دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سونامی مدیریتی در بدنه صدا و سیما؛

کارت 150 مدیر جام جم می‌سوزد؟

اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در سازمان صدا و سیما باعث کناره‌گیری 150 مدیر خواهد شد و این به معنای خاموشی 4500 سال تجربه است، راهکار چیست؟
کد خبر : 318381
97-05-c13-849.jpg

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا- مریم حضرتی؛ یکی از اخباری که این روزها در فضای مجازی زیاد به چشم می‌خورد، بحث اجرای قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در سازمان‌های دولتی است. آن‌گونه که برخی منابع آگاه می‌گویند، در نتیجه اجرای این قانون حدود 150 مدیر سازمان صدا و سیما که همگی بازنشسته شده‌اند، باید با این سازمان خداحافظی کنند. افرادی همچون مجید آخوندی معاون سیاسی، سیدمرتضی میرباقری معاون سیما، علی‌اصغر پورمحمدی و رضا پورحسین قائم‌مقام خبر، مهرداد سیدمهدی مدیر خبرگزاری صدا و سیما، اردشیر زابلی‌زاده مدیر شبکه ایران‌کالا و عباس مهدوی‌مهر مدیرکل بازرگانی از جمله مدیران بازنشسته‌ای هستند که رفتنشان به‌صورت همزمان می‌تواند روند مدیریتی صدا و سیما را دچار اختلال کند.


برخی معتقدند که با رفتن این مدیران، بدنه مدیریتی سازمان دچار تغییر و تحول اساسی خواهد شد و با روی کار آمدن نیروهای جوان، ایده و نوآوری‌های جدیدی به برنامه‌ها و ساختار سازمانی تزریق می‌شود.


این روزها خبرهای زیادی درباره اجرای این قانون به گوش می‌رسد. این اقدام می‌تواند مخالفان و موافقان زیادی را به دنبال داشته‌باشد. پیگیری خبرنگار آنا برای صحبت با مدیران این سازمان درباره قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان در سازمان‌های دولتی به‌ویژه صدا و سیما بی‌نتیجه بوده و بیشتر آنان از صحبت در این باره سر باز می‌زنند.


علت پاسخ ندادن این مدیران را می‌توان به از دست ندادن جایگاه و کارمندانشان و یا به تعویق افتادن این قانون مربوط دانست، اما چیزی که واضح است، احتمال جایگزینی جوانان در سمت‌های مدیریتی این سازمان است.


سؤالی که مدیران از پاسخگویی به آن طفره می‌روند این بود که آیا جوانان می‌توانند با خلاقیت خود مدیریت و سازمان‌ صداوسیما را به رشد برسانند؟


البته برای عملياتی شدن اين تصميم باید دید که آیا کسانی که از این عرصه خداحافظی می‌کنند، می‌توانند جایگاه خود را به مدیرانی خلاق و جوان بدهند؟ مدیرانی که بهره‌وری را افزایش دهند و از تکرار کارهایی که در آن افتاده‌اند، بکاهند؛ اما با یک آسیب‌شناسی در این‌باره می‌توان به این نتیجه رسید که بهتر است تزریق نیروی جوان به بدنه سازمان صدا و سیما در یک بازه صورت نگیرد و زمان‌بر باشد؛ چرا که کمتر از یک ماه از تصویب این قانون گذشته، اما هنوز هیچ کدام از مدیران نسبت به این مسئله واکنشی نشان نداده‌اند.


یکی از تهیه‌کنندگان تلویزیون که تمایلی به افشای نام خود نداشت در این باره به خبرنگار آنا گفته است: چیزی که تاکنون در این باره شنیده شده، این است که قرار است از پنجم آبان کارت‌های ورود به سازمان تمام کسانی که شامل این قانون می‌شوند از کار بیفتد و به اصطلاح بسوزد.


وی تعداد این مدیران را حدود 150 نفر اعلام کرد و گفت: البته این مسئله زمان‌بر است و فکر نمی‌کنم که به یک‌باره رخ دهد.


به نظر می‌رسد این قانون تبعات منفی و مثبتی داشته باشد. شاید با ورود مدیران جوان به سازمان بتوان از خلاقیت و نوآوری و توانمندی آنها در به‌کارگیری مسائل استفاده کرد، اما از سوی دیگر آیا می‌توان سال‌ها تجربه یک بازنشسته را به فراموشی سپرد؟


هنوز چگونگی استفاده از تبصره‌های این قانون مشخص نیست. شاید با استفاده از آن بتوان برخی از این بازنشستگان را که کارایی بهتری دارند، حفظ کرد و از تجربیاتشان در ساخت برنامه یا مدیریت آن استفاده کرد؛ البته این قانون فرصتی برای جوانان هم خواهد بود تا به میدان رقابت بیایند و از تجربیات قبلی استفاده کنند.


مدیرگروه اجتماعی یکی دیگر از شبکه‌ها که خود نیز از نیروهای جوان سازمان محسوب می‌شود، معتقد است که اگرچه باید از تجربه‌ نیروهای با تجربه استفاده کرد، اما صدا و سیما به یک پوست‌اندازی نیاز دارد.


وی که تمایل نداشت نامش عنوان شود، گفت: این دو نگاه (بازنشسته و جوان) باید با هم هماهنگ شوند. نیروی جوان انرژی کار دارد، اما بعضی مواقع کار بلد نیست. نیروهای باتجربه و مسن‌تر بعضی مواقع شجاعت لازم را ندارند که همین امر باعث می‌شود مثلاً ارتباطات‌شان با بدنه دانشگاهی کم شود. درباره برنامه‌های علمی پژوهشی هم همینطور است. نیروی جوان می‌تواند این خلأ را پر کند ولی باید از تجربه‌ها نیز به‌طور جدی استفاده کرد.


این مدیرگروه برنامه‌های تلویزیونی در پاسخ به این سؤال که چطور می‌‌توان از تجربه‌ نیروهای بازنشسته استفاده کرد، عنوان کرد:‌ تصورم این است که کمیسیون‌ها و هیأت‌های اندیشه‌ورز و امثال اینها باید تشکیل شده و گفتگوهای مورد نیاز در آنها انجام شود. نمی‌دانم حالا چه باید کرد، ولی اصل استفاده از قدیمی‌ها و باتجربه‌ها لازم است و باید با آنها تعامل کرد. به‌ نظرم برای مناصب اجرایی اصلاً نباید روی نیروهای مسن حساب کرد، حتی بعضی از دوستان توانایی جسمی لازم را ندارند، اما در بحث‌های مشورتی، نظارت و ایده‌پردازی خیلی خوب هستند؛ مثلاً قطعاً تیزبینی مدیری همچون علی‌اصغر پورمحمدی را هیچ‌کس ندارد و باید از آن استفاده کرد.


وی افزود: باید برای استفاده از این تجربه و این گنجینه طلایی، یک مکانیزمی طراحی کرد؛ نمی‌دانم چطور، اما باید این معدن را استخراج کرد، کار سختی هم هست، تغییر ریل‌ها معمولاً کار سختی است، ولی شدنی است.


این مسئول تلویزیونی، ارزیابی این اقدام را زود دانست و گفت: برای قضاوت زود است. باید صبر کنیم که دو، سه سال بگذرد. نتایج این تغییر، به یک‌باره نیست و به صورت تدریجی خود را نشان می‌دهد.


با توجه به این نگاه‌، باید دید قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان به‌درستی اجرا خواهد شد یا اینکه تجربه مدیریتی مدیران با تجربه سازمان صدا و سیما بر این قانون غلبه خواهد کرد.


انتهای پیام/4072/4046/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ساسان
India
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
۰
فکر نمی‌کنم این همه مدیر بخوان جابه‌جا بشوند اگر بشوند که کل مملکت می‌خوابه اینا هر کدام وزنه‌ای برای خودشان هستند
ساسان
India
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۰
۰
فکر نمی کنم این همه مدیر بخوان جابجا بشوند اگر بشوند که کل مملکت میخوابه اینا هر کدام وزنه ای برای خودشان هستند
شادان
India
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۱
۰
یعنی این اتفاق می افتد؟ فکر نمی‌کنم این‌ها طوری بر صندلی مدیریت نشسته‌اند که به قول نویسنده شما یک دفعه اتفاق نمی‌افتد الحق که درست گفتید.
احمد
India
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۲
۰
سلام خسته نباشید خیلی خوب به این مسئله پرداختید و جالب‌تر اینکه تمامی کسانی که در مورد صدا و سیما بد می‌گویند نمی‌خواهند نامشان فاش شود چون جایگاهشان را نمی‌خواهند از دست بدهند.
توفیق
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۵
۰
سلام احسنت وتشکر از واقع بینی شما عزیزان به درستی که خبرنکاران چشم بیدار جامعه هستند.باید راهکار درستی اندیشیده شود
گوشتیران
قالیشویی ادیب