دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رحیم‌پور ازغدی:

برجام آخرین نمونه غرب‌شناسی و آمریکاشناسی است

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست دانشجویی«40 سال چه گذشت؟» در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات گفت: برجام آخرین نمونه غرب‌شناسی و آمریکاشناسی است.
کد خبر : 329401
n82732888-71995263.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه تشکل‌های دانشجویی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حسن رحیم‌پور‌ ازغدی ظهر امروز در نشست «40 سال چه گذشت؟» در دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات با تأکید بر اینکه شعار نه شرقی و نه غربی به معنای انزوا نیست، اظهار کرد: اساساً شعار نه شرقی و نه غربی به این معنا نیست که دستاوردهای شرق و غرب را نادیده گرفت بلکه شعار نه شرقی و نه غربی، مقاومت در برابر سلطه غرب و شرق بود که از طرف امام خمینی(ره) در ابتدای انقلاب مطرح شد.


وی افزود: در اصل معنای شعار نه شرقی و نه غربی، انزوا نیست و فقط مقابله با نفوذ و سلطه استعمارگران است.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نظام و انقلاب اسلامی خط و جریانی را در کشور گشود تا سیستم‌سازی شده و نظامات بازآفرینی گردد ولی عده‌ای منفعلانه، بدون خلق هویت و سیستم‌سازی برای پیشرفت، متوسل به غرب شدند اما همان پیشرفت هم از طرف غرب در داخل کشور حاصل نشده است.


وی با اشاره به رویکرد به غرب در دهه‌های 40، 60، 70 و زمان حاضر گفت: آخرین نمونه غرب‌شناسی و آمریکاشناسی همین برجام است که می‌توان آثار و نتایج اعتماد و توسل به غرب را در آن مشاهده کرد، کمااینکه این تجربیات در 40 سال گذشته انقلاب هم کم نبوده است.


رحیم‌پور با تأکید بر اینکه اسناد بالادستی بسیاری در سیستم‌سازی و دولت‌سازی تدوین شده است، تصریح کرد: مشکل اول این است که مصوبات قوه مقننه با سیاست‌های کلان ارتباطی ندارد و یا این ارتباط بسیار کم است و حلقه بین مصوبات و سیاست‌های کلان گم شده است.


وی ادامه داد: در 40 سال آینده در تمدن‌سازی و جریان‌سازی مشکلاتی خواهیم داشت که این مشکلات باید از همین جمع‌های نخبگانی رصد شده و مرتفع گردد.


عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه بین لوایح و مصوبات پایین‌دست با سیاست‌های کلان تناقض وجود دارد، تأکید کرد: همین اسناد پایین‌دست اکنون محل بروز مشکلات است، در اسناد بالادستی در مورد بانک‌داری، خانواده، نظام مالیات، مباحث اقتصادی، چالش‌های اجتماعی، حرف‌های بسیار خوبی زده شده است ولیکن چه کسی ناظر به اجرای آنها و پی‌گیر اجرای آنها است.


وی با اشاره به نبود وجود شفافیت و مطالبه‌گری گفت: نقش‌ها و حلقه‌های گم‌شده بین اسناد بالادستی و پایین‌دستی باید به‌دست دانشجویان و مدیران آینده در دهه پنجم و ششم انقلاب حل شود.


رحیم‌پور تأکید کرد: در رابطه با همین اسناد بالادستی که ذکر شد، کشور درحال‌حاضر کمبودی نداشته ولی رویکرد دولت به‌ سمت اسناد و لوایح صادره از غرب است؛ به‌عنوان‌مثال، همان کشورهایی که پول‌شویی یکی از بزرگ‌ترین معضل‌های نظام اقتصادی آنها است، FATF را امضا نکرده‌اند ولی در مجامع بین‌المللی فشار می‌آورند تا ایران FATF را امضا کند، چراکه می‌خواهند نظام بانکی کشورها را تحت کنترل داشته باشند.


وی ادامه داد: در کشور ما اسناد بالادستی در ارتباط با حقوق کودک و نوجوان در شورای عالی انقلاب فرهنگی با الگوگیری از مبانی اسلامی تدوین و مصوب شده است ولی دولت به رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی که همان رئیس‌جمهور است، آن‌ را ابلاغ نمی‌کند در شرایطی که سازمان ملل در کشور ما سمینار حقوق کودک برگزار می‌کند.


عضو شورای انقلاب فرهنگی با اشاره به عدم الحاق ایالات متحده آمریکا به کنفوانسیون حقوق کودکان گفت: درحالی‌که سازمان ملل خود در ایالات متحده مستقر است، در کشور ما کارگاه‌ها و قوانین حقوق کودک را برگزار می‌کند بدون اینکه منافعی از سوی سازمان ملل برای کشور داشته باشد.


رحیم‌پور در پایان خاطرنشان کرد: مصوبات کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل در برخی استان‌ها اجرایی شده و در حال‌ اجراست درحالی‌که سند حقوق کودک و نوجوان شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور حتی امضا و ابلاغ هم نمی‌شود و این رویکردها نسبت به غرب و بی‌برنامگی و بی‌توجهی نسبت به اسناد بالادستی تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین معضل‌های دهه چهارم انقلاب شده است.


پایان پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب