نمایش رباتها در علم و صنعت/ وقتی رباتیک به یاری صنعت آمد
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، رباتها و دنیای عجیبشان آنقدر جذاب هستند که اکثر افراد جامعه را ترغیب کند تا اخبار مربوط به آنها را رصد کنند.
رباتهایی که با این هدف طراحی شدند تا باری از روی دوش زندگی مکانیکی انسانها بردارند ولی رفتهرفته تا جایی پیشرفت کردند که شغل افراد را نیز میدزدند: از رباتهای گارسون و پیشخدمت گرفته تا رباتهای انسانی و پرنده.
ایران نیز مانند دیگر کشورها خیز محکمی برای حضور قدرتمند در این حوزه برداشته است و امسال ششمین کنفرانس بینالمللی رباتیک و مکاترونیک، توسط انجمن رباتیک ایران و با حمایت فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، دوم آبان 97 از در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد تا با نمایش 20 ربات برتر دانشگاهی و دانشجویی و دستاوردهای سه شرکت رباتیکی در نمایشگاه جانبی این کنفرانس، علاقهمندان با دستاوردهای محققین و دانشجویان ایرانی در حوزه ساخت ربات آشنا شوند.
محرم حبیبنژاد، استادتمام دانشگاه علم و صنعت و دبیر ششمین کنفرانس رباتیک و مکاترونیک درباره این همایش توضیح داد: این همایش از اول آبان ماه و با برگزاری دو کارگاه آموزشی فعالیت خود را آغاز کرد که در ادامه تعدادی کارگاه دیگر نیز در روز سوم آبان برگزار شد. مراسم افتتاحیه رسمی کنفرانس رباتیک و مکاترونیک با حضور محققین دانشگاههای برتر داخلی و خارجی در روز دوم برگزاری همایش برگزار شد.
محققین اسپانیایی مهمان کنفرانس رباتیک
وی اضافه کرد: در این نشست، سخنرانانی از کشورهای لبنان، گرجستان و اسپانیا با ارائه مقالات خود، حضور پیدا کردند و چهار نشست موازی نیز برگزار شد. این نشستها شامل محورهایی نظیر ربات در مهندسی پزشکی، ربات اجتماعی، رباتهای موازی و کابلی و رباتهای سیال بود و 52 مقاله بهصورت شفاهی در روز افتتاحیه ارائه شد.
حبیبنژاد افزود: همچنین در روز پایانی این کنفرانس 55 مقاله به شکل پوستر ارائه شد و در کنار ارائه مقالات، نمایشگاهی از صنعت ربات برگزار شد تا رباتهای ساختهشده توسط دانشجویان، محققین و شرکتهای دانشبنیان در معرض دید عموم قرار بگیرد.
رقابتی برای ایدههای دانشآموزی
دبیر ششمین کنفرانس رباتیک و مکاترونیک در ادامه گفت: در کنار ارائه مقالات، ایدهها و فعالیتهای دانشجویی و دانشآموزی نیز برای ما اهمیت ویژهای دارد که به همین منظور 25 تیم برای پرورش ایده و خلاقیت نیز در برنامه جانبی کنفرانس شرکت کردند و با یک رقابت سالم از بین 25 طرح، پنج طرح بهعنوان طرحهای برتر انتخاب شدند.
استادتمام دانشگاه علم و صنعت توضیح داد: پنج طرح برتر توسط ناظرین و داوران انتخاب میشوند و علاوه بر جوایز نقدی از حمایتهای تبدیل ایده به محصول نیز استفاده میکنند. در این طرح دانشآموزان از شهرهای مختلف کشور نظیر کرمان و اصفهان نیز شرکت کردند که مدارس کرج فعالتر از بقیه مدارس بوده و بیشترین تعداد شرکتکننده را داشتند.
وی گفت:وجه تمایزی که این همایش نسبت به سایر همایشها دارد، این است که مقالات ارائهشده در این همایش در اسکوپوس نمایه میشوند و بهصورت بینالمللی در معرض مطالعه قرار میگیرند. همچنین با حضور شتابدهندهها میتوانیم به طرحهای پیشنهادی کمک کنیم تا به محصول تبدیل شوند.
حبیبنژاد اظهار کرد: علم رباتیک و مکاترونیک یک علم فرارشتهای است و متخصصین حوزههای مختلف در این علم کنار یکدیگر تجمیع میشوند و از مهندسی برق گرفته تا مهندسی پزشکی و علوم پایه برای افزایش بهرهوری و استفاده نافع از این علم تلاش میکنند.
وقتی رباتیک به یاری صنعت آمد
وی ادامه داد: رباتیک و مکاترونیک میتواند نیازهای کشور را در صنایع مختلف رفع کند ولی باید متخصصین و نیروی انسانی مناسبی تربیت شوند تا از این علم فرارشتهای به کمک تحقیقات گروهی استفاده کنیم.
دبیر ششمین کنفرانس رباتیک و مکاترونیک در پایان خاطرنشان کرد: حضور دانشجویان در رقابتهای رباتیک و آشنایی با این علم باعث میشود که آنها با اعتمادبهنفس بیشتری به دنبال عملیاتیکردن ایدههایشان بروند.
انتهای پیام/4085/خ
انتهای پیام/