شهردار آینده تهران فردی سیاسی است
امیررضا واعظ آشتیانی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص عملکرد دوره پنجم شورای شهر تهران اظهار کرد: شورای شهر پنجم با یک ادبیات مشترک، شبیه شورای اول بهدنبال سهمخواهی دو گروه اصلاحطلبان و کارگزاران است.
وی تصریح کرد: در مدتی که شورای شهر پنجم انتخاب شده و فعالیت خود را آغاز کرده، دو شهردار از گزینههای کارگزاران را بر سر کار آورده که گزینه اول به دلیل ناکارآمدی و در عین حال بهانه بیماری استعفا داد و دومین شهردار هم در این مدت تنها تماشاگر صحنهها بوده و با بهانهجویی دست به هیچ اقدامی نزده است.
عضو اسبق شورای شهر تهران با بیان اینکه فعالیت اصلی شورای شهر بیشتر در حوزههای اجتماعی است، اذعان کرد: فعالیت شورای پنجم بیش از آنکه اجتماعی باشد، سیاسی است و آنقدر که مصاحبههای سیاسی از سوی شورای شهر تهران در این مدت مطرح شده، صحبتی از عملکرد آن به میان نیامده و این از دید مردمی که به آنها اعتماد کردند پنهان نمیماند.
آشتیانی جاهطلبیها و سهمخواهیهای سیاسی شورای شهر دوره پنجم را عامل اصلی در عدم رسیدن به یک اجماع برای انتخاب شهردار کارآمد برای تهران دانست و گفت: مجموع این عوامل سبب شده که ما در طول این مدت شاهد ناکارآمدی شورا در پیگیری مصوبات و همچنین ناتوانی شهردار در بخش اجرایی باشیم.
وی افزود: اینگونه نیست که ما بهعنوان رقیب سیاسی از روند پیشآمده خوشحال باشیم، بلکه این موضوع، ما را نسبت به وضع آینده شهر، شورای شهر و شهرداری نگران کرده و نقد ما صرفاً از روی نگرانی است.
عضو اسبق شورای شهر تهران با اشاره به اینکه وقتی بهلحاظ مدیریتی تغییراتی در شهر و شورای شهر انجام میشود بهمعنی بهبود عملکرد نسبت به گذشته است، تصریح کرد: امیدواریم شرایط فعالیت شورای پنجم تداعیکننده این مثل قدیمی نباشد که هیچ بدی نرفته که جای آن خوب بیاید، ولی متأسفانه شورای شهر این دوره، شورایی منفعل است.
آشتیانی، شورای شهر و شهرداری تهران را فاقد استراتژی و هدف دانست و اظهار کرد: در این دوره صحبتی از اولویتبندی و برنامهای مشخص مطرح نشد و صرفاً شاهد حرفهای تکراری ادوار گذشته بودیم که مثلاً دولت باید کمک کند، مترو و حملنقل عمومی باید توسعه پیدا کند و اینها همه حرفهای کلیشهای و تکراری است که همه دارند تکرار میکنند.
وی در ادامه از بهانهجوییهای شورا مبنی بر اینکه شهرداری در دوره گذشته بدهیهایی را به جا گذاشته است نیز گفت: در صورتیکه شهر مشکلی نداشت، دیگر نیاز به انتخاب شورا و شهردار نبود، پس به جای اینکه بنشینند و از بدهیها و مشکلات شهر سخن بهمیان آورند، سعی کنند تا با بهرهگیری از استعدادها و امکانات موجود در شهر، چالشها را شناخته و سعی در برطرف کردن آن باشند.
عضو اسبق شورای شهر تهران با تأکید بر این که چقدر خوب است شورایی که مدعی عملکرد مثبت در حوزه فعالیت خود است، بیاید و یک گزارش عملکرد بدهد، اظهار کرد: مردم قطعاً خوشحال خواهند شد که بشنوند شورای شهر چه کارهای مثبتی برایشان انجام داده است.
آشتیانی علت عدم تمایل شورا برای ارائه گزارش عملکرد را نگرانی اعضای شورای شهر از ایجاد چالش برای رفقای آنها در مجلس عنوان کرد و صرفاً عدم ارائه وضعیت عملکرد را سیاسی دانست.
وی در خصوص روند انتخاب شهردار تهران نیز به خبرنگار آنا گفت: از آنجا که شورای شهر دوره پنجم، شورایی سیاسی است، اگر شهردار را انتخابشده تلقی نکنیم به جز دو نفر، بقیه گزینهها انحرافی است و سعی در این است تا با رویکردی ژورنالیستی افکار عمومی به این سمت و سو سوق داده شود که ما فرد مناسب را از میان این 30 نفر انتخاب میکنیم و اطمینان داشته باشید که آن فرد هم سیاسی است.
وی در پایان با تأکید مجدد بر این مطلب که انتقادهای ما نه از منظر سیاسی است و نه رویکردی خصمانه دارد، گفت: نقد ما دلسوزانه و بر مبنای منطق است و امیدواریم این تذکرات مورد توجه اعضای شورای شهر تهران قرار بگیرد.
انتهای پیام/۴۰۷۶/ن
انتهای پیام/