دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آبان 1397 - 11:09
زیست دانشجویی/1

زندگی دانشجویی در خوابگاه و چالش‌های پیش رو

زندگی دانشجویی دوران پر فراز و نشیب و با تجربه‌های جدید برای وی است.
کد خبر : 325222

به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دانشگاه برای دانشجویان جدیدالورود، دارای تجربه‌های جدید و مهیج است که سازگاری با شرایط‌‌ و قوانین آن چالش‌های متعددی را برای دانشجویان به دنبال دارد.


از آنجایی که سبک زندگی دانشجویی، نوعی متفاوت از زندگی است که دانشجو آن را تجربه می‌کند، به نظر می‌رسد نکات متعددی در رابطه با آن قابل طرح خواهد بود. مباحث بسیاری را در رابطه با این موضوع می‌توان مطرح کرد که به تعدادی از آنها در این نگارش اشاره شده است.


والدین به عنوان بهترین دوست در ارتباط با جامعه برای برخی از افراد شناخته شده که این امر باعث می‌شود سن استقلال در این افراد بالا باشد.


عده‌‌ دیگری هم از نظر عاطفی سرد و بی روح، دمدمی‌مزاج و یا از خانواده‌های طلاق هستند که جدایی از خانواده برای این افراد که روحی آسیب‌دیده دارند سخت است زیرا محیط زندگی برایشان امن و دلبسته نبوده و در‌ حقیقت این جدایی برای عده‌ای مشکل بزرگی در‌ دوره‌ دانشجویی حساب می‌شود.


مسئله هویت‌یابی و شکل‌گیری آن،گزینه‌ بعدی چالش‌های قابل بحث در زندگی دانشجویی است‌ که انتظار می‌رود از دوره نوجوانی شروع و تا پایان دوره تحصیلات دانشگاهی به پایان برسد و در این مسئله فرد باید فهرستی از تکالیف مهمی‌ را انجام دهد که تا به‌حال سابقه نداشته است.


چالش‌ دیگری‌ که‌ باید مورد توجه جدی نهادهای فرهنگی و مشاوره‌ای دانشگاه قرار بگیرد، ازدواج است که در زمان دانشجویی زوایای پیچیده‌ای دارد. انتخاب برای ازدواج باید عاقلانه و عاشقانه باشد، به همین دلیل ارائه آموزش‌های صحیح و به‌موقع و اصلاح نگرش دانشجویان‌ در این باب ضروری به نظر می‌رسد.


دیگر موضوع مطرح شده شــیوه تحصیل در دانشگاه است که تفاوت زیادی با مدرسه دارد به طوری‌ که دانشجو قبلاً تحت نظر والدین بوده و حال بحث زندگی دانشجویی و دوری از والدین مطرح است.


اما مبحث حائز اهمیت  آغاز زندگی اجتماعی در دانشگاه و محیط‌های خوابگاهی دشوار است چون که زندگی در اتاق‌های شلوغ و پر سروصدای خوابگاهی، زندگی و تحمل آداب و رســوم متفاوت، احتمال هم‌اتاقی‌شدن با افراد ناباب و ... در خوابگاه‌ها همگی جزء شرایطی است که شرایط را دشوار می‌سازد به‌ویژه اگر دانشجو از نظر اجتماعی یا اقتصادی و فرهنگی احساس متفاوت بودن نماید.


از طرفی هجوم تکنولوژی در سال‌های اخیر فضای مجازی جایگاه ویژه‌ای در زندگی دانشجویی و خوابگاهی دارد که هم جوانب مثبت و هم جوانب منفی به همراه دارد.


آخرین چالش در زندگی مستقل دانشجویی  مراقبت از خود در دوره‌ای‌ست که والدین نظارتی ندارند حال این وظیفه خود دانشجو است‌ که تلویزیون را خاموش کند و شروع به درس‌ خواندن‌ کند. تهیه غذا، مدیریت امور مالی، تمیزی اتاق، به‌موقع خوابیدن، شستشوی البسه، ورزش، دوش‌گرفتن، ایاب و ذهاب و امثال آن همگی به عهده خود دانشــجو است. عدم کنترل هریک از این مسائل (تحصیلی، خواب، تغذیه، مســایل مالی، ورزش، و بهداشت) می‌تواند برای وی مشکل‌ساز گردد. تعداد زیادی از دانشجویان برای مســتقل زندگی‌ کردن به ســراغ کار دانشجویی می‌روند که می‌تواند برای عمده‌ای از افراد منبع استرس باشد، چرا که یک دانشجو باید در هفته 40 ساعت کار علمی‌ انجام دهد و لذا با کمبود وقت مواجه می شود.


برای نگارش این گزارش از کتاب «راهنمايی برای سازگاری با زندگی دانشجويی» استفاده شده است.


انتهای پیام/4107/4108/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب