت اقتصادی جهان فراهم کند. باوجوداین، همچنان برخی شرکت‌های خارجی تردید دارند که بتوانند به بازار چین ورود کنند و تحلیلگران اقتصادی معتقدند احتمالاً گره این تردید با مذاکرات میان رؤسای جمهور چین و آمریکا باز خواهد شد، هرچند بسیاری از تحلیلگران جهانی باتوجه به سابقه تعهدات آمریکا، این کشور را قابل اعتماد نمی‌دانند. 


خطر نوع روابط میان چین  آمریکا و تأثیرات منفی‌ای که می‌تواند بر اجلاس گروه 20 بگذارد، صدای امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه را نیز درآورده است. وی روز گذشته در مصاحبه با یک روزنامه چاپ آرژانتین گفت: «خطری اجلاس آرژانتین را تهدید می‌کند و آن یک‌جانبه‌گرایی آمریکا در تقابل با چین است. آمریکا نه با چین، بلکه با همه جنگ تجاری به‌ راه انداخته است».


وی افزود: «اگر پیشرفت ملموسی در مذاکرات به‌وجود نیاید، نشست‌های بین‌المللی ما هیچ فایده‌ای نخواهد داشت و می‌تواند نتیجه عکس داشته باشد».


رهبران G-20 که کشورهایشان 75 درصد اقتصاد جهان را تشکیل می‌دهند، نخستین‌بار نوامبر 2008 (آبان 1387) برای تشکیل یک جبهه متحد با هدف مقابله با بحران مالی جهانی دیدار و گفتگو کرده بودند. بعداز گذشت یک دهه تلاش برای تشکیل جبهه واحد، حال دولتی در آمریکا بر سر کار آمده که شعارش «آمریکا اول» است. این یعنی همه نشست‌هایی که تاکنون برای صف واحد تجارت جهانی تشکیل شده بود، شکست خورده است.


البته ظاهراً این خصوصیت ترامپ است که زیر میز معاملات جهانی بزند. وی بارها و بارها در کنفرانس‌های بین‌المللی و زمانی‌که همه‌چیز درحال نهایی شدن بود، با اظهارات تنش‌آفرین همه توافقات را برهم می‌زد، نشست سران گروه هفت و کنفرانس سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) نمونه‌های از این‌گونه رفتارهای یک‌جانبه رئیس‌جمهور آمریکاست. برخی منابع در گروه 20 گفته‌اند به توافق برسر بیانیه پایانی اجلاس بوینس آیرس دست یافته‌اند و تنها مشکل موجود توافق بر سر تغییرات آب و هوایی است.


انتهای پیام/4033/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب