حسن برزیده: سینما دیگر حرف دل مردم را نمیزند/ هیچکس روحیه خوبی برای ساختن فیلم ندارد
برحسن برزیده کارگردان فیلم «مزار شریف» در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا در مورد انتظارات از مسئولان در راستای ارتقای کیفیت و راهبرد سینمای کشور گفت: « قطعا هنرمندان بهتر میدانند که چگونه میتوانند سینمای کشور را به سوی پیشرفت سوق دهند. قطعا صنوف هنری و هنرمندان بهتر از همه مسئولان میدانند که چگونه باید سینمای کشور را ارتقا داد. بنابراین باید بیشتر به هنرمندان اختیارات بدهند و از اختیارات دولت کم کنند.»
وی در بررسی علت استقبال کم مخاطبان از آثار سینمایی اظهار کرد: «یک بخش این موضوع به خود سینماها و شرایط نامطلوب و نامساعدی که برای ارائه فیلمها دارند، مربوط میشود. وقتی مخاطب از گرما و سرمای سالن آزار میبیند و بعد هم یک فیلم پخش میشود که فاقد جذابیت است، قطعا مخاطب را سینمازده خواهد کرد.»
کارگردان «مزار شریف» ادامه داد: «از طرف دیگر این نوع برخوردی که ما اکنون از مخاطبان میبینیم نوعی اعتراض است به نوع و ساخت فیلمهای سینمایی کشور، چون مخاطبان حس میکنند که سینما دیگر حرف دل آنها را نمیزند و همین باعث دلزدگی آنها شده است.»
وی گفت: «مردم ما مردم فهیم و باشعوری هستند و ما نباید ساده فرضشان کنیم. مردم به خوبی تشخیص میدهند که چه کسی با آنها با صداقت صحبت میکند، چه کسی دروغ میگوید و چه کسانی حرفهای دل مردم را میزنند. از نظر من سینمای کشور و سینماگران اگر میخواهند با استقبال مخاطبان روبهرو شوند باید حرف دل مردم را بزنند در این صورت قطعا با استقبال خوبی مواجه خواهند شد.»
برزیده در مورد کار جدیدش توضیح داد: «کار جدیدی را شروع کردم البته فعلا فقط در حد نوشتن فیلمنامه است، چون با این حال و اوضاع کسی روحیه خوبی برای ساخت فیلم ندارد و همه بیشتر درگیر مسائل جامعه هستند. مدتی است که همه افکار حول محور مذاکرات هستهای و نتایج آن میگذرد و کسی فعلا به ساخت فیلم فکر نمیکند، از مردم گرفته تا مسئولان در بلاتکلیفی به سر میبرند.»
وی در پاسخ به این پرسش که آیا انتخاب قصههای خاص و نوع فیلمسازی خاصی که شما دارید، موجب نشده که نتوانید کار جدیدی را شروع کنید؟ گفت: «قطعا یکی از دلایل همین است که من فعلا نتوانستهام فیلم بسازم. اگر بخواهیم یک فیلم بسازیم، با یک بودجه اندک و بعضی ژانرها و بعضی از موضوعات میتوان در یک زمان کوتاه و با یک پروداکشن معمولی فیلم تولید کرد، اما اگر بخواهیم به موضوعات جدیتر بپردازیم به زمان بیشتر و بودجه بهتری نیاز داریم.»
انتهای پیام/