دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
امین عدالتخواه*

برای آشنایی بهم پیامک نزن!

دانشگاه محیطی است که افراد دور از کنترل خانواده با یکدیگر در تعامل هستند؛ لذا برای حفظ حریم شخصی و محافظت از سلامت روح و روان خود نیاز به آموزش دارند.
کد خبر : 323908
3b73f828-3876-4f26-af5f-03a39c4f98ba.jpg

به گزارش خبرگزاری آنا، آشنایی پیش از ازدواج تا زمانی که منجر به وابستگی نشود و در جهت شناخت باشد، سودمند است، البته این ارتباط اگر حضوری و بااطلاع خانواده‌ها باشد بازدهی و اطمینان بیشتری را به همراه دارد.


طبق پژوهش‌ها، واژه‌ها %۷، لحن %۳۸ و زبان بدن %۵۵ پیام‌ها را انتقال می‌دهند، پس هنگامی‌که ما پیامک می‌فرستیم فقط %۷ کار را انجام داده‌ایم از همین‌رو به احتمال زیاد دریافت‌کننده پیام دچار برداشت نادرست و سوءتفاهم شود؛ درنتیجه برای شناخت بیشتر در درجه اول دیدار حضوری و در مرحله آخر تماس تلفنی می‌تواند اثربخش باشد، اما ارتباط پیامکی نه‌تنها طرف مقابل را دچار سوءتفاهم می‌کند، بلکه باعث می‌شود افراد مدام مفاهیم درست برداشت‌نشده را در ذهن خود تصور کنند و با این تصورات ذهنی خود ارتباط را ادامه دهند.


بیشترین پرسش‌ دانشجویان، در مورد این است که زمان آشنایی قبل از ازدواج و شروع یک ارتباط چه پرسش‌هایی را برای شناخت بیشتر باید بپرسند. هدف از شروع یک ارتباط، 10 انتظار از شخص مقابل و پرسش از هفت برنامه اصلی در 10 سال آینده از سؤال‌های اصلی و مهمی است که افراد در ابتدای یک ارتباط باید بپرسند. 


هدف شما از شروع این ارتباط چیست؟!


پرسش از انگیزه فرد برای ازدواج و آغاز ارتباط عاطفی می‌تواند اولین سؤال از طرف مقابل باشد؛ با این سؤال می‌توانید تا حد زیادی از هم‌سویی خود با طرف مقابل باخبر شوید. پاسخ‌های متفاوت افراد به این سؤال بیانگر تفاوت‌های شخصیتی آن‌ها است و اصلی‌ترین دلیلی که دو نفر را به هم نزدیک یا دور می‌کند، «شخصیت» است.


شاید امتیازهای ظاهری؛ مثل شرایط مالی، تحصیلات، جایگاه اجتماعی، شغلی و البته خانوادگی می‌تواند ملاک‌های افراد برای انتخاب طرف مقابل باشد، اما اگر در یک محیطی مانند دانشگاه دو نفر تصمیم به آشنایی بیشتر باهم گرفته‌اند، معمولاً اصلی‌ترین عامل جذابیت، شخصیت طرفین است؛ چون افراد نحوه اندیشیدن و جهان‌بینی یکدیگر را در محیط‌های دانشگاهی بهتر می‌بینند.


هفت برنامه اصلی شما تا ده سال آینده چیست؟!


دومین سؤالی که به شناخت بیشتر دنیای طرف مقابل منجر می‌شود، پرسش از اهداف اصلی فرد مقابل در آینده است؛ با دانستن و مقایسه اهداف یکدیگر، هم‌سویی خود را با دیگری می‌توانید مشاهده کنید و بعد از بررسی دقیق این اهداف، برای آینده خود تصمیم بگیرید.


ده انتظار اصلی شما از طرف مقابل در آینده چیست؟!


سومین پرسش در مورد این است که چه توقعاتی از شخص مقابل خود در آینده دارد؟ بیشتر اختلافات زمانی صورت می‌گیرد که ما انتظارات طرف مقابل را درست متوجه نمی‌شویم و یا درست نمی‌توانیم توقعاتمان را از دیگری بیان کنیم. با آگاهی از این انتظارات می‌توان تا حد زیادی آینده  ارتباط‌ها را بررسی کرد و نهایتاً تصمیم مناسب را گرفت.


فراموش نکنیم که قبل از پرسش از طرف مقابل بهتر است این پرسش‌ها را در تنهایی از خود بپرسیم و زمانی که با خودمان به نتیجه رسیدیم، می‌توانیم از دیگری سؤال کنیم.


*روانکاو، مدرس مرکز مشاوره دانشگاه تهران


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب