دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1397 - 12:11
زیست دانشجویی/3

مدیریت زمان مؤلفه اصلی مهارت زندگی دانشجویی

دانشجو باید مجموعه‌ای از مهارت‌ها، ابزار و تکنیک‌ها را كه برای زمان‌بندی بهينه اجرای يك پروژه لازم است، داشته باشد.
کد خبر : 326313

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در زندگی دانشجويی وقت و زمان، اهميت ویژه‌ای دارد و با توجه به تنوع فعالیت‌های دوران دانشجويی، ضروری است دانشجويان با مهارت مديريت زمان آشنا شوند.


دانشجو باید مجموعه‌ای از مهارت‌ها، ابزار و تکنیک‌ها را كه برای زمان‌بندی بهينه اجرای يك پروژه، وظايف يا اهداف به كار می‌آیند، داشته باشد و در مديريت زمان، بخش‌های متنوعی مورد استفاده قرار بدهد که از جمله آن‌ها می‌توان به الويت‌بندی‌، طراحی، تقسيم‌بندی، هدف‌گزاری، تعيين زمان‌های استفاده شده، پايش، سازمان‌بندی، زمان بندی و ... اشاره کرد.


 بدون مهارت مديريت زمان، احتمال موفقيت دانشجو در دانشگاه به شدت كاهش می‌يابد و برعكس، آشنايی و تسلط دانشجو بر اين مهارت، موفقيت وی را در فعالیت‌های مختلف، چند برابر افزايش می‌دهد. بسیاری از دانشجويان، مشكلات سنگینی در استفاده بهينه از زمان و اوقات خود دارند.


همانطوری که برای انجام حرکات ورزشی و فعالیت‌های بدنی نیاز به گرم‌شدن است در مورد درس خواندن و مطالعه کردن نیز بایستی از این فرایند بهره برد. نمی‌شود از وضعیت صفر، یکباره به وضعیت ایده‌آل رسید. در مورد درس‌خواندن این مورد بیشتر صدق می‌کند چرا که فعالیت ذهنی بسیار پیچیده‌ای حساب می‌شود و انرژی زیادی را می‌طلبد، مغز در حال تفکر از یک دونده در حال دو، بیشتر گلوکوز مصرف می‌کند.


دانشجو باید تا جایی که ممکن است کارهای‌ غیرضروری را حدف کند تا بتواند با تمرکز بالایی کارهای ضروری و مهم‌تر را انجام دهد؛ به ویژه این موضوع در شب‌های امتحان و فرجه مهم‌تر و اساسی‌تر تلقی می‌شود.


تقویم، سررسید، رایانه، تلفن همراه و یک برگ کاغذ از وسایل مختلفی هستند که دانشجو می‌تواند برای منظم کردن برنامه‌های خود استفاده کند و برنامه‌ی یک ترم را در آن وارد کند.


برای نگارش این گزارش، از کتاب «راهنمايی برای سازگاری با زندگی دانشجويی» استفاده شده است.


انتهای پیام/4108/ 4107


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب